Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επιτροπή αγώνα εργαζομένων Πέλλας: Κάλεσμα για συντονισμό δράσης στην απεργία 9 Νοέμβρη



Όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο, καλούμε τα Εργατικά Κέντρα του νομού μας, σωματεία και φορείς, όλους τους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, γυναίκες και νεολαία. Όλους εκείνους που συναντηθήκαμε το προηγούμενο διάστημα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τα μεγάλα ζητήματα που έχουν προκύψει στην καθημερινότητα μας, μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς.

Σας καλούμε να συντονιστούμε και να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα μέχρι τον μεγάλο απεργιακό ξεσηκωμό στην πανελλαδική πανεργατική απεργία που έχει προκηρυχθεί στις 9 Νοέμβρη.

Απευθύνουμε κάλεσμα για να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε πείρα, να οργανώσουμε την απάντηση μας μαζί με τους συναδέλφους μας σε ολόκληρη τη χώρα ενάντια στις πολιτικές που καταδικάζουν εμάς και τις οικογένειες μας στην ενεργειακή φτώχεια, στους μισθούς πείνας, σε μισή ζωή με επιδόματα ψίχουλα. Την ίδια στιγμή που στην κυβέρνηση πανηγυρίζουν για την έξοδο από τα μνημόνια, για την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, εμείς υποφέρουμε.

Η στάση τους αποτελεί πρόκληση για κάθε τίμιο συνδικαλιστή. Για κάθε εργαζόμενο που ενώ δουλεύει συνεχώς και πιο εντατικά βλέπει το μισθό του να μην φτάνει για να καλύψει ούτε τις βασικές του ανάγκες. Για κάθε έναν αυτοαπασχολούμενο, για κάθε βιοπαλαιστή αγρότη που παλεύουν καθημερινά να κρατήσουν τα μαγαζιά τους ανοιχτά, να μείνουν στα χωριά τους και στα χωράφια τους αντιμετωπίζοντας τις τεράστιες αυξήσεις στην ενέργεια, το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές. Για όλους εμάς που ο καθημερινός μόχθος και η προσπάθεια για βελτίωση του εισοδήματος, για βελτίωση της ποιότητας ζωής δεν αρκούν για να μας απαλλάξουν από τα αδιέξοδα που συναντάνε καθημερινά.

Γιατί τελικά η εμπειρία μας όλα τα τελευταία χρόνια μας δείχνει πως η απληρωσιά, η ακρίβεια, η ενεργειακή φτώχεια, η ανεργία και η ανασφάλεια δεν είναι φυσικά φαινόμενα. Είναι το αποτέλεσμα των αντεργατικών πολιτικών που ευνοούν ελάχιστους και τσακίζουν τον εργαζόμενο λαό, ανεξάρτητα από το ποιος τις εφαρμόζει.

Δεν συμβιβαζόμαστε με απειλές ότι “όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει” γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα δισεκατομμύρια από τη φοροληστεία του λαού πηγαίνουν στις τσέπες των λίγων. Γιατί την ώρα που οι βιομήχανοι της περιοχής μας στον κλάδο των τροφίμων θησαυρίζουν, οι εποχιακοί εργάτες καλούνται να ζήσουν με ένα επίδομα ανεργίας λίγων μηνών κι αυτό εάν καταφέρουν να το πάρουν. Δεν ανεχόμαστε να μας κουνάνε το δάχτυλο, να μας συμβουλεύουν για εναλλακτικές επιλογές για να ζεστάνουμε τα σπίτια μας τον χειμώνα που έρχεται, γιατί το ξέρουμε καλά πως οι πολιτικές επιλογές της πράσινης ανάπτυξης, της συμμετοχής της χώρας μας στον πόλεμο, πληρώνονται από εμάς και τις οικογένειες μας με τις τεράστιες αυξήσεις.

Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία και καλούμε όλους και όλες να ακολουθήσουν με αισιοδοξία. Κανένας να μην πιαστεί στην παγίδα της αναμονής, των ψεύτικων υποσχέσεων και ελπίδων που μοναδικό αποτέλεσμα θα έχουν να κερδιθεί κι άλλος χρόνος εις βάρος των εργαζομένων και του λαού, να εξαπολύσουν νέα ακόμα μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματα μας, στις ζωές μας. Συνεχίζουμε και δίνουμε το “παρών” στον δρόμο του αγώνα που έχουν ανοίξει χιλιάδες εργαζόμενοι στη χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο. Γιατί σε αυτόν τον δρόμο βρίσκεται η ελπίδα για την πραγματική ανακούφιση των οικογενειών μας.

· Με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, κατοχυρωμένα δικαιώματα για να μη μείνει κανένας απλήρωτος και πεινασμένος.
· Σταθερή εργασία για όλους, κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων όλων των κυβερνήσεων.
· Κοινωνική ασφάλιση για όλους, δημόσια και υποχρεωτική.
· Ουσιαστικά μέτρα μείωσης του κόστους ενέργειας για τα λαϊκά νοικοκυριά, για τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους και βιοπαλαιστές αγρότες.
· Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Επανασυνδέσεις με μόνη προυπόθεση τη συμφωνία σε διακανονισμό των οφειλών με ευνοικούς όρους, χωρίς προκαταβολή και με πολλές χαμηλές δόσεις για την αποπληρωμή.
· Τέλος στο αίσχος των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών.
· Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης.
· Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.
· Κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα και μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής.
· Δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος. Επαναλειτουργία άμεσα της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Έδεσσας, ικανοποίηση όλων των απαιτήσεων των εργαζομένων των νοσοκομείων και κέντρων υγείας του νομού και όλου του λαού της περιοχής για τα ζητήματα της υγείας – πρόνοιας.
· Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, αναβαθμισμένη εκπαίδευση για όλους. Μαζικοί, μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, για την κάλυψη όλων των αναγκών.
· Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Καμία εμπλοκή της χώρας μας με οποιδήποτε πρόσχημα και οποιονδήποτε τρόπο.
· Κατοχύρωση δημοκρατικών ελευθεριών, αλληλεγγύη, για να μη μείνει κανένας μόνος του.

Η ελπίδα βρίσκεται στον κοινό συντονισμό, στην οργάνωση της δράσης μας, στην αλληλεγγύη.
Σας περιμένουμε όλους στη σύσκεψη που καλούν σωματεία και φορείς του νομού Πέλλας
Τετάρτη 19 Οκτωβρίου – 6.30 μ.μ.
Στα Γιαννιτσά (Αίθουσα Πληροφόρησης Νέων, Δημαρχείο)

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ν. ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ - ΠΕΛΛΑΣ
ΈΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ (ΕΝΙΠ)
ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ “ΟΜΟΝΟΙΑ”
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.