Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμος Έδεσσας: Κινητικότητα υποψηφίων (και φερόμενων ως υποψηφίων) Δημάρχων!



Έχουμε μπει ήδη σε προεκλογική τροχιά καθώς βρισκόμαστε περίπου δέκα με έντεκα μήνες (αν δεν υπάρξουν θεαματικές εξελίξεις) πριν τις βουλευτικές και δώδεκα μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023. Σίγουρο είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις οι πρώτες (εθνικές εκλογές) θα λειτουργήσουν επιδραστικά για την έκβαση των αυτοδιοικητικών εκλογών. 

Σε ότι αφορά στο Δήμο Έδεσσας, φέτος φαίνεται ότι είναι αυξημένο το ενδιαφέρον για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου, αφού τα πρόσωπα που κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση -μέχρι τώρα τουλάχιστον- είναι πέντε! Ο νυν Δήμαρχος Δημήτρης Γιάννου, σκέφτεται σοβαρά να μεταπηδήσει από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην κεντρική πολιτική σκηνή ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, αλλά υπάρχουν κάποιες παράμετροι που «φρενάρουν» αυτό το σενάριο, όπως π.χ. η ενδεχόμενο μείωσης (σε τρεις από τέσσερις) των εδρών στην Π.Ε. Πέλλας και κατ΄ επέκταση η μείωση των υποψηφίων, αλλά και η ποσόστωση με την υποχρεωτική συμμετοχή γυναικών στο 40%. Φαίνεται λοιπόν ότι από την πλευρά του η «ζυγαριά» θα γύρει στην -εκ νέου- διεκδίκηση του Δήμου Έδεσσας για 4η θητεία. Μέχρι τώρα η παράταξή του φαίνεται να είναι συμπαγής και δεν έχει εκφρασθεί -δημόσια τουλάχιστον- κάποια διαφοροποίηση συμβούλων. Σε περίπτωση όμως που τελικά ο κ. Γιάννου επιλέξει να είναι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, ως πιθανότερος υποψήφιος Δήμαρχος από την διοικούσα παράταξη φέρεται να είναι ο σημερινός πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Φίλιππος Γκιούρος.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Τσεπκεντζής, βρίσκεται στο στάδιο συγκρότησης του συνδυασμού του με αρκετά νέα πρόσωπα που έχουν αξιόλογη δυναμική στην τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη στον συνδυασμό του «Κοινωνία σε Κίνηση» έχει κλείσει ονόματα και προσωπικότητες που, όταν ανακοινωθούν, θα προκαλέσουν αίσθηση και μπορεί να καλύψουν τις όποιες απώλειες από την διαγραφή ενός και την ανεξαρτητοποίηση δύο συμβούλων του. Είναι σίγουρο εξάλλου ότι για την εξεύρεση υποψηφίων συμβούλων απευθύνεται σε όλους τους πολιτικούς χώρους. 

Με την παράταξη «Ενωτική Δράση» ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, δημοτικός σύμβουλος, Αντώνης Ρυσάφης θα διεκδικήσει και πάλι το αξίωμα του Δημάρχου στο πλαίσιο «μιας άλλης πρότασης για το Δήμο Έδεσσας». Ο Αντώνης Ρυσάφης, ο οποίος συνεχίζει να τονίζει συνεχώς σε κάθε κατεύθυνση «δεν είμαστε ούτε πράσινοι, ούτε κόκκινοι, ούτε μπλε», στις προηγούμενες εκλογές είχε αναπτύξει μια σημαντική δυναμική και είναι αισιόδοξος ότι αυτή τη φορά θα καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο και στη συνέχεια να εκλεγεί Δήμαρχος μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, «με μεγάλη αισιοδοξία για την τελική νίκη», όπως δηλώνει ο ίδιος.

Ένας εκ των παραιτηθέντων συμβούλων του Γιάννη Τσεπκεντζή, ο Γιώργος Μουστάκας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κινείται στην κατεύθυνση συγκρότησης πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου για την διεκδίκηση του Δήμου, με επικεφαλής τον ίδιο. Μένει να αποδειχθεί αν θα το καταφέρει, δίνοντας μια άλλη διάσταση στις δημοτικές εκλογές για τον Δήμο Έδεσσας. 

