Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ολοκληρώθηκε η εορτή επετείου της Αγίας Παρασκευής Πλατάνης (φωτο)



Ολοκληρώθηκε με πλήθος κόσμου, σήμερα το απόγευμα, με την παράκληση στην Αγία Παρασκευή ο εορτασμός της επετείου από τα εγκαίνια του ναού της Αγίας Παρασκευής στην Πλατάνη – Εδέσσης (1952 – 2022).

Φέτος, η ενορία μας συμπληρώνει 70 χρόνια από τα εγκαίνια του ναού και υποδέχτηκε το λείψανο του Αγίου Αμφιλόχιου της Πάτμου. Επίσης, τέθηκαν σε προσκύνηση το λείψανο της Αγίας Παρασκευής, του Αγίου Παντελεήμονος, του Αγίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου, του Αγίου Καλλινίκου επισκόπου Εδέσσης, του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού και των Αγίων Εφραίμ Νέας Μάκρης Αττικής και Κατουνακιώτου.

Στην πανηγυρική θεία λειτουργία χοροστάτησε μαζί με τον ιερέα μας πατήρ Ευάγγελο Βυρώζη και ο πατήρ Γεώργιος Γιόνδης. Ο Ιερέας μας μοίρασε στους πιστούς ευλογίες με φυλαχτά της Αγίας Παρασκευής και τέλεσε το κτητορικό μνημόσυνο όλων των δωρητών, ευεργετών και των διατελεσάντων εφημέριων του ιερού ναού.

Το απόγευμα της εορτής της Αγίας Παρασκευής με ιδιαίτερη συγκίνηση ψάλλαμε την παράκληση στην Αγία που μας χάρισε αυτήν την ιδιαίτερη ευλογία στην ενορία μας ο Ιερομόναχος Αθανάσιος ο Σιμωνοπετρίτης.

Τον εορτασμό της επετείου τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Έδεσσας Μαρούλα Κατσάρα, ο Δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Έδεσσας Ευάγγελος Θωμάς και ο πρόεδρος της Πλατάνης Σπρίτας Χρήστος όπου απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα διότι απουσίαζε λόγω ίωσης.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ακολούθησε κέρασμα στο Πνευματικό Κέντρο Πλατάνης ‘’Αγία Παρασκευή’’ και δόθηκε αντίγραφο της εικόνας του Μέγα Αρχιερέα στην προϊσταμένη του ΚΑΠΗ της Έδεσσας Σωτηρία Φιλούκατζη για την μεγάλη υποστήριξη της.

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν ( Γιάντση Αντωνία, Ζαίφη Μαρία, Λυσίτσκα Μαρία, Μίντση Αναστασία, Μπουρδάνη Μπράνκα και Πουρδάνη Ευαγγελία) στο να πραγματοποιηθεί ο πανηγυρικός εορτασμός στην προστάτιδα του χωριού μας την Αγία Παρασκευή και ευχόμαστε η Αγία να πρεσβεύει στον Κύριο για την σωτηρία των ψυχών μας.

Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου






Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.