Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου η ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια εκπαιδευτικώνΑποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα διεξαχθούν το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ). Οι αρχαιρεσίες διεξάγονται για δεύτερη συνεχόμενη φορά με τη συνεργασία των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αξιοποιώντας την ψηφιακή κάλπη «ΖΕΥΣ», το ειδικό πληροφοριακό σύστημα του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET), εποπτευόμενου φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το σύστημα «ΖΕΥΣ» βασίζεται σε διεθνώς αναγνωρισμένα τεχνολογικά πρότυπα για τη διεξαγωγή ηλεκτρονικών ψηφοφοριών. Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζεται τόσο το αδιάβλητο και το απόρρητο, όσο και ο εκσυγχρονισμός της διαδικασίας. Η ακεραιότητα της ψηφοφορίας είναι μαθηματικά επαληθεύσιμη μέσω της χρήσης κρυπτογραφίας και με πλήρη διασφάλιση του απορρήτου.

Περαιτέρω, η διεξαγωγή των αρχαιρεσιών το Σάββατο εξασφαλίζει την κανονική ροή των μαθημάτων, σε αντίθεση με προηγούμενες αρχαιρεσίες που πραγματοποιούνταν σε εργάσιμες ημέρες, κατά τη διάρκεια του σχολικού ωρολογίου προγράμματος, προκαλώντας αναστολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Οι εφορευτικές επιτροπές έχουν ήδη ενημερώσει τους εκλογείς για τη διαδικασία διεξαγωγής των ηλεκτρονικών εκλογών. Ειδικότερα, σε κάθε εκπαιδευτικό έχει αποσταλεί ηλεκτρονικό μήνυμα που περιλαμβάνει την εξατομικευμένη διαδικτυακή διεύθυνση (URL) μέσω της οποίας ο εκλογέας μπορεί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, καθώς και οδηγίες για τη χρήση της πλατφόρμας. Τα αποτελέσματα των εκλογών θα αποσταλούν ηλεκτρονικά αυθημερόν, με τη λήξη της ψηφοφορίας, στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να ασκήσουν το δικαίωμά τους, συμμετέχοντας σε αυτή την απλή, σύγχρονη και αδιάβλητη εκλογική διαδικασία, με στόχο την ανάδειξη εκπροσώπων τους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαίδευσης και στη διενέργεια εκλογών αποτελεί εγγύηση διαφάνειας, διευκολύνει την ευρεία συμμετοχή και τη δημοκρατική εκπροσώπηση στα συλλογικά όργανα. Ευχαριστώ το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την πάντοτε γόνιμη συνεργασία. Καλή επιτυχία στους υποψήφιους και καλά αποτελέσματα για όλους».

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε: «Σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και με την υποστήριξη του ΕΔΥΤΕ δίνουμε για δεύτερη φορά στους δασκάλους τη δυνατότητα να αναδείξουν τους εκπροσώπους τους ηλεκτρονικά. Η ψηφοφορία μέσω του συστήματος “ΖΕΥΣ” είναι μια ιδιαίτερα απλή και απολύτως αδιάβλητη διαδικασία. Οι ψηφιακές εφαρμογές είναι εργαλείο εμβάθυνσης της Δημοκρατίας και με βάση αυτή την αρχή τις αξιοποιούμε σε κάθε πεδίο της δημόσιας ζωής».

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: www.minedu.gov.gr/ekloges
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Την προηγούμενη φορά συσσωμες όλες οι παρατάξεις μας καλούσαν να ΜΗΝ ψηφίσουμε και τώρα κάποιοι το αναιρούν και μας λεν ότι πρέπει?και πως θα είναι νόμιμο το εκλογικό αποτέλεσμα όταν κάποιες ΕΛΜεΕ (37)πήραν την απόφαση να μην ψηφίσουν?αρχίζουμε και αναρρωτιομαστε για πολλά πράγματα....και γιατί να είμαστε φακελλωμενοι?θα μπορούσαμε να ψηφίσουμε στα σχολεία μας μετα το τελος του ωραρίου ,όπως εγινε και περισι για τις ΕΛΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την προηγούμενη φορά συσσωμες ς οι παρατάξεις υποστήριξαν οτι πρέπει να απέχουμε από την ηλεκτρονική ψηφοφορια!τώρα ξαφνικά υποστηρίζουν το αντίθετο!τι να πιστέψουμε;πώς μπορεί να είναι αξιόπιστο το εκλογικό αποτέλεσμα όταν 37 ΕΛΜΕ πήραν την απόφαση να απέχουν?και γιατί να μην γ6ίνει ψηφοφορία με κάλπη στα σχολεία μας μετά τη λήξη των μαθημάτων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.