Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πρόταση για χρηματοδότηση φωτοβολταϊκών σε ΤΟΕΒ και αγρότες κατέθεσε ο Δ. Σταμενίτης



Το θέμα της φθηνότερης και καθαρότερης ενέργειας στον πρωτογενή τομέα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύση Σταμενίτη με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών και Ενωσιακών Πόρων του ΥΠΑΑΤ κ. Παπαγιαννίδη, τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2022.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής κατέθεσε πρόταση για τη δημιουργία αυτόνομου προγράμματος με σκοπό τη χρηματοδότηση αποκλειστικά έργων φωτοβολταϊκών σταθμών (net metering), τα οποία θα τροφοδοτούν τη λειτουργία άρδευσης των αγροτεμαχίων. Το πρόγραμμα μπορεί να υλοποιηθεί με πόρους από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2023-2027 (ΠΑΑ).

Σύμφωνα με τον Βουλευτή η δημιουργία ενός τέτοιου προγράμματος, που θα χρηματοδοτεί φ/β για αγροτική άρδευση, πρέπει να απευθύνεται τόσο στα ΤΟΕΒ όσο και σε μεμονωμένους αγρότες, δίνοντας κίνητρα για είσοδο στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Είναι γεγονός ότι το ζήτημα της ενέργειας είναι αυτό που απασχολεί σήμερα τον αγροτικό κόσμο λόγω των αυξήσεων στις τιμές που έχει επιφέρει η ενεργειακή και γεωπολιτική κρίση αλλά και που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής και της ανάγκης για πιο καθαρές μορφές ενέργειας. Ο Γενικός ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι θα εξετάσει την πρόταση του, στα πλαίσια πάντοτε των δημοσιονομικών δυνατοτήτων.

Όπως ήταν αναμενόμενο κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και το θέμα του έργου κατασκευής του Φράγματος του Αλμωπαίου, όπου βάσει των ανακοινώσεων και του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η δημοπράτηση του κυρίως έργου του ταμιευτήρα, που θα κατασκευαστεί με πόρους του ΠΑΑ, αναμένεται να γίνει τους επόμενους μήνες ενώ τα αρδευτικά δίκτυα, που θα κατασκευαστούν με ΣΔΙΤ ύψους 118 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να εγκριθούν εντός του φθινοπώρου από τη διυπουργική ΣΔΙΤ.

Ενώ τέλος, συζητήθηκε και το θέμα των μεσαίων (έως 2,2 εκατ. ευρώ) εγγειοβελτιωτικών έργων που αφορούν αγωγούς μεταφοράς, δευτερεύον και τριτεύον αρδευτικό δίκτυο, ομβροδεξαμενές και συνοδά καινοτόμα έργα του ΠΑΑ 2023 -2027, ζήτημα το οποίο ο Βουλευτής Πέλλας κ. Σταμενίτης παρακολουθεί στενά από την πρώτη στιγμή.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Φανταστικη προταση!!! Προταση ουσιας και μαλιστα ευκολα υλοποιησιμη!!! Αυτος ειναι βουλευτης, οχι αστεια!!! Αφου εκπληρωσε ολες τις δεσμευσεις και υποχρεωσεις του διαχρονικα απεναντι στους πολιτες της Πελλας, ειπε να υπερβει εαυτον και να κανει το κατι παραπανω. Που θα ξαναδει ο νομος μας τετοιον βουλευτη "κοσμημα" που δινει την μαχη για ολους εμας ολο το 24 ωρο!!! Μπραβο Διονυση!!! Δεν νομιζεις ομως οτι πρεπει να δωσεις ορισμενες εξηγησεις για τον φιλο και συναδελφο σου Ανδρεα Πατση που αφου εβαλε το καπελο του βουλευτη πηρε δανειο 4.000.000€ για να αγορασει με δανεικα λεφτα τα κοκκινα δανεια της πιστωτριας γι αυτον τραπεζας αξιας 60.000.000€; Ισως πρεπει να μας δωσεις αλλη μια εξηγηση για τον συναδελφο σου που "τσιμπουσε" με αναθεσεις απο τα ΕΛΤΑ για νομικες συμβουλες 1.000.000€; Μηπως πρεπει να μας ενημερωσεις και για τα ψευδη ποθεν εσχες του φιλαρακου σου, καθως και για το αν υπηρξε συνεταιρος σε αλλη εταιρια με την συζυγο του υπουργου Δικαιοσυνης κ. Τσιαρα; Επισης οταν ο κολλητος σου κ.Πατσης δηλωνε επικουρος καθηγητης και επιστημονικος συνεργατης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημιου, κατι που διεψευσε η πρυτανεία του ιδρυματος με δηλωση της, ηταν σε γνωση σου; Η υπευθυνη του γραφειου πολιτικων στελεχων (την Ρεβεκκα Πιτσικα εννοω) που τον επελεξε για την μονοεδρικη των Γρεβενων, γνωριζεις να μας ενημερωσεις ποσα χρηματα πηρε με απ' ευθειας αναθεσεις απο το Ελληνικο Δημοσιο; Η εταιρια ειδικου σκοπου με την επωνυμια "Πλατων" που ρουφαει το αιμα των φτωχοποιημενων Ελληνων ιδιοκτησιας του εν λογω βουλευτη, σου λεει κατι; Η επισκεψη στο Κόσσοβο του βουλευτη Γρεβενων με την γνωστη τραγιασκα του, σου λεει κατι; Περιμενω εστω μιση κουβεντα στα ερωτηματα μου κ. Σταμενιτη (αφου σου κανω γνωστο οτι αυτο το ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ που φερει το ονομα ΠΑΤΣΗΣ το 2015 ηταν εκ νεου εν δυναμει υποψηφιος βουλευτης Γρεβενων αλλα "κοπηκε" με ξυραφι υστερα απο αποφαση Μεϊμαράκη - Τασουλα, γιατι η δραση του ηταν γνωστη σε ολους μας στην Ν.Δ. Και οταν λεω σε ολους μας εννοω σε ολους εμας που ημασταν, ήμαστε και θα παραμεινουμε σε αυτην την παραταξη. Βλεπεις οτι με την απατη του Πατση που αφορα την Νικη Βολου δεν ασχολουμαι ακομη γιατι θα περιμενω μια απαντηση απο σενα 'η το γραφειο σου. Και μην ξεχασεις τις δεσμευσεις σου για τα φωτοβολταϊκά και την πρασινη αναπτυξη που αφορα τα ΤΟΕΒ και ορισμενους εκ των αγροτων. Κανε ολα αυτα που υποσχεσαι και δεν γ@μιετ@ι η ακριβεια στο καλαθι του νοικοκυριού, η ακριβεια στην ενεργεια, η ακριβεια στα καυσιμα και γενικα η φτωχοποιηση των Ελληνων. Αρκει να εχουμε βουλευτη στην Πελλα εσενα τον "συνεπη" που ολα τα σφαζεις με το μαχαιρι και στα αγουρα 'η αγευστα επιστεφεις τα χρηματα εντοκα. Κοιταξε μονο μην μου δωσεις την ιδια απαντηση με τον Πατση εν προκειμένω για σενα: " μηχανικος ειμαι και οχι ο Παπας του Βατικανο"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.