Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πρόγραμμα «Ανακαινίζω - Ενοικιάζω»: Ποιοι μπορούν να λάβουν επιδότηση έως 10.000 ευρώ



Οι μεγάλες αυξήσεις στα ενοίκια, το υψηλό κόστος στέγασης και τα χιλιάδες αδιάθετα ακίνητα, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη λήψης μέτρων.
Στην Ελλάδα, σήμερα, ο μέσος πολίτης δαπανά το 37% του εισοδήματός του για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών (μέσος όρος ΕΕ 20%), ενώ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΑΑΕ, υπάρχουν πάνω από 770.000 κλειστές κατοικίες σε όλη τη χώρα. Οι 200.000 εξ αυτών βρίσκονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα, τα ενοίκια σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Περιφέρεια παραμένουν σε διαρκή ανοδική τροχιά.
Προ ημερών, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο νομοσχέδιο με το οποίο αντιμετωπίζονται νομικά ζητήματα προκειμένου η Στρατηγική Κοινωνικής Στέγασης, δηλαδή το Πρόγραμμα «Σπίτι μου», να πάρει σάρκα και οστά από την αρχή του 2023.
Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο, προϋπολογισμού 1,74 δισ. ευρώ, που αναμένεται να ευνοήσει περισσότερους από 137.000 πολίτες.

«Ανακαινίζω – Ενοικιάζω»: Ποιους αφορά το πρόγραμμα επιδότησης έως 10.000 ευρώ
Μια από τις πτυχές του στρατηγικού σχεδίου «Σπίτι μου», είναι ένα νέο πρόγραμμα, το «Ανακαινίζω – Ενοικιάζω». Το πρόγραμμα ουσιαστικά προβλέπει την επιδότηση ιδιοκτητών ακινήτων για την εκτέλεση εργασιών επισκευής και ανακαίνισης κενών κατοικιών. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι αυτές οι κατοικίες να δοθούν στη συνέχεια για μίσθωση (ενοικίαση) για διάρκεια τουλάχιστον 3 ετών.
Στο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί από τη ΔΥΠΑ, εντάσσονται ιδιοκτήτες κατοικιών εμβαδού έως 100 τ.μ. σε αστικά κέντρα, οι οποίοι έχουν τουλάχιστον 50% της επικαρπίας ή της πλήρους κυριότητας της κατοικίας και με οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 40.000€ και ακίνητη περιουσία έως 300.000€. Η κατοικία πρέπει να είναι δηλωμένη ως κενή στο Ε2 του τελευταίου φορολογικού έτους. Διευκρινίζεται επίσης ότι κάθε δικαιούχος μπορεί να κάνει αίτηση για μία μόνο κατοικία, ενώ δεν είναι επιλέξιμοι όσοι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Εξοικονομώ.
Η επιδότηση αφορά δαπάνες ανακαίνισης/ επισκευής, που αποδεικνύονται με σχετικά τιμολόγια και φθάνει έως το 40% της δαπάνης, με ανώτατο όριο τα 10.000 ευρώ.

Ο χάρτης του προγράμματος


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι αυτές οι κατοικίες να δοθούν στη συνέχεια για μίσθωση (ενοικίαση) για διάρκεια τουλάχιστον 3 ετών ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ;
    ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΤΩΝ 3 ΕΤΩΝ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΤΙΚΕΣ ΔIΚΛEIΔΕΣ ΩΣΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ, ΚAΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΚΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΠΛΕΚΕΙ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΕΙΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΤΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.