Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΕ Πέλλας: Ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις στο τμήμα του Εδεσσαίου ποταμού



Εικόνες από το παρελθόν κατά μήκος του Εδεσσαίου.

Εκσυγχρονίζεται η άρδευση, εμπλουτίζεται η βλάστηση και φωταγωγείται το ποτάμι.

Ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις στο τμήμα του Εδεσσαίου ποταμού που διασχίζει την πόλη, με την αποκατάσταση της φυτικής βλάστησης, ύστερα και από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, για την προμήθεια και φύτευση δένδρων και φυτών και τη δημιουργία υποδομών φωτισμού και άρδευσης.

Μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση του έργου Αντιπλημμυρικής Προστασίας, που αφορούσε την αποκατάσταση της τεχνητής κοίτης και την εξασφάλιση της ασφάλειας πολιτών και υποδομών, ακολουθεί η αισθητική παρέμβαση για την αναβάθμιση του στενού περιβάλλοντος του έργου.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 230.000,00 και χρηματοδοτείται από το Τεχνικό Επενδυτικό Πρόγραμμα της ΠΕ Πέλλας. Η προμήθεια και οι εργασίες τοποθέτησης θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Έδεσσας.

Η παρέμβαση εκτείνεται στα 840m, κατά μήκος του Ποταμού Εδεσσαίου, από τη γέφυρα της οδού Πετρίτση έως τους Καταρράκτες.

Αναλυτικά το έργο περιλαμβάνει:

Εργασίες τοποθέτησης σύγχρονου δικτύου άρδευσης και όλες οι διατάξεις κεντρικής παρακολούθησης του.

Φύτευση 80 δέντρων, σύμφωνα με τις επιταγές και το σχεδιασμό του Δήμου Έδεσσας.

Φύτευση περίπου 12.000 φυτών (θάμνοι, πόες βολβώδη, αναρριχόμενα κλπ), σύμφωνα με τις επιταγές και το σχεδιασμό του Δήμου Έδεσσας.

Φωτισμό, που θα αναδεικνύει το έργο και το νερό από τη Γέφυρα της 18ης Οκτωβρίου έως την περιοχή των καταρρακτών.

Σε δηλώσεις του, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, τόνισε: «Το έργο στοχεύει στη δημιουργία ενός χώρου-τοπίου, που δίνει την αίσθηση της αφθονίας της βλάστησης, η οποία μόνο από το ζωογόνο νερό μπορεί να εκπορεύεται. Το περιβάλλον που θα διαμορφωθεί θα έχει ύφος νατουραλιστικό, επιμελώς ατημέλητο, έτσι ώστε να δημιουργεί μνήμες και εικόνες από το παρελθόν, οι οποίες θα μεταβάλλονται όσο θα εναλλάσσονται οι εποχές του έτους».





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. κ.Γιαννούλη συγχαρητήρια για άλλα μια φορά για αυτόν που 1)Προσπάθησε να σταματήσει το έργο ρισκάροντας να μίενει η πόλη με υποδομές του 1960 2) Διέδιδε ότι ποτέ δε θα προχωρήσει το συνοδό έργο αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου. 3) Μπλοκαρε με συνοπτικές διαδικασίες όποιον έιχε αντίθετη άποψη στο ψευτο site του 4) προσπάθησε να συνδέσει τισ πλημμύρες στην νότια Κίνα με το έργο 5) Σε κορίδεψε και θα πάρεις μονοψηφιο ποσοστό στην Πέλλα 6) Κατάφερε να κάνει μία πόλη να γελάει μαζί του Κόιτα να τον ξαναβάλεις υποψήφιο ....Μη χάσεις το Κελεπούρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε Ηρακλή αλήθεια τώρα; Εσυ δεν τον έβλεπες να τον μαζευες; Όλη μέρα στα site εισα. Αν τώρα η παράταξη πάρει κάτω από 10 στις αυτοδιοικητικές και 15 στις κανονικές θα τα ριξετε στηΝΔ; Εσυ δεν τον έβλεπες ότι είναι χειρότερος από τον Γκεμπελς; Να ξερός ότι το κράξιμο εσυ θα το φας και όχι ο γκε-λι. Γιατί αυτόν οι εδεσσαοι τον ξέρουν από την εποχή των εράνων -μούσι 35 χρόνια πριν.

      Διαγραφή
    2. ΗΡΑΚΛΑΚΟ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΟΡΜΗΞΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΡΕΞΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ.... ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙΣ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΛΙΔΩΡΕΙΤΑΙΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΣΗΣ ΕΝΟΣ ΠΟΥΘΕΝΑ...

      Διαγραφή
  2. Θα βγαίνει η ΛΕΤΙΘΙΑ στο μπαλκόνι και θα βλέπει Δέντρο -ποταμό…. Σύμπτωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι φουκαριαρες μπρενες που έχασαν το σπίτι τους τι θα γίνουν; θα τους δώσουν κάνα επίδομα ενοικίου; γιατί αν δεν γίνει τίποτε η ομάδα πολιτών (αυτοί οι 6) θα κάνουν πάλι αίτηση για στάση εργασιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εινσι 6 φιλε είναι 2. Μόνο μια κυρία πλέον ακολουθεί τον αρχηγό. Οι υπόλοιποι κουτσα στραβά έχοντας και ένα υπόβαθρο κατάλαβαν ότι τους δουλεύε για προσωπικό του ωφέλησαν εν όψη εκλογών 2023 και «κοιτάμε μπροστά»

      Διαγραφή
  4. Η κοπέλα τι ρόλο παίζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο γκελι γκελι το έφαγες όλο το μέλι?ΧΑ ΧΑ ΧΑ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟΣΕΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΔΕΝ ΑΦΑΓΕ ΟΥΤΑ Ο ΒΕΓΓΟΣ ΣΤΟ ΠΡΑΚΤΩΡ ΘΒ... ΤΕΛΙΚΑ Η ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ..

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.