Τέλος, θεωρείται σίγουρη η κάθοδος της παράταξης που θα υποστηρίξει το Κ.Κ.Ε. Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» το 2019 και σημερινός δραστήριος δημοτικός σύμβουλος, Χαράλαμπος Τσιτσάγκας θα διεκδικήσει για μια ακόμη φορά το δημαρχιακό αξίωμα. 



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

19 comments:

  1. Ρε Γιαννακη δεν βαρέθηκες; άσε σε κανένα άλλο που είναι αρεστός στην πόλη να κατέβει,μπας και σωθούμε από τους σημερινούς,εσενα δεν σε ψηφίζει η πόλη και το έχεις καταλάβει αλλά ο εγωισμός σου δεν σε αφήνει να πεις τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιαννάκη η ταύτιση σου με τον γκε-λη σε έκαψε. Δεν γυρίζει το κλίμα . Εν τω μεταξύ και τον στήριξες και σε βρίζει στις ταβέρνες …

      Διαγραφή
  2. Ρε Αντώνη αλήθεια πες μας ότι θα ξανακατεβεις….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο κατεβαίνει ο Τάκης.

      Διαγραφή
    2. Αντώνης με χασοδικη αλλά τέσσερα χρόνια θα τους βλεπουμε στα ΔΣ . Ρε εδεσσαοι φθάνει πια. Ούτε 1% μπας και γλυτωσουμε από το δίδυμο της συμφοράς

      Διαγραφή
  3. ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ Ο ΓΙΑΝΝΟΥ ΠΑΛΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΑΥΤΟ Η ΠΟΛΗ ΑΥΤΗ ΕΓΙΝΕ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ , ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΠΕΣΕΙ ΣΕ ΚΩΜΌΠΟΛΗ ΚΑΙ ΟΔΕΥΕΙ ΓΙΑ ΧΩΡΙΟ

      Διαγραφή
  4. Βγήκε πάλι στα μαγαζιά ξεφτυλεσ για φτύσιμο είστε όλοι σασ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν ήμουν Γιάννου θα ξανά κατέβαινα και θα έβγαινα σίγουρα την δευτερη Κυριακή, δεν υπάρχει αντίπαλος σωστός να παλέψει για τον Δήμο , είναι κατάντια για αυτήν τη πολη αυτό που γίνετε οι ίδιοι και οι ίδιοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατέβα και εσύ ρε γίγαντα. Σ εμποδίζει κανείς; Άντε σώσε μας εσύ. Όχι μόνο κριτική

      Διαγραφή
    2. Επειδή όμως δεν είσαι πάρε τα 1500 ε και συνέχισε να γράφεις σχόλια.

      Διαγραφή
    3. 7:03 μ.μ. και 6:20 μ.μ. τα 1500 τα κέρδισες με το σπαθί σου, έγραψα 1 σχόλιο και εσύ έγραψες 2!

      Διαγραφή
  6. Η πόλη αυτή πληρώνει τους επιτυχημένους δημάρχους της από το 1974 έως σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξεφτυλεσ ξεχύθηκε στους δρόμους στα καφέ λόγχες γλυψτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να έχεις μπερδέψει την δοσολογία, τα χάπια ένα ένα δεν είναι για χόρταση.

      Διαγραφή
    2. Βλέπω ότι βγάζεις πολύ χολή ρε φίλε πόσο τους πίστεψες για να τους βάζεις όλους σε ένα τσουβάλι και για να σε διορθώσω δεν είναι λόγχες αλλά βλεννες βγαλμένες από τα μέσα τους να σπέρνουν διχόνοια και δήθεν πολιτισμό και ανάπτυξη στην πόλη όλα τα ίδια αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν την καλημέρα μου από το μακρινό Μπιλμπάο.

      Διαγραφή
  8. Όλα τα έχει η Μαριορη ο φερετζές την έλειπε τσουπ και ο υποψήφιος δήμαρχος... !!!
    Μπράβο του πάντως έχει τα μεζεα και βγαίνει μπροστά εδώ είμαι ακολουθήστε με τώρα ποιός θα ακολουθήσει είναι άλλο θέμα.
    Ακουγόταν στην Έδεσσα ότι ο Βασιλειάδης θα τον έκανε δήμαρχο λες;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεχρι υποψυφιος του ρυσαφη φτανει. Ουτε ο γιαννου δεν το παιρνει λογο μαριας κατσαρα.

      Διαγραφή
  9. Μουστακα ζουμε στον θρονο να σε δουμε. Βλαχος εναντιον βλαχου. Κραμερ εναντιον Κραμερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.