Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Πεδίο μάχης» η Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και χημικά στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο ΑΠΘ (βίντεο)



Σε «πεδίο μάχης» μετατράπηκε για ακόμα μια φορά η Θεσσαλονίκη, μετά από εκτεταμμένα επεισόδια που σημειώθηκαν στην πόλη. Όλα ξεκίνησαν από συναυλία που διοργάνωσε το ΑΠΘ, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ πέταξαν χημικά, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός.

Επεισοδιακή ήταν η βραδιά για 4.000 άτομα, φοιτητές αλλά και απλούς πολίτες με παιδιά, που συγκεντρώθηκαν στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου και άλλων καλλιτεχνών που διοργάνωσε το ΑΠΘ.

Ενώ η συναυλία ήταν σε εξέλιξη και ο κόσμος διασκέδαζε και τραγουδούσε, ξαφνικά η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική από τα χημικά και τις κρότου λάμψης που έριξαν δυνάμεις των ΜΑΤ, μετά από συμπλοκή τους με ομάδα νεαρών εντός του πανεπιστημιακού χώρου.

Μέσα σε λίγα λεπτά επικράτησε το χάος: ο κόσμος δεν μπορούσε να ανασάνει. Κάποιοι έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν και άλλοι προσπαθούσαν με τις μπλούζες τους να καλύψουν τα πρόσωπά τους.

«Ακούγαμε γύρω μας τον ήχο από τις ρίψεις κρότου λάμψης, κλάματα παιδιών, συναγερμούς αυτοκινήτων και τον Θανάση να τραγουδάει σε ένα σκηνικό γεμάτο δακρυγόνα. Ζήσαμε αδιανόητα πράγματα. Βλέπαμε άλλα παιδιά να σκαρφαλώνουν να βγουν από τα κάγκελα για να μην ποδοπατηθούν», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο thesstoday.
Τελικά η συναυλία διακόπηκε, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν στο κέντρο της πόλης
Σύντομα τα επεισόδια και οι «μάχη» μεταξύ νεαρών και αστυνομικών μεταφέρθηκε στο κέντρο της πόλης, που μετατράπηκε σε πεδίο.
Στην Καμάρα μια ομάδα ατόμων δημιούργησε οδοφράγματα βάζοντας νέες φωτιές σε κάδους. 
Η αστυνομία απάντησε με τη χρήση της αύρας και χημικών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τη νύχτα επεισοδίων στο ΑΠΘ
Ανακοίνωση για τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στο ΑΠΘ, εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία.
Η ανακοίνωση:

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022, ομάδα ατόμων με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου, εκμεταλλευόμενη την παρουσία συγκεντρωμένου πλήθους κατά τη διάρκεια μουσικής εκδήλωσης – συναυλίας σε υπαίθριο χώρο του Α.Π.Θ. (γρασίδια Φιλοσοφικής Σχολής), αποσπάστηκε από αυτό και κινήθηκε αιφνιδιαστικά εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση με ρίψεις αντικειμένων (πέτρες) κατά αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν πλησίον του κτιρίου του Τμήματος Γεωπονίας, για την προστασία της κατασκευής της Βιβλιοθήκης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να αποκρούσουν την επίθεση, απώθησαν τους επιτιθέμενους με τη χρήση ενδεδειγμένων μέσων και τακτικών, οι οποίοι, προκειμένου να αποφύγουν την σύλληψη ενσωματώθηκαν στα άτομα που παρακολουθούσαν την εκδήλωση. Η ανωτέρω απώθηση πραγματοποιήθηκε σε απόσταση από το χώρο της συναυλίας, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις δεν κινήθηκαν εναντίον των ατόμων που την παρακολουθούσαν και δεν έγινε χρήση χημικών από αυτές στο χώρο της συναυλίας.

Στην συνέχεια, και κατά την αποχώρηση του πλήθους έπειτα από διακοπή της συναυλίας, ομάδα ατόμων εκτόξευσε εκ νέου αντικείμενα (πέτρες) σε έτερες αστυνομικές δυνάμεις.

