Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πανυγειονομική Κινητοποίηση των ΠΟΕΔΗΝ – ΟΕΝΓΕ την Πέμπτη



Κινητικότητα παρουσιάζεται στο χώρο των Υγειονομικών και των Νοσοκομειακών γιατρών, μπροστά στην πανυγειονομική απεργία της 20ης Οκτωβρίου, αλλά και σε επιμέρους ζητήματα που εμφανίζονται σε νοσοκομεία.

Σε κήρυξη στάσης εργασίας για τους εργαζόμενους σε φορείς Υγείας προχώρησε η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου, ημέρα Πανελλαδικής Κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ, με συγκέντρωση στην Πλατεία Μαβίλης 8:30πμ και πορεία προς το Υπουργείο Υγείας.

Η ΠΟΕΔΗΝ αποφάσισε και στάση εργασίας για την Αττική 8.00 – 15.00, αλλά και 24ωρη απεργία για την περιφέρεια.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίασή της στις 13/10/2022, ύστερα από το αίτημα της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής των «Ειδικών Προγραμμάτων 4.000 & 1.135 εργαζομένων στον τομέα της Υγείας» του ΟΑΕΔ (ΔΥΠΑ), αποφάσισε να κηρύξει στάση εργασίας την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022, από τις 08:00 έως τις 15:00 για τους εργαζόμενους σε φορείς Υγείας (ΕΟΦ, ΕΟΠΥΥ, ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ, Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας και τις Κεντρικές Υπηρεσίες των 7 Υγειονομικών Περιφερειών), προκειμένου να διευκολυνθούν να συμμετέχουν στην Πανυγειονομική απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ, στις 20/10/2022».

Ήδη η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σε άλλη ανακοίνωσή της, αναφέρει πως: «αφού έλαβε υπόψη της τις σχετικές αποφάσεις των ομοσπονδιών του χώρου της Υγείας (ΠΟΕΔΗΝ – ΟΕΝΓΕ), στηρίζει την Πανελλαδική Πανυγειονομική κινητοποίηση που αποφάσισαν για την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022, καθώς και τη συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια μέρα στις 8:30πμ, στην πλατεία Μαβίλη και την πορεία που θα ακολουθήσει προς το Υπουργείο Υγείας, με αιτήματα:
▪ Αυξήσεις μισθών
▪ Ένταξη στα ΒΑΕ
▪ Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
▪ Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων
▪ Ισχυρή Δημόσια Υγεία – Πρόνοια
▪ Χρηματοδότηση ΕΣΥ
▪ Άρση αναστολών
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη του Λεκανοπεδίου να δώσουν το «παρών», τόσο στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Μαβίλη την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022, ώρα 8:30πμ όσο και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς το Υπουργείο Υγείας».

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) αναφέρει ως προς το διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας στις 20 Οκτωβρίου, αλλά και τη γενική απεργία της 9ης Νοεμβρίου:
«Διεκδικούμε: Άμεση εφαρμογή των τελεσίδικων αποφάσεων του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Αυτοτελής φορολόγηση 20% των τακτικών εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες. Άμεση πληρωμή στο ακέραιο του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών (τακτικών και πρόσθετων) και της ειδικής αποζημίωσης του άρθρου 88 και του άρθρου 90 του Ν.4850/2021.

Επαναφορά όλων των επιδομάτων που έχουν μειωθεί – καταργηθεί (επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης –βιβλιοθήκης). Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Επίδομα χρόνου προϋπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου άσκησης ειδικότητας, 4% με τη συμπλήρωση ενός έτους υπηρεσίας, προσαυξανόμενο κατά 4% ανά διετία.

Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, άμεση προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΕΥΡΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΟΥΡ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.