Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πρεμιέρα για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία



Ξεκινά σήμερα την δράση της η Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Συγκεκριμένα, την πρώτη τους εμφάνιση κάνουν σήμερα οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑ στην Πανεπιστημιούπολη. Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ, θα ξεκινήσουν οι περιπολίες με στόχο την προστασία των υποδομών στο εξωτερικό του κάμπους της πανεπιστημιούπολης καθώς και σε σημεία που υπάρχει παραβατικότητα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η αστυνομία ενεργεί με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα και όλα θα εξελιχθούν βάσει συγκεκριμένου σχεδίου.
Επισημαίνεται ότι και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι οι ΟΠΠΙ βρίσκονται από την περασμένη Παρασκευή στη διάθεση των τεσσάρων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΑΠΘ) και ήδη, οι επικεφαλής των ομάδων έχουν επισκεφθεί τους χώρους των πανεπιστημίων και βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές για το ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις τους από τη στιγμή που θα αναλάβουν υπηρεσία, με βάση τα σχέδια ασφαλείας των πανεπιστημίων.
Στο ΑΠΘ, σημειώνεται ότι, έχουν τοποθετηθεί ήδη σε δύο σημεία ειδικές πύλες (τουρνικέ), οι οποίες φρουρούνται από την αστυνομία ενώ βρίσκονται σε μόνιμη βάση δύο διμοιρίες ΜΑΤ μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο όπου θα παραμείνουν μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή της βιβλιοθήκης.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Αυτό σημαίνει ενίσχυση του αστυνομικού κράτους;
    Ποιος ξέρει πόσες περισσότερες αιτήσεις για συνακροασεις θα έχουμε τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2:14 π.μ. πες αλεύρι............ Λαφαζάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ με παρακολουθούσε όταν ήμουν υπουργός Ενέργειας

      Διαγραφή
  2. Ο μπαμπάς προσπάθησε να αναστήσει την Αγροφυλακή, αυτός έφτιαξε την πανεπιστημιακή αστυνομία.
    Αμφιβάλλει κανείς ότι η ιστορία της οικογένειας έχει αλλάξει;
    Και φυσικά υπάρχουν όλοι εκεί μέσα στην ΝΔ που στηρίζουν αυτές τις διαχρονικές πρακτικές .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για 100 μπαχαλακιδες του ΣΥΡΙΖΑ και το άβατο στα πανεπιστήμια με τους γύφτους με τα ναρκωτικά μέσα αυτά πληρώνουμε. Ορισμένοι έχουν μείνει στην δεκαετία του 70 και γράφουν για αστυνομικό κράτος...τόσο τους κόβει.Σαν γονέας που στέλνω το παιδί μου καλά κάνουν και βάζουν αστυνομικούς δεν είμαι ΝΔ αλλά μπράβο τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγώ ξέρω το 95% του κόσμου που εχει παιδιά που σπουδάζουν το θέλει το μέτρο , εξαιρούνται κάτι γραφικοί του συριζα και του μπαρουφακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με τέτοιες ακραίες θέσεις δεν μπορει να σταθεί ο τσιπρας στην ελληνική κοινωνία, ναι στους μπάτσους στα πανεπιστήμια,είναι αναγκαίο κακό από την ωρα που οι λίγοι κάνουν κουμάντο μέσα στις σχόλες αν πάτε να δείτε τι γίνετε στο αριστοτέλειο θα σαλτάρετε ναρκωτικά, λαθραία, πορνεία, άτομα που δεν έχουν σχέση με σπουδαστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτοί που διαμαρτύρονται για την παν Αστυνομία είναι άξιοι να στείλουν τα παιδία τους να σπουδάσουν Σαν και αυτούς θα καταντήσουν ανεπροκοποι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο να φύγει η σαβούρα απο τα πανεπιστήμια ,και μετά ένα πόδι οι αιώνιοι ''φυτευτές'' από τις εστίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγχαρητήρια στα παιδιά που πέρασαν στην παν αστυνομία Άξιοι Αυτοί που κρατούν πανό και ουρλιάζουν έξω από τα Πανεπιστήμια ούτε στη Αλβανία δεν θα βρίσκουν δουλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ελπίζω να γίνει κάθαρση τώρα Ολοι οι άπλυτοι αξυριστου αλουστοι στέκονται έξω από ένα πανεπιστήμιο Τα παιδί από την επαρχία που πηγαίνουν Αθήνα τρομάζουν Να ξεστομίσει ο τοπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.