Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λύκειον των Ελληνίδων Γιαννιτσών: Έκθεση παραδοσιακών φορεσιών και κειμηλίων- Στην έναρξη ο Γρηγόρης Βαλτινός



Το "Λύκειον των Ελληνίδων Γιαννιτσών" ενεργοποιείται στην πολιτιστική ζωή της περιοχής μας από το 1992, με διαρκώς αυξανόμενη ένταση και ποιότητα των δράσεών του.  Ως μέλος της μεγάλης λυκειακής οικογένειας, υπηρετεί τους στόχους και σκοπούς της ίδρυσής του που δεν είναι άλλοι από την διάσωση, διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της παράδοσής μας. Παράλληλα, μεριμνά για την εξύψωση της γυναίκας, την ηθική συμπαράσταση στη μητέρα και το παιδί, την ισότητα και την ισοτιμία των φύλων. Προβάλει την ελληνική παράδοση, νεότερη και παλαιότερη, τονίζοντας την αισθητική, εθνική και κοινωνική της αξία. 
Σε τοπικό επίπεδο αυξάνοντας την παρέμβασή του στην κοινωνία των Γιαννιτσών και του Δήμου Πέλλας, στηριζόμενο πάντα στην εθελοντική προσφορά των μελών του, διοργανώνει δράσεις και εκδηλώσεις που είναι καταγεγραμμένες στην συνείδηση των δημοτών για την πρωτοτυπία και την ποικιλία των στόχων τους, επιχειρώντας συγχρόνως τη σύνδεση της μακρόχρονης εμπειρίας του στην κοινωνική δράση και στη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς με την επιστημονική γνώση.  
Στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, το ΛτΕ Γιαννιτσών προγραμματίζει 3μερη έκθεση παραδοσιακών φορεσιών και κειμηλίων. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του 1ου Ορόφου του Στρατιωτικού Μουσείου Γιαννιτσών (πρώην Λ.Α.Φ. Γιαννιτσών) και θα διαρκέσει από τις 28 έως τις 30 Νοεμβρίου 2022. 
Την έκθεση επιτελείται ο Περικλής Διαμαντής -Ερευνητής, με καταγωγή από το Ικόνιο της Μικράς Ασίας, ο οποίος αριθμεί πλούσιο αρχειακό υλικό και πιστά αντίγραφα παραδοσιακών φορεσιών. 
Η επίσημη έναρξη της έκθεσης είναι την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 στις 7 το απόγευμα, όπου η ο καταξιωμένος ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός με την βελούδινη φωνή του στην αφήγηση και το παραδοσιακό μουσικό σύνολο του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών με τις γλυκές του μελωδίες, θα μας ταξιδέψουν στην λαμπερή εποχή της δημιουργίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού.
Με εκτίμηση
Για το  Δ.Σ.
Η Πρόεδρος Άννα Παπουτσή
Η Γεν. Γραμματέας Μαργαρίτα Καλαϊτζίδου


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.