Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμος Έδεσσας: «Έξυπνο» σύστημα στάθμευσης



Εγκαθίσταται ο εξοπλισμός για το έξυπνο σύστημα στάθμευσης στην πόλη της Έδεσσας. Πρόκειται για έργο που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και αφορά, σε πρώτη φάση, την εγκατάσταση 60 αισθητήρων που αντιστοιχούν σε ισάριθμες θέσεις στάθμευσης, ειδικού λογισμικού για τη διαχείριση του συστήματος και εφαρμογή (application) για την πληροφόρηση των πολιτών.

Οι πολίτες, μέσω της ειδικής εφαρμογής, που θα μπορούν να εγκαταστήσουν δωρεάν στα κινητά τους τηλέφωνα, θα ενημερώνονται για την ύπαρξη ελεύθερων θέσεων στάθμευσης και τα σημεία που αυτές υπάρχουν. Με τον τρόπο αυτό θα αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις στο κέντρο της Έδεσσας και θα μετακινούνται στοχευμένα προς τις ελεύθερες θέσεις στάθμευσης.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, δήλωσε σχετικά:

«Οι νέες τεχνολογίες έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και βελτιώνουν την καθημερινότητά μας. Το έξυπνο σύστημα στάθμευσης του Δήμου Έδεσσας θα ενημερώνει τους πολίτες για την κατάσταση με τα σταθμευμένα αυτοκίνητα και για τις ελεύθερες θέσεις στάθμευσης που υπάρχουν ανά πάσα στιγμή στο κέντρο της Έδεσσας. Είναι ένα από τα έργα που υλοποιούμε αυτή τη στιγμή με στόχο την εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στην υπηρεσία των πολιτών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας».

Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. Δήμαρχε έχεις καταντήσει την Έδεσσα χωριουδάκι η έξυπνη στάθμευση σε μάρανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να πάρει θέση η κίνηση πολιτών οι αισθητήρες που βάζουν επηρεάζουν τα μυρμήγκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως στο ποτάμι το τρυπάνε τα πλαϊνά τα σκάβουν γιατί τα νερά από την βροχή στο διοικητήριο και στις άλλες πολυκατοικίες στα υπόγεια δεν φεύγουν τα φιλιά μου από την μακρινή Λαπωνία μικρά ελαφάκια !!!!!

      Διαγραφή
    2. ΜΕΤΣΚΑ ΓΚΕΛΗ ΜΟΙΡΑΣΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΦΙΑΣΚΟ ...ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑΤΟΝ ΤΖΑΜΤΣΗ?

      Διαγραφή
  3. Δηλαδή ένας οδηγός θα είναι με το κινητό στο χέρι στη θέση του οδηγού και θα ψάχνει ελεύθερη θέση παρκαρίσματος;
    Kαι μόλις τη βρει, πλησιάζει και αυτή έχει καταληφθεί, τι θα κάνει;
    Μήπως ξανά βόλτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υποχρεωτικό το smartfone; Γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο δήμαρχε τωρα τελευταία η κατάσταση ειχε επιδυνωθει δεν έβρισκες μερος να παρκάρεις σημερα που ανέβηκα Έδεσσα γύριζα μισή ώρα και τελικά παρκαρα στο σερεμες εύγε πας την πόλη μπροστά στο μέλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πάλι στο σερεμες θα παρκάρεις μικρέ γυμνοσαλιαγκα δεν άνοιξαν καινούργιες θέσεις πάρκινγκ η ίδιες πάλι είναι μικρό μου πόνυ!

      Διαγραφή
  6. Στις παπαριες πρώτος αυτός ο Δήμος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι μόνο ο Δήμος και όλος ο νόμος Πέλλας να λεμε

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.