Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πολιτιστικός Σύλλογος ''Άγιος Τρύφων'' Γουμένισσας: Δράση για τον Καρκίνο του ΜαστούO Οκτώβριος παγκοσμίως είναι ο μήνας αφιερωμένος στην Πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού. Ένα ηχηρό ροζ μήνυμα έστειλε και ο πολιτιστικός σύλλογος "Άγιος Τρύφων" Γουμένισσας: "Ότι με την έγκαιρη διάγνωση ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί. Ας μην παραμελούμε τον εαυτό μας. Ας καταπολεμήσουμε τον φόβο και ας αντιμετωπίσουμε τη ζωή με αισιοδοξία, δύναμη και γνώση και ας κάνουμε τον καρκίνο παρελθόν".
Θέλοντας να συμβάλλει στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης και σωστής ενημέρωσης όλων των γυναικών για τη σοβαρή αυτή ασθένεια, την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου στα γραφεία του συλλόγου, πραγματοποιήθηκαν εβδομήντα οκτώ (78) κλινικές εξετάσεις μαστού σε γυναίκες από την έμπειρη ειδική ομάδα της κλινικής "Γένεσις" με επικεφαλής τον κ. Γεώργιο Συμπιλίδη, χειρουργό μαστού, σε συνεργασία με τον σύλλογο καρκινοπαθών Κιλκίς και Παιονίας "Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος" και προγραμματίστηκαν δωρεάν σαράντα (40) απεικονιστικές εξετάσεις και υπέρηχοι μαστού σε γυναίκες.
Ειδικοί και καταξιωμένοι επιστήμονες σε ένα κάλεσμα αφύπνισης και ευαισθητοποίησης για τη διατήρηση και την προαγωγή της υγείας, τόνισαν με έμφαση τη σημασία της πρόληψης και της πρώιμης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, ως παράγοντες καθοριστικοί για τη θεραπεία της νόσου, που αφορά γυναίκες και άντρες.
Ευχάριστη νότα στη δράση αυτή έδωσε η παρουσία της Ε' τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας. Αφού πραγματοποιήθηκε σχετική με τη δράση του συλλόγου συζήτηση, δημιούργησαν οι μαθητές και μαθήτριες αφίσες θέλοντας να περάσουν το μήνυμα της πρόληψης. Φορώντας ροζ και άσπρα μπλουζάκια και κρατώντας στο χέρι από ένα ροζ τριαντάφυλλο, κατευθύνθηκαν στα γραφεία του συλλόγου και τα πρόσφεραν στο ιατρικό προσωπικό. Κατόπιν όλοι μαζί φωνάζοντας δυνατά το σύνθημα "Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ" απελευθέρωσαν τα ροζ μπαλόνια που κρατούσαν να… ζωγραφίσουν με χρώμα ελπίδας τον ουρανό.
Το Δ.Σ του συλλόγου ευχαριστεί το ιατρικό προσωπικό και ιδιαίτερα τον κ. Συμπιλίδη, τον Σύλλογο καρκινοπαθών, τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου και τους εκπαιδευτικούς που τα συνόδευσαν και τον κ. Θ. Τιρεκίδη για την προσφορά του Caterig.Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.