Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία από την παράταξη του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΠΕΛΛΑΣ ''Αγωνιστικός Συντονισμός''



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ- Συνδικαλιστική παράταξη του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΠΕΛΛΑΣ
ΟΛΟΙ/ΕΣ  ΣΤΗΝ 24ωρη ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ
Ενάντια στη φτώχεια και την εκμετάλλευση- Με απεργιακό σχέδιο και κλιμάκωση του αγώνα

Στις 9 του Νοέμβρη απαντάμε με απεργιακό ξεσηκωμό. Οι εργαζόμενοι είμαστε αντιμέ-τωποι με την οικονομική, την υγειονομική, την περιβαλλοντική και την  ενεργειακή κρίση, αποτέλεσμα των αντιλαϊκών κι αντεργατικών πολιτικών του κεφαλαίου στην Ελλάδα και παγκόσμια και στη λεηλασία  του εργατικού μόχθου, της φύσης, των δημόσιων αγαθών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση της ΝΔ απειλεί τη ζωή μας έχοντας ως άλλοθι τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος στοχεύει σε νέο μοίρασμα αγορών, σφαιρών επιρροής και κέρδους και εγκυμονεί ακόμη και τον κίνδυνο ενός πυρηνικού «ατυχήματος».
Είμαστε αντιμέτωποι με μια τεράστια αναδιανομή πλούτου, με τις μεγάλες επιχειρήσεις να επιδιώκουν τη μεγιστοποίηση των κερδών τους, την αναδιανομή αγορών και περιοχών, ώστε να ενισχυθούν στον ανταγωνισμό τους με τις άλλες. Είναι φανερό ότι στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης, η αύξηση των κερδών όχι μόνο δεν συνοδεύεται με βελτίωση των μισθών και των συνθηκών εργασίας, αλλά αντίθετα τα κέρδη «αυγατίζουν» πάνω στην εξαθλίωση των ανθρώπων.
Με σαθρά και διαχρονικά επαναλαμβανόμενα επιχειρήματα, προσπαθούν να μας πείσουν ότι χρειάζεται να σφίξουμε και άλλο το ζωνάρι. Την ίδια στιγμή μας κοροϊδεύουν με ανύπαρκτες αυξήσεις στους μισθούς και με κουπόνια που δίνονται επιλεκτικά και δεν αυξάνουν μόνιμα μισθούς και συντάξεις. Με την ακρίβεια να κυριαρχεί, με το ρεύμα να τραβά την ανηφόρα και τα είδη πρώτης ανάγκης να είναι απλησίαστα. Ο προϋπολογισμός του 2023 είναι πιο ταξικός από ποτέ, με μείωση των δαπανών για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια και άλλες βασικές υπηρεσίες, αύξηση των εξοπλιστικών δαπανών και πριμοδότηση των εκλεκτών της κυβέρνησης με πακτωλό δημοσίου χρήματος και ιδιωτικοποιήσεις. 
Σηκώνουμε το γάντι απέναντι στην κυβέρνηση και τις δυνάμεις της συναίνεσης. Η απεργία στις 9 του Νοέμβρη βγήκε μέσα από τις απεργιακές μάχες όλου του προηγούμενου διαστήματος. Από τους λιμενεργάτες της COSCO και τους απεργούς στη Μαλαματίνα μέχρι τους απεργιακούς αγώνες των υγειονομικών, αλλά και τις μεγάλες κινητοποιήσεις των φοιτητών. Αυτούς τους αγώνες θέλει να σταματήσει η κυβέρνηση με την ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη, που εντείνει την καταστολή, τον αυταρχισμό και σέρνει στα δικαστήρια σωματεία και συνδικαλιστές, προκειμένου να καμφθεί κάθε αντίσταση στην πολιτική της.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου , 14ου μισθού, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη, μέτρα κατά της ακρίβειας, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών και φορέων, Αύξηση των δαπανών για Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές ανάγκες, όχι για τους εξοπλισμούς.
Η απεργία στις 9 του Νοέμβρη πρέπει να έχει καθολική συμμετοχή, ώστε να αποτελέσει ένα πραγματικό αγωνιστικό βήμα, γεγονός σημαντικό ενός συνεχούς και ανυποχώρητου αγώνα.
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΥΛΛΛΗΤΗΡΙΑ
Έδεσσα:  Ώρα 11 π.μ., Μικροί Καταρράκτες.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.