Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι εορταστικές Ακολουθίες για την πεντηκονταετία του Ι.Ν. Αγ. Αποστόλων Π. κ Π. Γιαννιτσών (φωτο)



Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται εφέτος από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών. Για τον λόγο αυτόν προγραμματίστηκαν από την ενορία ιερές ακολουθίες και παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν το Σάββατο 22 Οκτωβρίου με την υποδοχή ιερών λειψάνων του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου και της τιμίας κάρας του εν αγίοις πατρός ημών Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης, ο οποίος μάλιστα εγκαινίασε τον ναό. Τα ιερά λείψανα προσκόμισαν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίται Στέφανος Δέβρελης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Εδέσσης, και Καλλίνικος Σαρακινλής. Ακολούθησε ο αναστάσιμος Εσπερινός του Σαββάτου με αρτοκλασία, στην οποία μνημονεύθηκαν όσοι διακονούν στον ναό και όλοι οι ενορίτες, δωρητές και ευλαβείς προσκυνηταί. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος αναφέρθηκε στα εγκαίνια ενός ναού και το νόημά τους.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας τελέσθηκε Απόδειπνο με τους Χαιρετισμούς εις τους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους.

Την επομένη, Κυριακή 23/10, τελέσθηκε ο αναστάσιμος Όρθρος και Αρχιερατική θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε μνημόσυνο για τους κτίτορες του ναού και όσους κεκοιμημένους εργάσθηκαν ή προσέφεραν από το περίσσευμα της καρδιάς τους στο κτίσιμο και στον εξωραϊσμό του. Κατά το πέρας της ακολουθίας έγινε διανομή αναμνηστικού της επετείου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Γιορτή των Κατηχητικών Συνάξεων της ενορίας στην αίθουσα εκδηλώσεων της ενορίας. Την γιορτή ευλόγησε με την παρουσία του ο σεπτός ποιμενάρχης της Ι. Μ. Εδέσσης. Το πρόγραμμα περιλάμβανε θεατρικό, ποιήματα, τραγούδια και κείμενα. Σε μία ξεχωριστή συνέντευξη ο Προϊστάμενος του Ναού π. Κυριάκος Χατζηδήμου μίλησε για την αναγκαιότητα των Κατηχητικών Συνάξεων και για το πολύπλευρο έργο που επιτελείται στην ενορία από τους συνεργάτες του στο κατηχητικό έργο. Επίσης, βραβεύτηκαν όσοι ξεχώρισαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής: «Μία ζωγραφιά-Μία ιστορία. 50 χρόνια από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών». Τέλος ακούστηκε ένα τραγούδι που προετοιμάστηκε ειδικά για τον Σεβασμιώτατο και έγινε προβολή φωτογραφιών και βίντεο με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 20 ετών από την εις Επίσκοπον χειροτονία του και την ενθρόνισή του στην Ι. Μητρόπολη και τις καρδιές όλων. Τα παιδία της ενορίας προσέφεραν στον Σεβασμιώτατο τούρτα με ισάριθμα της διακονίας του κεριά και κάρτα με ευχές και τα λόγια του τραγουδιού, τα οποία προκάλεσαν την συγκίνησή του αλλά και την συγκίνηση των παρισταμένων.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μαζί με τον Εσπερινό εψάλη η Παράκλησις στους  αγίου αποστόλους Πέτρο και Παύλο και διανεμήθηκε αναμνηστική εικόνα των αγίων Αποστόλων, αντίγραφο της εικόνος του ιερού ναού.

Το βράδυ, στις 19.30, στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πέλλας (Γιαννιτσά) πραγματοποιήθηκε η πρώτη προβολή της ταινίας «Ο σαλός του Θεού». Η ταινία είναι παραγωγή της κινηματογραφικής ομάδας της ενορίας των αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών. Την ταινία προλόγισε ο Προϊστάμενος της ενορίας, Πρωτοπρ. Κυριάκος Χατζηδήμου, ο οποίος μίλησε για την συγκεκριμένη προσπάθεια, για τους διά Χριστόν σαλούς, και μνημόνευσε τους συντελεστές της ταινίας καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση και την προβολή της.
Η ταινία έγινε δεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό από το κοινό, ενώ την προβολή της ευλόγησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης, κ. Ιωήλ, ο οποίος και έκλεισε την εκδήλωση με εξαιρετικά ευμενή σχόλια και πατρικές ευχές.

Δείτε ΕΔΩ φωτο από τις εορταστικές Ακολουθίες
Δείτε ΕΔΩ φωτο από τη γιορτή κατηχητικών 
Δείτε ΕΔΩ φωτο από την προβολή της ταινίας 

Ο Πρόλογος της ταινίας από τον π. Κυριάκο Χατζηδήμου:

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.