Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση Σταμενίτη με τη ΓΓ Υποδομών για το οδικό έργο «Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα» και δεύτερη σύνδεση με ΕγνατίαΤις λεπτομέρειες για το έργο αναβάθμισης και κατασκευής του οδικού δικτύου «Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα» και συγκεκριμένα τα επιμέρους θέματα των μελετών και τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης μέχρι την υπογραφή της σύμβασής του αναδόχου, συζήτησε την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών κ. Γεράρδη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών, μετά από αίτημα από του Βουλευτή.

Ειδικότερα, όπως ενημερώθηκε ο κ. Σταμενίτης η νέα διορία για την υποβολή φακέλων συμμετοχής στον διαγωνισμό ορίστηκε στις αρχές Δεκεμβρίου ενώ εντός δύο μηνών από την υποβολή των φακέλων θα γίνει και ο έλεγχος των τεχνικών προδιαγραφών. Ακολουθούν οι ανταγωνιστικές προσφορές, στάδιο κατά το οποίο δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις καθώς οι μελέτες είναι έτοιμες και το αντικείμενο είναι καθορισμένο. Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα η υπογραφή της σύμβασης και η εγκατάσταση του εργολάβου υπολογίζεται τέλος του 2023.

Ο Βουλευτής ευχαρίστησε τη Γενική Γραμματέα για την ενημέρωση, τονίζοντας για ακόμη μια φορά ότι η απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή για την προώθηση του έργου και τη χρηματοδότηση του μέσα από σχήματα ΣΔΙΤ δίνει σάρκα και οστά στην υλοποίηση του και στην έξοδο του Νομού Πέλλας από την συγκοινωνιακή απομόνωση. Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή και η αναβάθμιση του οδικού δικτύου θα συμβάλλει στη βελτίωση της ασφάλειας των οδικών υποδομών της κεντρικής Μακεδονίας, στη βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης των χρηστών της οδού, στην τουριστική αναβάθμιση της περιοχής και την αναβάθμιση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος με την διασφάλιση γρήγορων και ασφαλών μετακινήσεων, στη μείωση του κόστους μεταφορών και τέλος στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα της οικονομίας της περιοχής.

Επιπρόσθετα, ο Βουλευτής έθεσε εκ νέου το θέμα χρηματοδότησης της μελέτης για κατασκευή νέου δρόμου «Α/Κ Γιαννιτσών – Αλεξάνδρεια – Α/Κ Νησελίου» που θα αποτελέσει τη δεύτερη σύνδεση του Νομού Πέλλας με την Εγνατία Οδό, από την πόλη των Γιαννιτσών, πρόταση της οποίας την αναγκαιότητα αναγνωρίζει η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών καθώς θα αποτελέσει το πρώτο και ουσιαστικό βήμα για την εξασφάλιση της μελετητικής ωριμότητας του έργου που με τη σειρά της θα επιτρέψει την ένταξη του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

5 comments:

 1. ΔIONYΣH ΓIA TO OΔIKO EPΓO ΘEΣΣAΛONIKH- ΓIANNITΣA- EΔEΣΣA OΛA EINAI ΓNΩΣTA.
  ΓINEΣAI KOYPAΣTIKOΣ. TO EPΓO AYTO AΛΛOY ΠIΣTΩNETAI. TO ΔIKO ΣOY EPΓO EINAI ΓIANNITΣA- AΛEΞANΔPEIA-NIΣEΛI.
  AN AYTO TO KANEIΣ MEXPI TIΣ EKΛOΓEΣ, AN ΔΛΔ EXOYME EΞEΛIΞEIΣ OΠΩΣ TO ΠPOHΓOYMENO EPΓO, OΠΩΣ ΣOY EIΠA ΘA ΠETAΞΩ THN ΣKOYΦIA MOY KAI ΘA TPEXΩ OΛH MEPA NA MAZEYΩ ΨHΦOYΣ ΓIA ΠAPTI ΣOY.
  KAPATZOBA ΣE ΠAPAKAΛΩ BAΛTO EINAI ΓIA KAΛO ΣKOΠO KAI ΘA TON BOHΘHΣEI.
  EYXAPIΣTΩ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είπε ένα ακόμα πρόβατο.
   Μήπως είμαστε ο χείριστος Νομός στην Ελλάδα όσο αφορά τις οδικές υποδομές;

   Διαγραφή
 2. Από τότε που η Πέλλα είχε υπουργό τον Γ. Πασχαλίδη δεν έχει γίνει απόλυτος τίποτα στο νόμο και τώρα που έρχονται εκλογές βγάζετε ανακοινώσεις για έργα ούτε η χούντα τέτοια τακτική...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κάποτε λέγαμε σβήνουν τα χωριά και ερημώνουν τώρα θα βλέπουμε νόμους να εγκαταλείπονται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μετά από τέσσερα χρόνια θα δημοπρατήσατε το έργο . Κατά τα αλλά ήταν προτεραιότητα της κυβέρνηση σας . Σου πληροφορώ ότι στο τέλος του 2023 δεν θα είστε κυβέρνηση .


  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.