Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

''Κοιτάμε Μπροστά'' στην Κ. Μακεδονία: Όποιος σπέρνει ακροδεξιούς ανέμους θερίζει ξενοφοβικές μηνύσεις κ. Τζιτζικώστα!



Από το Ειρηνοδικείο Κιλκίς μας έγινε επισήμως γνωστό ότι ξεκίνησαν κλήσεις Περιφερειακών Συμβούλων για μήνυση που είχαν καταθέσει πριν δύο χρόνια 34 πολίτες από όλη την Ελλάδα κατά του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα αλλά και όλων των μελών όλων των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, εγκαλώντας τους για «εποικισμό» της περιοχής από πρόσφυγες και μετανάστες! 

Από την πρώτη ανάγνωση του κειμένου της μήνυσης μας έγινε φανερό ότι επρόκειτο για ένα παραληρηματικό ξενοφοβικό χείμαρρο, με στοιχεία πολιτικής προκήρυξης, που έκανε λόγο για την «εγκατάσταση» στην Περιφέρεια «ενός μεγάλου και πρωτοφανούς αριθμού αγνώστου ταυτότητος πανσπερμίας λαών» που «εξελίσσεται, όχι πλέον με την ανοχή της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά με τη σύμπραξή τους, σε εποικισμό με θλιβερά σκηνικά πρωτόγνωρης και αλόγιστης για τα γεωπολιτικά, οικονομικά και πληθυσμιακά δεδομένα του νομού και της χώρας», θεωρώντας ότι «είναι προαποφασισμένη πολιτική αυταρχικής επιβολής της πολυπολιτισμικότητας» που πλήττει τα «συνταγματικά τους δικαιώματα», καθώς κινδυνεύει «η κοινωνική εθνική συνοχή και τοπική ειρήνη και κατ’ αποτέλεσμα το ίδιο το δημοκρατικό μας πολίτευμα»!

Ωστόσο, οι μηνυτές επικαλούνταν και δημόσιες δηλώσεις του κ. Τζιτζικώστα από το 2016, όταν ο ίδιος κατέθετε μηνυτήρια αναφορά «κατά παντός υπευθύνου για την κατάσταση που επικρατεί με τους πρόσφυγες στην Ειδομένη στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, αλλά και ευρύτερα στην Κ. Μακεδονία», κλείνοντας ουσιαστικά το μάτι σε ακροδεξιά ακροατήρια για ψηφοθηρικούς λόγους, τα οποία ένιωσαν «προδομένα». Συνεπώς, έχει και ο ίδιος ο κ. Τζιτζικώστας πολιτικές ευθύνες για την εξέλιξη αυτής της κωμικοτραγικής ιστορίας.

Εντύπωση μας προκάλεσε βέβαια και η έλλειψη ενημέρωσης από τη διοίκηση της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας προς τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη συγκεκριμένη υπόθεση, όπως και για το γεγονός ότι η μήνυση δεν μπήκε στο αρχείο αλλά, από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών όπου κατατέθηκε, προωθήθηκε στην αντίστοιχη Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης και από αυτήν στα επτά ειρηνοδικεία των νομών της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη για το ότι η αρμόδια εισαγγελική αρχή έπρεπε να είχε θέσει την αναφορά αυτή εξ αρχής στο αρχείο και μας είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τα κριτήρια με τα οποία ελήφθη η απόφαση της προώθησής της.

Εν κατακλείδι, περιμένουμε με ενδιαφέρον τις εξηγήσεις που οφείλει να δώσει η διοίκηση Τζιτζικώστα, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή που Περιφερειακοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων ήδη έχουν κληθεί για κατάθεση.

"Κοιτάμε Μπροστά" στην Κεντρική Μακεδονία
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.