Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τι πρέπει να αναλογιστεί κάνεις πριν αλλάξει πάροχο ρεύματος



Ο πόλεμος στην Ουκρανία, έχει οδηγήσει την Ευρώπη σε μία ενεργειακή ανασφάλεια που ψάχνει απεγνωσμένα να βρει μία λύση να εξισορροπήσει τις τιμές, γεμίζοντας τα αποθέματά της, για τον δύσκολο χειμώνα που θα έρθει και για το ρεύμα η προσφορά έχει ανέβει κατακόρυφα.. Από την άλλη πλευρά οι πολίτες, απεγνωσμένα ψάχνουν να βρουν μία λύση, για να μειώσουν το ενεργειακό κόστος του νοικοκυριού τους, κάνοντας οικονομία στο ρεύμα και το φυσικό αέριο και κοιτάζοντας να βρουν μία εταιρεία που θα τους παρέχει, σύμφωνα με την ενεργειακή τους κατανάλωση, ένα φθηνό και οικονομικό συμβόλαιο. Μία διαδικασία όχι τόσο εύκολη. Πολλοί όμως πέφτουν σε παγίδες γιατί αγνοούν να διαβάσουν τα ψιλά γράμματα των εταιριών, πριν αλλάξουν ρεύμα.

Τι είναι λοιπόν αυτό που πρέπει κάποιος να προσέξει πριν αναφωνήσει από ενθουσιασμό «αλλάζω ρεύμα τώρα». Οι χρεώσεις των παρόχων πολλές φορές δεν είναι τόσο ξεκάθαρες. Τι είναι λοιπόν αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε όλοι πριν πάρουμε την απόφαση για να αλλάξουμε ρεύμα.

Πριν μπούμε στην διαδικασία να αλλάξουμε πάροχο παροχής ενέργειας, θα πρέπει να εξετάσουμε πρώτα το φθηνότερο ρεύμα και, αν ο χώρος μας είναι ενεργειακά αναβαθμισμένος κάτι που θα μας βοηθήσει περισσότερο στην οικονομία που θέλουμε να κάνουμε. Ειδικά τον χειμώνα και το καλοκαίρι η ενέργεια που χάνεται είναι μεγάλη, σε ψύξη και θέρμανση. Αν το κόστος αναβάθμισης είναι μεγάλο, μπορούμε να μπούμε σε ένα από τα επιδοτούμενα προγράμματα που η κυβέρνηση ανακοινώνει συνεχώς και να πάρουμε μια καλή επιδότηση που θα μας βοηθήσει, να αλλάξουμε τις παλιές συσκευές μου με καινούριες για λιγότερη κατανάλωση στην ενέργεια. Αυτό θα μας βοηθήσει πολύ στο να εξοικονομήσουμε περισσότερη ενέργεια, κάτι που θα το δούμε άμεσα και στον λογαριασμό του ρεύματος. Η θερμική μόνωση του κτηρίου και οι διάφοροι μέθοδοι εξοικονόμησης ενέργειας θα μας βοηθήσουν περισσότερο μακροπρόθεσμα να κάνουμε περισσότερη οικονομία στο ρεύμα και στην κατανάλωση ενέργειας.

Πότε λοιπόν αλλάζω ρεύμα; Μετά από την ενεργειακή αναβάθμιση αφού έχω εξασφαλίσει ότι ο χώρος μου είναι πλέον ενεργειακά φιλικός μπορώ να κάνω το δεύτερο βήμα. Καλό θα είναι πρώτα να ακούσουμε και άλλους που έχουν αλλάξει πάροχο πρώτοι απο εμάς για να ακούσουμε τις απόψεις τους.

Πέρα όμως από αυτό, θα πρέπει να κάνουμε τη δική μας έρευνα και να κοιτάξουμε τα προγράμματα που έχει κάθε εταιρεία και τις τιμές που δίνει, μαζί με τις προνομιακές εκπτώσεις και διευκολύνσεις για τους καταναλωτές. Παράδειγμα, πολλές εταιρείες δεν έχουν ρήτρα ή πάγιο και επιπλέον επιβραβεύουν όσους πληρώνουν στην ώρα τους τον λογαριασμό. Αντίθετα με αυτό, πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι στα συμβόλαιο υπάρχουν και πολλές κρυφές χρεώσεις και ρήτρες που βάζουν οι εταιρείες. Μερικές από αυτές είναι ο τόκος υπερημερίας όταν υπάρχει απλήρωτος λογαριασμός. Η ρήτρα αλλαγής συμβολαίου όταν θέλουμε να φύγουμε και δεν έχει περάσει κάποιο χρονικό όριο. Επίσης αν θέλουμε να μεταφέρουμε το συμβόλαιο σε άλλη διεύθυνση η άλλο ρολόι μπορεί να μας χρεώνουν κάποιο ποσό. Επιπλέον χρεωνόμαστε και το πάγιο, όπως και τα διάφορα τέλη ή ρήτρες που μπαίνουν, ανάλογα με την τοποθεσία που βρίσκεται το κτήριο που θέλουμε να ηλεκτροδοτήσουμε. Τα ποσά αυτά επιβαρύνουν αρκετά τον λογαριασμό μας και δεν έχουν να κάνουν με την κατανάλωση του ρεύματος.

Έχοντας αυτά στο μυαλό, θα πρέπει να κάνουμε τις σωστές κινήσεις, για να έχουμε μια ουσιαστική εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι και ένα χαμηλό τιμολόγιο, που δεν θα μας βγάλει εκτός του οικιακού προϋπολογισμού.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.