Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Έλον Μασκ παίρνει τον έλεγχο του Twitter



Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, ολοκλήρωσε την εξαγορά της Twitter Inc. με 44 δισεκατομμύρια δολάρια και άλλαξε την περιγραφή του προφίλ του στο Twitter σε «Chief Twit». Το βράδυ της Πέμπτης, έγραψε στο Twitter:

''Το πουλί ελευθερώνεται''

Αμέσως μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, ο Musk φέρεται να απέλυσε τον διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter, Parag Agrawal, τον CFO Ned Segal και τον Vijaya Gadde, τον επικεφαλής νομικών υποθέσεων της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων και τον επικεφαλής συντονιστή περιεχομένου. Ο Γκαντ ηγήθηκε της ομάδας στο Twitter που πήρε την απόφαση να απαγορεύσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μετά την εξέγερση του Καπιτωλίου το 2021.

Την Πέμπτη, ο Μασκ έγραψε στο Twitter εξηγώντας τα κίνητρά του για την απόκτηση του Twitter. Ο δισεκατομμυριούχος είπε: «Ο λόγος που απέκτησα το Twitter είναι επειδή είναι σημαντικό για το μέλλον του πολιτισμού να υπάρχει μια κοινή ψηφιακή πλατεία της πόλης, όπου ένα ευρύ φάσμα πεποιθήσεων μπορεί να συζητηθεί με υγιή τρόπο, χωρίς να καταφεύγουμε στη βία».

Συνέχισε, «επί του παρόντος υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να διασπαστούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε ακροδεξιούς και ακροαριστερούς θαλάμους ηχούς που δημιουργούν περισσότερο μίσος και διχάζουν την κοινωνία μας», εξηγώντας:

Γι' αυτό αγόρασα το Twitter. Δεν το έκανα γιατί θα ήταν εύκολο. Δεν το έκανα για να βγάλω περισσότερα χρήματα. Το έκανα για να προσπαθήσω να βοηθήσω την ανθρωπότητα, την οποία αγαπώ.

Απευθυνόμενος στους διαφημιστές του Twitter, ο Μασκ εξήγησε: «Το Twitter προφανώς δεν μπορεί να γίνει ένα ελεύθερο για όλους τοπίο κόλασης, όπου τα πάντα μπορούν να ειπωθούν χωρίς συνέπειες!».


Τονίζοντας ότι «Είναι σημαντικό να δείξουμε στους χρήστες του Twitter διαφημίσεις που είναι όσο το δυνατόν πιο σχετικές με τις ανάγκες τους. Οι διαφημίσεις χαμηλής συνάφειας είναι ανεπιθύμητα, αλλά οι πολύ σχετικές διαφημίσεις είναι στην πραγματικότητα περιεχόμενο», κατέληξε το νέο αφεντικό του Twitter:

''Ουσιαστικά, το Twitter φιλοδοξεί να είναι η πιο αξιοσέβαστη διαφημιστική πλατφόρμα στον κόσμο που ενισχύει την επωνυμία σας και μεγαλώνει την επιχείρησή σας''.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Αυτός αγαπά την ανθρωπότητα έλεος έλεος πόσο ακόμη θα μας δουλεύουν πόσο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.