Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έλον Μασκ: Το αινιγματικό του tweet στα ελληνικά



Ένα tweet του Έλον Μασκ στα ελληνικά ήταν αρκετό ώστε όλοι να ανοίξουν τα λεξικά τους, ηλεκτρονικά και μη.
 Ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη έκανε ένα αινιγματικό tweet στα ελληνικά γράφοντας απλά τη λέξη «διαλεκτική» στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.
Καθώς δεν αναφέρει τίποτα άλλο, οι χρήστες του διάσημου κοινωνικού δικτύου προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς είχε στο μυαλό του και γιατί χρησιμοποίησε την ελληνική γλώσσα.
Πάντως αν και αμφιβάλουμε πως οι περισσότεροι κατάλαβαν τι θέλει να πει, το tweet έχει πάνω από 3.300 retweets και πάνω από 32.000 likes.

Τι είναι η διαλεκτική;
Για την ιστορία, η λέξη διαλεκτική προέρχεται από την ελληνική λέξη διαλέγομαι, που σημαίνει διεξάγω συζήτηση. Στην αρχαιότητα με τη διαλεκτική εννοούσαν την τέχνη να φτάνει κανείς στην αλήθεια μέσω της σύγκρουσης αντιθέτων απόψεων. Ο όρος αυτός από την αρχαιότητα αναφέρεται ειδικότερα στη λογική αμφισβήτηση, δηλαδή στην αρχική τέχνη του «διαλέγεσθαι» με ερωτήσεις και στη συνέχεια αποκρίσεις. Λέγεται ότι πρώτος που δημιούργησε και εξάσκησε την τέχνη αυτή ήταν ο Ζήνων ο Ελεάτης, και την οποία στη συνέχεια ανέπτυξε ο Πλάτων.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.