Ακολούθως, περί τα (1.000) άτομα συγκεντρώθηκαν πλησίον της Καμάρας και διέκοψαν την κυκλοφορία στην οδό Εγνατία τοποθετώντας κάδους απορριμμάτων. Έπειτα, κινήθηκαν προς το χώρο του Α.Π.Θ. ρίπτοντας αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (μολότοφ) και τοποθέτησαν εκ νέου κάδους απορριμμάτων στο οδόστρωμα, προκειμένου να παρεμποδίσουν την κίνηση των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες μαζί με το ειδικό όχημα ρίψης νερού τους απώθησαν. Στην συνεχεία, οι προαναφερόμενοι πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την Πλατείας Αρχαίας Αγοράς απ’ όπου και αποχώρησαν προς διάφορες κατευθύνσεις.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν τέσσερις προσαγωγές και μία σύλληψη 27χρονου ημεδαπού (ο οποίος δεν φέρει φοιτητική ιδιότητα) για το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης, ενώ προκλήθηκαν φθορές σε κάδους απορριμμάτων και αστυνομικό εξοπλισμό.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. Το τραβάτε πολύ το σκοινί και θυμίζετε άλλες εποχές . Η υπομονή του κόσμου εξαντλείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκαιο οι αναρχοκομμουνιστές έχουν ξεφύγει .

      Διαγραφή
  2. Μπράβο στην Αστυνομία. Κάποτε πρέπει να γίνουμε κράτος και τα "καλόπαιδα" των Εξαρχείων και της Καμάρας να πάνε σπίτι τους ή στην φυλακή. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών απαιτεί ευνομία και πανεπιστήμια που θα εκπληρώνουν την αποστολή τους και όχι γιάφκες τρομοκρατών και μπαχαλακηδων....
    Ελπίζω να υπάρχει πολιτική βούληση να το πάει μέχρι τέλος και να μην λυγίσει μπροστά στο πολιτικό κόστος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μονο μη νγαλετε τα τανκς,εοναι ακριβο τ πετρελαιο

      Διαγραφή
    2. Μάθε να γράφεις πρώτα Ελληνικά και μετά το συζητάμε ...

      Διαγραφή
    3. Μα κάτι τέτοιους αγράμματους θέλει η δεξιά να τους χορεύει στο ταψί με κάνα χιλιάρικο στο στόμα και να λένε πίπες.

      Διαγραφή
  3. Καθαρίστε τον τόπο όσο είναι νωρίς 20 άπλυτοι κάνουν την ομόνοια και την καμάρα ανω κάτω Βαράτε και μην τους λυπαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναρωτιέται κανείς από τι σπίτια βγήκατε μερικοί.

      Διαγραφή
    2. Ρε λοβοτομηνενε καραγκιόζη 4:55 που γράφεις το ένα σχόλιο μετά το άλλο για να φαίνεστε πολλοί.
      Τράβα καμία να ξελαπικαρεις και πήγαινε να πληρώσεις την ΔΕΗ σου .
      Παπάκι έχεις;

      Διαγραφή
  4. Χάρη τους έκαναν τους Συριζοαναρχοαπλητους έβγαλαν τόν Αίαντα και τους έπλυναν με μάνικες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγκληματική επίθεση στα παιδιά.
    ΝΤΡΟΠΗ ΑΙΣΧΟΣ ΝΤΡΟΠΗ ΑΙΣΧΟΣ ΑΙΣΧΟΣ ΝΤΡΟΠΗ.
    Αυτός είναι πιο ΚΑΘΑΡΜΑ κι απ' τον πατέρα του.
    Τι περιμένατε απ' την δεξιά
    μια ζωή ΣΚΑΤΑ και φτώχεια .
    Την επόμενη φορά κοιτάξτε να μην πάτε για μπάνιο.
    Αυτά πληρώνεται παιδιά,την αποχη σας απ' τις κάλπες την βρήκατε μπροστά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.