Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αυξημένες σε ποσοστό άνω του 30% οι παραγγελίες για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσηςΑυξημένες σε ποσοστό άνω του 30% καταγράφονται από τους καταναλωτές στη βόρεια Ελλάδα οι παραγγελίες για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, που άρχισε από σήμερα να διατίθεται στην αγορά, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), Θέμης Κιουρτζής, επικεφαλής του Σωματείου Πρατηριούχων Καυσίμων «Άγιος Χριστόφορος».

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Κιουρτζή, οι παραγγελίες είναι αυξημένες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρά το γεγονός ότι η τιμή του είναι υψηλότερη κατά 21,18% σε σχέση με το 2021.

«Οι παραγγελίες στη βόρεια Ελλάδα για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης είναι πάρα πολλές και οι καταναλωτές κλείνουν τα ραντεβού τους εδώ και 20 ημέρες τουλάχιστον», ανέφερε ο κ. Κιουρτζής, εκτιμώντας πως όσοι καταναλωτές έχουν βάλει εγκατάσταση φυσικού αερίου αλλά δεν έβγαλαν τους καυστήρες πετρελαίου, φέτος θα προτιμήσουν να ζεσταθούν με πετρέλαιο, «αφού η τιμή του, τουλάχιστον σήμερα, καταγράφεται αυξημένη σε σχέση με πέρυσι μεν, αλλά παραμένει πιο ανταγωνιστική έναντι του φυσικού αερίου».

Η μέση τιμή πετρελαίου θέρμανσης ανέρχεται, σήμερα, στη βόρεια Ελλάδα στο 1,43 ευρώ/λίτρο, έναντι του 1,18 ευρώ/λίτρο πέρυσι, όταν χθες «διαμορφωνόταν στο 1,50-1,53 ευρώ/λίτρο», σύμφωνα με τον κ. Κιουρτζή. Η μείωση αυτή οφείλεται, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, στην έκπτωση που ανακοίνωσαν τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) κατά έξι λεπτά/ λίτρο (7,5 λεπτά μαζί με τον ΦΠΑ) στις εταιρείες προμήθειας πετρελαιοειδών.

Συνολικά πάντως, η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης κυμαίνεται στη βόρεια Ελλάδα σε 1,42-1,45 ευρώ/λίτρο και σύμφωνα με τον κ. Κιουρτζή, «ανάλογα με τα λίτρα που κάποιος καταναλωτής θα προμηθευτεί, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα πληρώσει, αυτός δύναται να εξασφαλίσει και καλύτερη τελική τιμή».

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση αποφάσισε την επιδότηση των 25 λεπτών/λίτρο για το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ σε ό,τι αφορά τις επιδοτήσεις για τους δικαιούχους, φέτος θα δοθούν με διευρυμένα κριτήρια.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Λεφτά δεν έχουν οι Ελληνες, αλλά παραγγέλνουν περισσότερο πετρέλαιο, ενώ η τιμή του είναι πολύ υψηλότερη απο περυσι; Ή μας δουλεύετε, ή οι Ελληνες έχουν πολύ χρήμα και απλώς τους αρέσει να φαίνονται ως κακομοίρηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.