Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επίδομα θέρμανσης: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή αιτήσεων στο myΘέρμανση



Θέμα ημερών είναι η έκδοση υπουργικής απόφασης με την οποία θα καθορίζονται τα κριτήρια, oι δικαιούχοι και η διαδικασία για τη χορήγηση του φετινού επιδόματος θέρμανσης.

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινάει στις 15 Οκτωβρίου με την τιμή εκκίνησης, με βάση τις έως τώρα εκτιμήσεις, να είναι αρκετά πάνω από τα 1,30 ευρώ το λίτρο μετά και την αφαίρεση της επιδότησης που έχει αποφασισθεί ύψους 0,25 ευρώ το λίτρο.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για το επίδομα θέρμανσης της χειμερινής σεζόν 2022 – 2023 ανέρχεται συνολικά σε 300 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο αναμένεται να μοιραστούν 1,3 εκατ. νοικοκυριά.

Το ύψος του φετινού επιδόματος θέρμανσης έχει αυξηθεί στα 350 ευρώ από 300 ευρώ που ήταν πέρυσι.

Το ποσό αυτό πολλαπλασιάζεται με τον συντελεστή επιδότησης, από 0,12 έως 1,62 ανάλογα με τον οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία του νοικοκυριού. Εάν υπάρχουν εξαρτώμενα μέλη, τότε το ποσό προσαυξάνεται κατά 20%.

Με τη νέα υπουργική απόφαση θα καθορίζονται:

Τα εισοδηματικά όρια:

Εφέτος έχουν διευρυνθεί τα όρια εισοδήματος σε 16.000 ευρώ για τον άγαμο και σε 24.000 ευρώ για τον έγγαμο ποσό που προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί.

Τα περιουσιακά κριτήρια:

Παραμένουν αμετάβλητα και ορίζουν ότι η αξία της ακίνητης περιουσίας δεν μπορεί να ξεπερνά τις 180.000 ευρώ για τον άγαμο και στις 300.000 ευρώ για τους έγγαμους.

Στις αλλαγές που έχουν ανακοινωθεί για το φετινό επίδομα θέρμανσης είναι ότι αυξάνεται ο αριθμός των νοικοκυριών που θα το λάβουν για πρώτη φορά καθώς αυξάνονται τα εισοδηματικά κριτήρια, ενώ όσα νοικοκυριά χρησιμοποιήσουν για πρώτη φορά ως πηγή θέρμανσης το πετρέλαιο, αντί για ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, θα λάβουν διπλάσιο επίδομα.

Η σχετική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων εκτιμάται ότι θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες, ενώ η πίστωση των ποσών στους δικαιούχους προγραμματίζεται για τις αρχές Δεκεμβρίου.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.