Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μήνυμα ζωής από τον Γιαννιτσιώτη ''Δότη'' Γ. Χρυσοστομάκη και το ''Λήπτη'' Νίκο στον φετινό Μαραθώνιο της Αθήνας



Μήνυμα ζωής έδωσε ένα ξεχωριστό δίδυμο που τερμάτισε στο Καλλιμάρμαρο το μεσημέρι της Κυριακής, στον 39ο ΑΜΑ. Ανάμεσα στους χιλιάδες δρομείς που ολοκλήρωναν την μαραθώνια διαδρομή μέσα στο πανηγυρικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί στο στάδιο και υπό τα χειροκροτήματα του κόσμου που βρίσκονταν στις κερκίδες ξεχώρισαν δύο άνδρες που φορούσαν δύο παρόμοιες μπλούζες με τους λογοτύπους “Χάρισε Ζωή” και του συλλόγου “Φλόγα” και με τη διαφορά ότι του ενός έγραφε “Δότης” και του άλλου “Λήπτης”.

Ο ένας δρομέας είναι ο Γιώργος Χρυσοστομάκης από τα Γιαννιτσά που είχε την τύχη να βρεθεί συμβατός με έναν ασθενή, ο οποίος ήταν στην αναζήτηση για ξένο δότη με στόχο την μεταμόσχευση μυελού των οστών. Η δωρεά πραγματοποιήθηκε, κι ο λήπτης, o Νίκος,  που δέχτηκε την μεταμόσχευση μυελού των οστών σήμερα είναι πολύ καλά κι έτσι δότης και λήπτης εξέφρασαν από κοινού την επιθυμία να γίνει άρση του απορρίτου και να γνωριστούν προσωπικά.

Ο Γιώργος Χρυσοστομάκης είναι λάτρης του δρομικού κινήματος και στα τελευταία μέτρα της διαδρομής πριν τον τερματισμό συνάντησε τον Νίκο θέλοντας και οι δύο να ευαιθητοποιήσουν περισσότερο κόσμο για το θέμα της δωρεάς μυελού των οστών.

“Είναι ο ένατος Μαραθώνιος για μένα, αλλά δυσκολεύτηκα επειδή δεν είχα προετοιμαστεί σωστά. Ωστόσο ήθελα να τρέξω για να δώσω μαζί με τον Νίκο αυτό το τόσο σημαντικό μήνυμα για τη δωρεά μυελού των οστών”, μας είπε ο Γιώργος Χρυσοστομάκης αμέσως μετά τον τερματισμό έχοντας στο πλευρό του τον Νίκο, τον οποίο και αποκαλεί αδελφό. “Νιώθω χαρά κι ευγνωμοσύνη” έλεγε ο Νίκος από την πλευρά του. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δύο άνδρες που ζουν σε διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας – ο δότης στα Γιαννιτσά και ο λήπτης στην Αθήνα – είχαν ως τώρα μιλήσει στο τηλέφωνο, αλλά συναντήθηκαν για πρώτη φορά τώρα, ενόψει του τερματισμού τους στο Καλλιμάρμαρο. 

Ο Νίκος κατάφερε να βρει δότη χάρη στο  ΚΕΔΜΟΠ – “Χάρισε Ζωή” ένα κέντρο ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών στο Πανεπιστήμιο Πατρών, το οποίο εγγράφει εθελοντές δότες στην εθνική και παγκόσμια δεξαμενή δοτών, προκειμένου να βοηθά ασθενείς με καρκίνο του αίματος ή άλλες σοβαρές αιματολογικές παθήσεις, που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών, ώστε να βρουν ένα συμβατό εθελοντή δότη.

 Σε ότι αφορά την επεξεργασία των δειγμάτων για την εγγραφή κάποιου ενδιαφερόμενου ως εν δυνάμει δότη το “Χάρισε Ζωή” χρήζει βοήθειας από χορηγίες. Μεγάλος σύμμαχος και χορηγός στον αγώνα του “Χαρίζει Ζωή” είναι ο σύλλογος Φλόγα, ο οποίος στο παρελθόν και μέχρι και σήμερα έχει καλύψει οικονομικά 30.000 δείγματα σχετικά με τα έξοδα της τυποποίησης.

Οι Γιώργος και ο Νίκος αποχώρησαν μαζί από το Στάδιο κάτω από τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα του κόσμου και δεν απέκλεισαν του χρόνου να τρέξουν παρέα τη διαδρομή των 5 χλμ. 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Μπράβο ρε Γιώργο, πιστοποίησες αυτό που ήδη ξέραμε, ότι είσαι καλή ψυχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.