Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ιερές Ακολουθίες



Αγρυπνία ανακομιδής λειψάνων Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στα Γιαννιτσά
Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 10:00 μ.μ. θα τελεσθεί αγρυπνία (όρθρος & Θεία Λειτουργία) στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών για την εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. 
Κατά την διάρκεια της αγρυπνίας θα τεθεί σε προσκύνηση τμήμα του ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου που φυλάσσεται στο Ιερό Ναό. 

Πανήγυρις Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στα Γιαννιτσά  
Την Τρίτη 1 Νοεμβρίου πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού της ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητροπόλεως) Γιαννιτσών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 31/10
5.30 μ.μ. Μέγας Εσπερινός.

ΤΡΙΤΗ 1/11
7.30 π.μ. Όρθρος, Αγιασμός και Θεία Λειτουργία.

Κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών θα τεθούν σε προσκύνηση ιερά λείψανα των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού.

Εορτή ανακομιδής και μνημόσυνο στην ΙΜ Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, κάνει γνωστό σε όλους τους ευσεβείς Χριστιανούς, ότι την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, γιορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου, θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου «Περιστερώτα», στο Ροδοχώρι Νάουσας, η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία και το Πάνδημο Ετήσιο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων των πρωτεργατών, δωρητών, ευεργετών και ενισχυτών της Ιεράς Μονής, των κατά καιρούς αποβιωσάντων κατοίκων του Ροδοχωρίου και όλων των συγγενών και προσφιλών προσώπων των μελών του Σωματείου.
Όπως είναι γνωστό, στις 3 Νοεμβρίου η Ορθόδοξος Εκκλησία μας γιορτάζει την μνήμη της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου. Η ημέρα αυτή ήταν μεγάλη γιορτή, ετιμάτο και εορτάζετο στον αλησμόνητο Πόντο με ιδιαίτερη ευλάβεια και πανηγυρικές εκδηλώσεις. Μάλιστα δε από τη γιορτή αυτή ο μήνας Νοέμβριος ονομάζεται από τους Πόντιους «Αεργίτες».
Με την ευκαιρία της γιορτής αυτής, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, τιμώντας την μνήμη όλων αυτών που συνέβαλαν στην ανιστόρηση της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα και στους σκοπούς του Σωματείου, απεφάσισε και καθιέρωσε, ως ελάχιστο φόρο τιμής, να τελείται κάθε χρόνο Πάνδημο Ιερό Μνημόσυνο στην Ιερά Μονή υπέρ αναπαύσεως των ψυχών αυτών.

Πανήγυρις οσίου Γεωργίου (Καρσλίδη) του Ομολογητού στα Γιαννιτσά
Την Παρασκευή 4 Noεμβρίου 2022, μνήμη του οσίου Γεωργίου (Καρσλίδη) του Ομολογητού, εορτάζει ο ιερός ενοριακός ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών.

ΠΕΜΠΤΗ 3/11
17.30 Μέγας Εσπερινός.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/11
07.30 Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Κατά την διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση ιερό λείψανο του Αγίου, το οποίο φυλάσσεται στον Ναό.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.