Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οικονομική στήριξη των ροδακινοπαραγωγών που δεν καλύπτονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ ζητεί ο Ι. Τζαμτζής



Τομέα «κλειδί» για την τοπική οικονομία της Π.Ε. Πέλλας αλλά και για την Εθνική Οικονομία γενικότερα, χαρακτηρίζει την καλλιέργεια ροδάκινων και νεκταρινιών, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, σε επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιο Γεωργαντά και τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο.

Στην επιστολή του ο κ. Τζαμτζής, μεταξύ άλλων, επισημαίνει : «Έχοντας ως αποκλειστική μου πρόθεση την ορθολογική διαχείριση των επιπτώσεων της φετινής κακοκαιρίας, η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο 2022 με παγετούς, σας ενημερώνω ότι διαπιστώνουμε τεράστιες απώλειες στις συγκομισθείσες ποσότητες των βιομηχανικών, επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης παραθέτει τις περιόδους έντονων βροχόπτωσεων στην Πέλλα, από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο 2022, οι οποίες είχαν ως συνέπεια την έντονη καρπόπτωση και την προσβολή, των εναπομεινάντων καρπών, από τον μύκητα μονίλια, ο οποίος προκάλεσε το σάπισμά τους.

Ο κ. Τζαμτζής ζητεί την αξιολόγηση της κατάστασης και την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων παραγωγών, που δεν καλύπτονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, ώστε να μην διακοπεί ο κύκλος παραγωγής, γεγονός που θα δημιουργήσει τεράστια οικονομικά προβλήματα στους αγρότες, των συγκεκριμένων καλλιεργειών.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Αντιπεριφερειάρχη τα λές καλά, αλλά πολύ χλιαρά. Ακόμα καλύτερα τα λές για τις αναδιαρθρωσεις. Ξεχνάς το "αλλαι μεν βουλαι των ανθρώπων, άλλα δε ο Γιαννάκακης κελευει.Και στις βροχοπτώσεις από το 2017 μέχρι και σήμερα αυτός κάνει κουμάντο .Το ίδιο και με τα είκοσι έξη εκατομμύρια. Μας χώρισε σε πατρικιους και πληβειους.Αν Γιορδάνη μου, αν δεν αγριοφωνάξεις όπως εσύ ξέρεις ,αυτά που γράφεις και λές σωστά μεν, αλλά χάδια και γλυκόλογα στα αυτιά του πολυθεσιτη. Θέλω τον Τζόρταν να αστράφτει και να βροντάει ,όπως πάντα ήταν και τον θυμάμαι. Μόνο έτσι θα φτάσει στα παράθυρα και στους διαδρόμους της Ρηγίλλης και του Μαξίμου. Αλλιώς οι επιστολές σου θα πάνε εκεί που ξέρεις. Δάνη, μ'ακούς; Άντε παλικάρι μου άργησες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.