Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στο μηδέν η ροή φυσικού αερίου από τον ''Nord Stream 1''



Μηδενική παρέμενε η ροή του αγωγού φυσικού αερίου “Nord Stream 1” στις 4 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος του Σαββάτου 3/9, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία.

Ιδιαίτερα επικίνδυνες διαστάσεις, με απρόβλεπτες συνέπειες, προσλαμβάνει ο ενεργειακός πόλεμος μεταξύ Δύσης και Ρωσίας.
Την Παρασκευή 2/9 η ρωσική GAZPROM είχε ανακοινώσει ότι παρατείνει την αναστολή παροχής φυσικού αερίου στην Ευρώπη επικαλούμενη διαρροή λαδιού στην τουρμπίνα του σταθμού συμπίεσης στην Ποροβάγια κοντά στην Αγία Πετρούπολη. Ωστόσο, δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα επισκευής, πράγμα που σημαίνει ότι ο “Nord Stream 1” τίθεται επ’ αόριστο εκτός λειτουργίας.
O αγωγός φυσικού αερίου “Nord Stream 1”, που τροφοδοτεί την Ευρώπη, ήταν προγραμματισμένο να επαναλειτουργήσει το Σάββατο 3/9, με τη ρωσική Gazprom να επικαλείται ξαφνικό τεχνικό πρόβλημα.
Σε απάντηση της, η εταιρεία “Siemens Energy”, poy εκτελεί εργασίες επισκευής στις τουρμπίνες του εν λόγω αγωγού, ανέφερε ότι “η διαρροή λαδιού δε συνιστά λόγο διακοπής”, καθώς δεν επηρεάζει τη λειτουργία μιας τουρμπίνας. Στο παρελθόν, τέτοιου είδους διαρροές δεν οδήγησαν σε διακοπή της λειτουργίας. Στη Siemens Energy δεν έχουν ανατεθεί προς το παρόν εργασίες συντήρησης, όμως είμαστε σε αναμονή», πρόσθεσε η εταιρεία.
Για δόλια προσχήματα, επιβεβαίωση της αναξιοπιστίας της Gazprom και κυνισμού της Ρωσίας, έκανε λόγο η Κομισιόν, ενώ οι ΗΠΑ ανέφεραν πως η Μόσχα χρησιμοποιεί την ενέργεια για να ασκήσει πιέσεις στην Ευρώπη.
Λίγο νωρίτερα, η πρόεδρος της Κομισιόν είχε γνωστοποιήσει ότι στις 14 του μηνός θα ανακοινώσει τις προτάσεις για την επιβολή πλαφόν στις τιμές του ρωσικού φυσικού αερίου, ενώ οι υπουργοί Οικονομικών της G7 συμφώνησαν να επιβληθεί ανώτατο όριο τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο και τα προϊόντα πετρελαίου.
Από την πλευρά της, η Μόσχα διαμήνυσε πως όσες χώρες υιοθετήσουν τα πλαφόν δεν θα μπορούν να αγοράσουν ρωσικά καύσιμα.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.