Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Ραγκούσης: Στη «χειρουργική κλίνη» η αξιοκρατία και η νομιμότητα στο Νοσοκομείο της Έδεσσας



Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Γιάννης Ραγκούσης, με αφορμή την προσωρινή τοποθέτηση επιστημονικού υπευθύνου στην Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Έδεσσας αναφέρει:

''Οι μεθοδεύσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου Έδεσσας για την επιλογή του Επιστημονικού Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής προκαλούν θυμό και οργή στην τοπική κοινωνία και στον ιατρικό χώρο. Η σχεδιασμένη παράκαμψη του μοναδικού Διευθυντή που πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις, επιστημονικές, διοικητικές, ερευνητικές, μα, κυρίως, μία αναγνωρισμένη πολυετή προσφορά στη Χειρουργική Κλινική, με ήθος που κοσμεί το ιατρικό κι επιστημονικό προσωπικό της Έδεσσας, του κ. Ανδρεάδη Ευστάθιου, από τον Ιούνιο του 2022 που η θέση έμεινε κενή, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, πλήττει την αξιοπιστία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) και σκορπίζει την απογοήτευση σε όσους αγωνίζονται εντός του για να υπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο και την επιστήμη τους μένοντας στη χώρα.

Ο Υπουργός Υγείας, αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, φέρουν ακέραια την ευθύνη για την υποβάθμιση του ΕΣΥ, τους χιλιάδες νεκρούς εκτός ΜΕΘ, την αποδυνάμωση των Κλινικών από ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, την υποχρηματοδότηση κι εν τέλει την παράδοση της υγείας στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η επιλογή αποτυχημένων πολιτευτών στις διοικήσεις των Νοσοκομείων, παραγόντων της τοπικής κομματικής νομενκλατούρας, ανθρώπων που ούτε θέλουν ούτε μπορούν να υπηρετήσουν ένα σύστημα υγείας που δεν το πιστεύουν, βρίσκει την έκφρασή της και στην περίπτωση του Επιστημονικού Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής της Έδεσσας.

Η επιλογή της Διοίκησης του Νοσοκομείου να μην ορίσει άμεσα το μοναδικό Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής, τον κ. Ανδρεάδη, από τον Ιούνιο που χήρεψε η θέση, μέχρι να «αποκτήσει» τα τυπικά προσόντα νεότερος γιατρός του Νοσοκομείου το Σεπτέμβριο, τρεις μήνες μετά,  αποδεικνύει περίτρανα το καθεστώς αναξιοκρατίας και αναξιοπιστίας  των «Αρίστων» της Νέας Δημοκρατίας. Αυτών που άλλαξαν ακόμα και το νόμο για να διορίσουν χωρίς πτυχίο Διοικητή της ΕΥΠ, βασικό συντελεστή του σκανδάλου των υποκλοπών.  Ένα παλαιοκομματικό σύστημα εξουσίας που διαχειρίζεται το δημόσιο και τους ανθρώπους τους όχι με την αξιοσύνη και με την προσφορά, αλλά με κριτήριο την εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Η τοπική κοινωνία της Έδεσσας  ξέρει, οι ασθενείς που έχει χειρουργήσει ο κ. Ανδρεάδης, επίσης ξέρουν, είναι καιρός η οργή και η αγανάκτηση να οδηγήσουν στην αναγκαία πολιτική αλλαγή. Για να ορθοποδήσει επιτέλους το ΕΣΥ, για να αποκτήσουν οι νέοι επιστήμονες ελπίδα, για να επικρατήσει η νομιμότητα, η διαφάνεια και η αξιοκρατία. Δικαιοσύνη παντού''.

Γιάννης Ραγκούσης
Kοινοβουλευτικός Eκπρόσωπος, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 
Βουλευτής Β' Πειραιά



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Δηλαδή σαν να λέμε ότι σε ανάλογη περίπτωση π.χ παραίτησης του Α/ΓΕΣ ο αντίστοιχος υπουργός αφήνει κενή τη θέση του για ένα τρίμηνο με τον Α΄ υπαρχηγό ΓΕΣ να εκτελεί καθήκοντα Αρχηγού.
    Κατόπιν αφού κάνει κρίσεις Υποστρατήγων τοποθετεί ως νέο Α/ΓΕΣ ένα από τους νεοπροαχθέντες Αντιστρατήγους παρακάμπτοντας τους ήδη υπάρχοντες Αντιστρατήγους , γιατί π.χ ο νέος εκλεκτός έχει ένα επί πλέον προσόν την αξία και τη βαρύτητα του οποίου κρίνει καθοριστική, πχ πουλάδα αλεξιπτωτιστή ελευθέρας πτώσης , κάτι που δεν έχουν οι άλλοι.
    Η εμπειρία σε διοικητικά , οργανωτικά κ.λ.π θέματα προφανώς πάνε περίπατο.
    Υπόθεση εργασίας να το χαρακτηρίσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΠΙΤΥΧΗΜΈΝΟΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΌΣ.
      ΚΑΙ ΤΙ ΚΆΝΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΈΝΗ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ Ο ΥΠΕΑΡΧΗΣ;
      ΔΕΝ ΞΈΡΩ, ΔΕΝ ΕΙΔΑ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ, ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ΕΓΩ;
      ΕΊΝΑΙ ΜΙΑ ΛΎΣΗ.
      ΕΔΩ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΓΝΏΡΙΖΕ ΤΊΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΚΛΟΠΈΣ, ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΆΘΕΣΗ ΘΑ ΚΟΛΛΉΣΟΥΜΕ;

      Διαγραφή
  2. Ο αρχιτέκτονας του χάους έχει Και άποψη. 12 χρόνια μετά το νόμο έκτρωμα για το Καλλικράτη και ακόμα η περιφέρειες και οι δήμοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν για το πολίτη … και κάνουν μόνο ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ των υπηρεσιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν είναι αρχιτέκτονας του χάους με τον Καλλικράτη καθώς και εκεί ο καθένας ήθελα το μαγαζάκι του με τα αξιώματα με ότι αυτό συνεπάγεται, αυτό που βλέπω όμως να έρχεται μία κατάσταση στα όρια του χάους σε θέματα δημόσιας υγείας ειδικά με το νοσοκομείο Έδεσσας που τείνει να μετατραπεί σε Κ.Υ με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των πολιτών της περιοχής
      Στην υποβάθμιση του νοσοκομείου, όπως δείχνουν τα πράγματα, αντιτάχθηκε ο αναφερόμενος γιατρός με τα αποτελέσματα που βλέπουμε.

      Διαγραφή
  3. Μήπως εννοείς τον συντάκτη και εισηγητή τ.ΥΠΕΣ,του Καλλικράτη, που διέλυσε και ερήμωσε τις αγροτικές,ιδίως τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Χώρας! Λες και η Ελλάδα έχει την έκταση της Γαλλίας ή της Γερμανίας! Ήταν η αρχή των μνημονίων!Για να πηγαίνει ο κάτοικος του Αρχαγγέλλου και της Περίκλειας στην Έδεσσα για ένα δικαιολογητικό!75χιλιόμετρα +75χιλ. επιστροφή! Ευτυχώς γλίτωσε το ειρηνοδικείο( όπως και σε άλλες περιοχές)με τη βοήθεια ενός ανωτάτου δικαστικού,που κατανόησε το δίκαιο των κατοίκων!







    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.