Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σχόλιο της ''Λαϊκής Συσπείρωσης'' Δήμου Σκύδρας για τη μη μεταφορά μαθητή στις 17-11-2022


Η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Σκύδρας καταγγέλλει το απαράδεκτο περιστατικό που εκτυλίχτηκε την περασμένη Πέμπτη, ημέρα του Πολυτεχνείου, όπου οδηγός των ΚΤΕΛ αρνήθηκε σε μαθητή να ανέβει στο λεωφορείο με τη δικαιολογία ότι έπρεπε να περιμένει το αστικό που μεταφέρει τους μαθητές (ο μαθητής Γυμνασίου σχόλασε νωρίτερα λόγω της εορτής).

Με αφορμή και το προαναφερθέν γεγονός η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Δήμου Σκύδρας να παλέψουν για τη δημιουργία Δημόσιου Φορέα ανά Περιφέρεια, αγορά όλου του αναγκαίου στόλου οχημάτων και προσλήψεις οδηγών, ώστε έγκαιρα και ολοκληρωμένα να προγραμματίζονται και να πραγματοποιούνται όλα τα δρομολόγια, που χρειάζονται για τη μεταφορά των μαθητών, που εντάσσονται στο "σύστημα" αυτό, χωρίς τον ασφυκτικό χιλιομετρικό περιορισμό, με ταυτόχρονη ένταξη και χρήση του στόλου αυτού σε υπόλοιπες ανάγκες και δράσεις μετακινήσεων (εκδρομές, επισκέψεις σε χώρους Πολιτισμού και Άθλησης, άλλα δρομολόγια κλπ.).

Είναι η μοναδική λύση που μπορεί να αντιμετωπίσει την σκόπιμη, ή μη, άρνηση των ιδιοκτητών των μέσων μεταφοράς σύναψης συμβάσεων, τους "άγονους" διαγωνισμούς (απροθυμία των οικονομικών φορέων να καταθέσουν προσφορές), τους εκβιασμούς για αποκόμιση μεγαλύτερων κερδών (διαπραγμάτευση της τιμής των δρομολογίων με καλύτερους φυσικά οικονομικούς όρους μετά επαναπροκήρυξη και εκ νέου "άγονο" διαγωνισμό), τις καθυστερήσεις, τις παραιτήσεις πολλών αναδόχων από δρομολόγια ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές κ.ά..

Δεν είναι δυνατόν το 2022, μαθητές και γονείς καθημερινά να ταλαιπωρούνται και να επιβαρύνονται οικονομικά για το αυτονόητο, να μπορούν δηλαδή τα παιδιά τους να μετακινούνται, για να συμμετέχουν απρόσκοπτα και δωρεάν στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Μόνο που κυκλοφορούν λεωφορεία στο νομό μας να ευχαριστούμε τον Θεό Σε λίγα χρόνια ούτε σχολεία ούτε κατοίκους δεν θα έχει η Πελλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. AΛΛΟΣ ΓΙΑ ΧΙΟ ΤΡΑΒΗΞΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.