Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά: Ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή 5.000 € για κακοποίηση ζώου



Φιλοζωικό Σωματείο Γιαννιτσών "Αγάπη ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ": Επιτέλους καταδίκη για κακοποίηση! 

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Γιαννιτσών άνοιξε τον δρόμο για την παραδειγματική τιμωρία όσων κακοποιούν, εκθέτουν σε κίνδυνο ή ακόμα και θανατώνουν ζώα συντροφιάς και μη.

Συγκεκριμένα, με ποινή φυλάκισης ενός έτους και με χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ καταδικάστηκε ένας κάτοικος του δήμου Πέλλας , ο οποίος υιοθέτησε έναν αδέσποτο σκύλο από το καταφύγιο της πόλης των Γιαννιτσών αλλά επέδειξε εγκληματική αδιαφορία για τις συνθήκες διαβίωσης και τους κανόνες ευζωίας του ζώου, γεγονός που οδήγησε στον θάνατό του από θερμοπληξία. Ενα πανέμορφο, περήφανο πλάσμα βρέθηκε νεκρό, δεμένο σε ένα δέντρο, παρατημένο σε ένα χωράφι και αφημένο στην τύχη του. Εντοπίστηκε τυχαία από μέλος του συλλόγου μας και μετά από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με σκάνερ για ηλεκτρονική σήμανση ταυτοποιήθηκε ο κηδεμόνας του, μάθαμε την ιστορία του και προχωρήσαμε σε μήνυση στην αστυνομία.

Μάρτυρες στη δίκη για την υποστήριξη της κατηγορίας ήταν οι πρόεδροι των δύο φιλοζωικών σωματείων της πόλης μας με πληρεξούσιο δικηγόρο τον κο. Μηνάς Γρηγοριάδης 

Eλπίζουμε πως η καταδίκη αυτή θα δυναμώσει τις φωνές όσων υπερασπιζόμαστε αυτά τα πλάσματα και θα ενθαρρύνει και άλλους ανθρώπους να καταγγείλουν την κακοποιητική συμπεριφορά απέναντί τους.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον δικηγόρο μας κο. Γρηγοριάδη για την άψογη συνεργασία και την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης, όπως και τους συμπολίτες μας που στάθηκαν δίπλα μας με διαφορετικούς τρόπους ο καθένας.

Η κακοποίηση των ζώων είναι ντροπή για την κοινωνία μας. Ολοι μαζί λέμε ΕΩΣ ΕΔΩ!



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.