Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πανικός στην Κωνσταντινούπολη από έκρηξη με τουλάχιστον 6 νεκρούς και 53 τραυματίες (βίντεο)



Πανικός επικρατεί στην Κωνσταντινούπολη μετά την έκρηξη που σημειώθηκε το μεσημέρι στην πλατεία Ταξίμ. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έκρηξη στην πολυσύχναστη οδό Ιστικλάλ, κοντά στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του ελληνικού προξενείου, υπάρχουν τουλάχιστον έξι νεκροί και 38 τραυματίες.
Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβέστες, αστυνομία και ασθενοφόρα. Η αστυνομία έχει λάβει έκτακτα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή που σημειώθηκε η έκρηξη, ενώ η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για την έκρηξη και ορίστηκαν πέντε εισαγγελείς. Παράλληλα, απαγορεύτηκε η αναμετάδοση ειδήσεων σχετικά με το περιστατικό.

Αξιολογώντας την κατάσταση ο ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας και ασφάλειας Mesut Hakkı Casin είπε στο “A Haber”: “Είναι σαφές ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση“.

Οι φιλοκυβερνητικοί αναλυτές στοχεύουν το ΡΚΚ λέγοντας ότι η οργάνωση, που δέχεται πολλά πλήγματα από τον τουρκικό στρατό, ήθελε να πλήξει το οικονομικό και τουριστικό κέντρο της Τουρκίας. Επίσης να πλήξει την “ανερχόμενη επίδραση της Τουρκίας και του προέδρου Ερντογάν στις διεθνείς εξελίξεις“.

Αυτή τη στιγμή κάνει δηλώσεις ο Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος αναχωρεί για το Μπαλί για τη Σύνοδο G-20 στο Μπαλί. Ο ίδιος επιβεβαίωσε τον αριθμό των νεκρών. Λίγο μετά τις 17.00 (ώρα Ελλάδας) έφτασε στον πεζόδρομο της Ιστικλάλ ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου μαζί με τη συνοδεία του.
Ο σταθμός της αστυνομίας Κασίμπασα που βρίσκεται δίπλα ανέφερε ότι όλα τα πληρώματα έχουν μεταβεί στο σημείο της έκρηξης, χωρίς να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες. Την είδηση για τον ένα νεκρό επιβεβαίωσε ο τοπικός κυβερνήτης Ali Yerlikaya.




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.