Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΕΝΙ Πέλλας: Συνάδελφος μας κατέρρευσε στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών κάτω από την πίεση του εξοντωτικού εφημεριακού έργου!



Καταγγελία της 
Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας: 

Υποχρεώνουν τους γιατρούς να εργάζονται πέρα από τα όρια της ανθρώπινης αντοχής!

Συνάδελφος μας κατέρρευσε κάτω από την πίεση του εξοντωτικού εφημεριακού έργου!

Πριν δυο μέρες συνάδελφος μας ακτινολόγος κατέρρευσε στο νοσοκομείο Γιαννιτσών πραγματοποιώντας μία από τις δεκατρείς εφημερίες που εδώ και μήνες υποχρεώνεται να πραγματοποιεί κάθε μήνα για να κρατηθεί όρθιο το τμήμα και το νοσοκομείο. Δεκατρείς 24ωρες εξοντωτικές εφημερίες, καλύπτοντας ταυτόχρονα δύο τμήματα, το ακτινοδιαγνωστικό και τον αξονικό τομογράφο. Σήμερα παλεύει για τη ζωή του σε σοβαρότατη κατάσταση σε ΜΕΘ νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας τουλάχιστον την τελευταία τετραετία είχε επανειλημμένα καταγγείλει τις απαράδεκτες συνθήκες εφημέρευσης των γιατρών των τμημάτων και κλινικών των δύο νοσοκομείων της ΠΕ Πέλλας λόγω των τραγικών ελλείψεων προσωπικού. Είχαμε επανειλημμένα αναδείξει στις διοικήσεις των δύο νοσοκομείων, στην 3η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας με παρεμβάσεις και ανακοινώσεις μας την απαράδεκτη υποστελέχωση του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος και του Αξονικού Τομογράφου του νοσοκομείου Γιαννιτσών όπως και αυτού του νοσοκομείου Έδεσσας. Είχαν επίσης ενημερωθεί και από τους γιατρούς του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος με σχετικά υπηρεσιακά έγγραφα. Γνώριζαν ότι επίκειται η συνταξιοδότηση ενός ακτινολόγου, τα σοβαρά προβλήματα υγείας ενός άλλου στελέχους του τμήματος, γνώριζαν ότι για την ασφαλή λειτουργία των δύο τμημάτων, απαιτούνταν όχι τέσσερις αλλά εννέα τουλάχιστον ακτινολόγοι σε κάθε νοσοκομείο.

Ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Γνώριζαν εδώ και καιρό ότι δεν μπορεί να λειτουργούν τα δύο αυτά τμήματα με μόλις τέσσερις γιατρούς, εκ των οποίων ο ένας με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Και δεν φτάνει που μας υποχρεώνουν με εντέλλεσθε να πραγματοποιούμε ατέλειωτες εφημερίες, με το νέο νομοσχέδιο-ταφόπλακα στη δημόσια υγεία που προωθούν αυτές τις μέρες, μας ωθούν να πραγματοποιούμε επιπλέον απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία και χειρουργεία και ιδιωτικά ιατρείο για να συμπληρώσουμε το εισόδημά μας, αντί να εφαρμόσουν τις υποχρεωτικές και τελεσίδικες αποφάσεις του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου για αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου.

Όμως φαίνεται πως θεωρούν τους γιατρούς αναλώσιμους. Αντί για προσλήψεις προσωπικού, η 3η ΥΠΕ και η Διοίκηση του νοσοκομείου Γιαννιτσών πίεζαν γιατρό ακτινολόγο του νοσοκομείου Γιαννιτσών με χρόνια προβλήματα υγείας να ακυρώσει την αναρρωτική άδεια που του δόθηκε, λόγω επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του και να επιστρέψει στη δουλειά!! Αντί να του συμπαρασταθούν στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, αμφισβήτησαν και έλεγξαν τον θεράποντα γιατρό που χορήγησε την αναρρωτική άδεια. Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν είμαστε υποζύγια! Δεν δεχόμαστε να μπαίνει η ζωή η δικής μας και των ασθενών μας σε κίνδυνο και να θυσιαζόμαστε στο βωμό της παραπέρα ιδιωτικοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας. Ως εδώ και μη παρέκει!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΓΙΑΤΡΟΣ ΡΕΠΟ;
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ;
    ΑΣ ΤΟΛΠΗΣΕΙ ΤΟΤΕ Ο ΚΑΘΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΑ ΜΗ ΤΟΥ ΤΟ ΔΩΣΕΙ.
    ΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΠΛΑΤΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΚΑΘΕ ΚΛΙΝΙΚΗ, ΤΟΤΕ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΙΓΟΝΤΑΡΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΑΠΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΠΩΣΗΣ ΤΟΥ.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΡΕΠΟ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ.
    ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΝΤΕΛΕΣΘΕ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΣΥΝΟΝΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΤΥΧΟΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι τουλαχιστον εξευτελιστικο για ολους αυτους που συνεταξαν τουτη την αθλια ανακοινωση. Και της προσδιδω αυτον τον χαρακτηρισμο γιατι κανουν συνδικαλισμο και βρωμικη πολιτικη πανω σε ενα πολυ δυσαρεστο συμβαν το οποιο υπεστη ενας εξαιρετος επιστημων, μαχιμος ιατρος και ευγενης ανθρωπος. Σταματειστε επιτελους νοσταλγοι του Σταλιν να αποδειδετε ευθυνες σε ανθρωπους και διοικησεις, οταν το μεγαλο καρκινωμα στο Νοσοκομειο Γιαννιτσων ειστε εσεις οι ιδιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάρτε πίσω τους υγιεινομικους ρε άντε να μη πω,αλλά όλα αυτά έγιναν για άλλους λόγους πρόβατα,πας στο νοσοκομείο και δεν έχει τίποτε ούτε γιατρούς ούτε τίποτε ,και εγώ με τον άντρα μου το μήνα πληρώνω 440€ και δεν έχω καμμιά κάλυψη και όταν χρειαστει τρέχω σε ιδιωτικές κλινικές γιατί να σας πληρώνω ρε αλήτες γιατί;όλα τα ριμαξατε ,αλλά καλά μας κάνουν τέτοιοι που είμαστε αυτά μας πρέπουν ,αφού κοιμόμαστε όρθιοι,ξυπνάτε ρεεε σκουπίδια γίναμε,α και κάτι άλλο μήπως τον γιατρός τον έκανε και καλό το μπολι; Μη σβήσετε το σχόλιο; γιατί ότι δεν σας συμφέρει το σβυνετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. MHN MEΓAΛOΠOIEITE ΣYNHΘEIΣ KATAΣTAΣEIΣ. ΠEPAΣTIKA ΣTON KAΛO EΠIΣTHMONA KAI ANΘPΩΠO!!! ΓIA TIΣ EΦHMEPIEΣ AΦHΣTETO...ΔEN EINAI TOY ΠAPONTOΣ. EYTYXΩΣ ME AYTO TO NOMOΣXEΔIO ΛYNONTAI ΠPOBΛHMATA KAI AITHMATA XPONΩN. TA KOΛXOZ ΣTO XPONONTOYΛAΠO THΣ IΣTOPIAΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.