Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Προφυλακίσθηκε για παιδική πορνογραφία ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου



Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στον γνωστό συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Βασίλη Παπαθεοδώρου, ο οποίος προφυλακίστηκε για παιδική πορνογραφία.
Σε βάρος του συγγραφέα σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου και μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές της Τρίπολης.  Όλα ξεκίνησαν από μια καταγγελία στα τέλη του καλοκαιριού. Οι  αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν έρευνα στο διαδίκτυο με το ειδικό λογισμικό που εντοπίζει αρχεία παιδικής πορνογραφίας και διαπίστωσαν ότι κατέβαζε και διακινούσε υλικό και με ανήλικους και με ενήλικες. Σε έρευνα που έγινε από την ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι του κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι και βρέθηκαν δεκάδες αρχεία με σκληρό πορνογραφικό υλικό.

Τα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση, καθώς η υπόθεση κρίνεται ως ιδιαιτέρως σοβαρή και οι αστυνομικοί θα ερευνήσουν ακόμη και το ενδεχόμενο να συνδέεται με διεθνή κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας. 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βασίλης Παπαθεοδώρου υποστήριξε στον ανακριτή ότι αναζήτησε και κατέβασε τα συγκεκριμένα αρχεία παιδικής πορνογραφίας για επαγγελματικούς λόγους προκειμένου να γράψει βιβλίο με σχετικό θέμα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας – κακουργηματικού χαρακτήρα – σε βάρος ατόμου, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που περιήλθαν από αλλοδαπές Αρχές, μέσω διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας. 

Συγκεκριμένα, μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη διαδικτυακή έρευνα εντοπίστηκε χρήστης, εντός της ελληνικής επικράτειας, ο οποίος απέκτησε πρόσβαση σε διάφορους ιστοτόπους – εφαρμογές και κατείχε πρόσφορα για διαμοιρασμό αρχεία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του εμπλεκόμενου ατόμου και προέκυψε ο τόπος κατοικίας του.

Στη συνέχεια, κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε έρευνα στην οικία του, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 σκληροί δίσκοι, ενώ από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια εντοπίστηκε πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων. 

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, όπου παραπέμφθηκε σε Ανακριτή και ακολούθως διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Τι γίνεται στον κόσμο; Γιατί το ανθρώπινο είδος ξέπεσε τόσο πολύ ,γονείς προσέξτε τα παιδιά σας μη τα αφήνετε στο ίντερνετ με τις ωρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.