Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Kάλεσμα Α΄ΕΛΜΕ Πέλλας για μαζική αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά ΣυμβούλιαΠρος: Συναδέλφους – Σχολεία Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας, 
ΟΛΜΕ, Β΄ ΕΛΜΕ Πέλλας
Κοιν.: ΔΔΕ Πέλλας, ΠΥΣΔΕ Πέλλας, ΜΜΕ

Δεν συμμετέχουμε- απέχουμε από τις εκλογές παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια της 5ης Νοεμβρίου!
Καλούμε όλους τους συναδέλφους και όλες τις συναδέλφισσες να μην συμμετέχουν στις εκλογές - παρωδία. Δεν μπαίνουμε - δεν «κλικάρουμε» στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και στα μηνύματα που αφορούν τις ηλεκτρονικές εκλογές - παρωδία!
Δεν νομιμοποιούμε τις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία! Δεν συμμετέχουμε και δεν διευκολύνουμε τη διεξαγωγή τους με κανένα τρόπο, δεν ορίσαμε μέλη στις εφορευτικές επιτροπές.
Ο αυταρχισμός και η προσπάθεια χειραγώγησης δεν θα περάσουν!
Δίνουμε και πάλι ηχηρή απάντηση στο Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση!
Η Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας, από κοινού με την συντριπτική πλειοψηφία των ΕΛΜΕ της χώρας, καταγγέλλει την απαράδεκτη εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας που καθορίζει την εκλογή των αιρετών εκπροσώπων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Με την εγκύκλιο καθορίζεται ότι η εκλογή θα γίνει αποκλειστικά με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Οι εφορευτικές επιτροπές είναι πλήρως ελεγχόμενες από την διοίκηση, χωρίς καμία δυνατότητα ελέγχου της διαδικασίας, αφού σύμφωνα με τις πρωτοφανείς διατάξεις της εγκυκλίου, κανείς δεν θα έχει πρόσβαση στη λίστα ψηφισάντων, δηλαδή κανείς δεν θα μπορεί να ελέγξει πόσοι και ποιοι ψήφισαν. Πρόκειται για μια διαδικασία διάτρητη, ανοιχτή σε κάθε προσπάθεια νόθευσης του αποτελέσματος.

Το Υπουργείο Παιδείας επιδιώκει:

1) την επιβολή του νόμου Χατζηδάκη με τον πιο αυταρχικό τρόπο έχοντας σαν στόχο την ακύρωση κάθε συνδικαλιστικής δράσης,

2) την καθυπόταξη του κλάδου προκειμένου να υλοποιήσει την αντιεκπαιδευτική πολιτική αφού δυσκολεύεται λόγω της σθεναρής αντίστασης της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων,

3) την καθιέρωση μιας διαδικασίας εκλογής οργάνων που είναι απαξιωτική για την ίδια τη συνδικαλιστική δράση με στόχο να γενικευτεί και στις εκλογές των σωματείων, προάγοντας τη νοθεία και τον εκβιασμό.

Το σωματείο μας πρωτοστάτησε μαζί με δεκάδες ΕΛΜΕ και Συλλόγους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και όλο το προηγούμενο διάστημα ώστε να δώσουμε ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση (95% αποχή από τις προηγούμενες ηλεκτρονικές εκλογές, 90% απεργία – αποχή από την «αξιολόγηση», ακύρωση των καμερών στη τάξη κλπ). Καταφέραμε να ακυρώσουμε στην πράξη μέτρα, να συγκρουστούμε με τον αυταρχισμό του Υπουργείου Παιδείας. Απέναντι στη νέα προκλητική στάση του Υπουργείου Παιδείας καλούμε όλους τους συναδέλφους να σταθούμε για μια ακόμα φορά στο ύψος των περιστάσεων.

Δεν νομιμοποιούμε τις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία! Δεν συμμετέχουμε και δεν διευκολύνουμε τη διεξαγωγή τους με κανένα τρόπο, δεν ορίσαμε μέλη στις εφορευτικές επιτροπές.

ü Καλούμε, για άλλη μια φορά, το ΥΠΑΙΘ να αποσύρει άμεσα την απαράδεκτη απόφαση για ηλεκτρονικές εκλογές και να προχωρήσει άμεσα σε δια ζώσης εκλογές με φυσική παρουσία και διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου.

ü Καταγγέλλουμε την στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, που με μια πρωτοφανή απόφαση προχώρησε στην ακύρωση της προγραμματισμένης, εδώ και καιρό, γενική συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ. Η γελοία αιτιολογία που προβάλλουν οι κυβερνητικές παρατάξεις, είναι ότι σε ολόκληρη την Αθήνα, δεν μπόρεσαν να βρουν μια αίθουσα, η οποία θα μπορούσε να φιλοξενήσει 100 ανθρώπους. Επιτέλους, να καταδικάσουν τους σχεδιασμούς του ΥΠΑΙΘ, να ζητήσουν να αποσυρθεί η απόφαση για ηλεκτρονικές εκλογές, να μην καταθέσουν υποψηφιότητες στο Υπουργείο και να καλέσουν σε αποχή όπως το 2020.

ü Καλούμε όλους τους συναδέλφους και όλες τις συναδέλφισσες να μην συμμετέχουν στις εκλογές - παρωδία. Δεν μπαίνουμε - δεν «κλικάρουμε» στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και στα μηνύματα που αφορούν τις ηλεκτρονικές εκλογές

ü Δεν θα αναγνωρίσουμε κανέναν ψευδοαιρετό που θα δεχτεί να εκλεγεί από εκλογές-παρωδία στο βωμό της προσωπικής του ανέλιξης και προβολής υπηρετώντας πελατειακές σχέσεις για πολιτικά και άλλα συμφέροντα. Δεν θα αποτελούν αιρετούς του κλάδου αλλά τα στηρίγματα της επιβολής της πολιτικής της Κεραμέως στον κλάδο.

ü Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς σε ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ, σε ξεκάθαρο μήνυμα αγώνα και αξιοπρέπειας απέναντι στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας.

ü Αφήνουμε έτσι το δρόμο ανοιχτό στον αγώνα για την αποκατάσταση των δημοκρατικών διαδικασιών και της ελεύθερης και ακηδεμόνευτης από το κράτος συνδικαλιστικής δράσης.

ΣΤΙΣ 5 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ 9 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας
Η Πρόεδρος                              Ο Γ. Γραμματέας
Σεμερτζίδου Δέσποινα           Τραπεζανίδης Γιώργος


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.