Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΑΑΔΕ: Οδηγίες για την εξοικονόμηση ενέργειας που είναι καθήκον όλων μαςΟδηγίες προς το προσωπικό της ΑΑΔΕ απέστειλε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, στο πλαίσιο της προσπάθειας ευαισθητοποίησης για την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και της μείωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στα κτίρια που στεγάζουν τις υπηρεσίες της Αρχής.

Ο Διοικητής προέτρεψε τους υπαλλήλους να περιορίσουν την κατανάλωση ενέργειας για να επιτευχθεί η ορθή και συνετή διαχείριση των ενεργειακών πόρων.

Στις οδηγίες επισήμανε να ρυθμίζουν τον κλιματισμό σε σταθερή θερμοκρασία, να σβήνουν τα φώτα και να απενεργοποιούν τους υπολογιστές και τα κλιματιστικά κατά την αποχώρησή τους από την εργασία, να αξιοποιούν τον φυσικό φωτισμό κατά τη διαρρύθμιση των επίπλων, να εκτυπώνουν και φωτοτυπούν μόνο ό,τι είναι απολύτως αναγκαίο, να εξοικονομούν νερό κλείνοντας τις βρύσες και να οδηγούν τα υπηρεσιακά οχήματα οικονομικά και οικολογικά και φροντίζοντας εγκαίρως για τη συντήρησή τους.

«Η ένταξη στην καθημερινή εργασία μέτρων και πρακτικών για την εξοικονόμηση ενέργειας είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση της υφιστάμενης ενεργειακής κρίσης και προϋποθέτει τη συμβολή όλων και την άμεση προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Η υιοθέτηση ατομικών συμπεριφορών που αποσκοπούν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, δημιουργώντας ταυτόχρονα θετικό αντίκτυπο στην οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Είμαι βέβαιος ότι, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την προστασία του κοινωνικού συνόλου, θα επιτύχουμε και αυτόν τον στόχο μας, ως εργαζόμενοι ενός πρότυπου δημόσιου Οργανισμού και υπεύθυνοι πολίτες», υπογράμμισε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.