Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά: Δύσκολος χειμώνας για τους μόνιμους κατοίκους του Ελευθεροχωρίου - Δεν δικαιούνται ''χωρικά'' ξύλα



Διαμαρτύρονται οι μόνιμοι κάτοικοι του Ελευθεροχωρίου Γιαννιτσών του δήμου Πέλλας, γιατί αν και διαμένουν σε ορεινό χωριό, όπως μας ενημερώνουν δεν δικαιούνται τα λεγόμενα "χωρικά" ξύλα για να βγάλουν τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται.
Όπως οι μόνιμοι κάτοικοι πολλών ορεινών χωριών, οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια γνωρίζουν, περιμένουν και υπολογίζουν να πάρουν τα "χωρικά" ξύλα των οποίων είναι δικαιούχοι, ως ένα σημαντικό συμπλήρωμα στις ποσότητες που χρειάζονται για να ζεσταθούν το χειμώνα, έτσι και οι μόνιμοι κάτοικοι του Ελευθεροχωρίου ζητούν να καταστούν και αυτοί δικαιούχοι αυτού του προνομίου. 
Σύμφωνα με την έρευνα που κάναμε, από τις αρμόδιες υπηρεσίες προέκυψε ότι οι κάτοικοι του εν λόγω οικισμού, αν και βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο, είναι "εκτός δασικού συμπλέγματος" και δεν είναι δικαιούχοι του βοηθήματος αυτού. Αυτό όμως είναι εντελώς άδικο ειδικά σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία που οι τιμές των καυσόξυλων και της ενέργειας έχουν ανέβει στα ύψη!
"Για την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη δεν πήραμε καμία απάντηση όσο και αν προσπαθήσαμε να μάθουμε τι συμβαίνει και με ποια ακριβώς κριτήρια και προϋποθέσεις εντάσσονται ορεινά χωριά στο προνόμιο αυτό", επισημαίνουν οι κάτοικοι, προσθέτοντας ότι αν δεν υπάρξει φέτος αυτό το βοήθημα, δεν θα καλυφθούν οι οικογενειακές ανάγκες θέρμανσης στην ορεινή περιοχή του Ελευθεροχωρίου και ο χειμώνας θα είναι εξαιρετικά δύσκολος από κάθε άποψη".
Να σημειωθεί ότι οι μόνιμοι (και μόνο αυτοί που πληρούν κάποια κριτήρια) κάτοικοι του χωριού έχουν δικαίωμα να κόψουν ξύλα από τα "ελεύθερα" κατά την περίοδο από 15 έως 24 Οκτωβρίου...






Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.