Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από τους προημιτελικούς τα ντέρμπι στο Κύπελλο Ελλάδας



Δεν ανέδειξε κάποιο πολύ σπουδαίο παιχνίδι η σημερινή κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας, από την οποία οι ομάδες έμαθαν τα «εμπόδια» που πρέπει να ξεπεράσουν, προκειμένου να φτάσουν στον τελικό της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τον Ατρόμητο στη φάση των «16», όπου θα τεθούν αντιμέτωποι σε διπλούς αγώνες, ενώ ο -κάτοχος του τροπαίου- Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Βόλο. Στο μεταξύ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν θεωρητικά εύκολες αποστολές κόντρα σε Κηφισιά και Καλαμάτα, αντίστοιχα, ενώ στους προημιτελικούς θα υπάρχει και μια ερασιτεχνική ομάδα, καθώς στους «16» κληρώθηκαν Απόλλων Παραλιμνίου-Άγιος Νικόλαος.

Από εκεί και πέρα, στους προημιτελικούς θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, όπως επίσης και ο Ολυμπιακός με τον Άρη, εφόσον ξεπεράσουν τον... σκόπελο της φάσης των «16», ενώ στους ημιτελικούς είναι πιθανό να «κονταροχτυπηθούν» ΑΕΚ και Ολυμπιακός.

Από τη φάση των «16» και μετά οι αγώνες είναι διπλοί, ενώ δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ. Σύμφωνα με την προκήρυξη του Κυπέλλου, εφόσον προκριθούν δύο ομάδες από την Αθήνα στον τελικό, αυτός θα γίνει στο ΟΑΚΑ, ενώ, αν το ζευγάρι του τελικού συνθέτουν δύο ομάδες από τη Θεσσαλονίκη, η καταληκτική αναμέτρηση θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη. Εάν, όμως, μια ομάδα από την Αθήνα και μια από τη Θεσσαλονίκη φτάσουν στον τελικό, τότε αυτός θα διεξαχθεί στο Βόλο και το Πανθεσσαλικό.

Πάντως, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης, Μπαλτάκος, άφησε στη διάρκεια της κλήρωσης ανοιχτό το ενδεχόμενο ο τελικός να γίνει στο εξωτερικό, θέμα που είναι υπό εξέταση. Συγκεκριμένα, τόνισε: «Σας ευχαριστώ που είστε εδώ. Η σημερινή κλήρωση είναι πως φέτος υπάρχει αλλαγή που έχει μεγάλη ουσία και θα πρέπει να διαρκέσει για να μην έχουμε στο μέλλον διενέξεις. Αναφέρομαι στο γήπεδο και στην πόλη που θα γίνει ο τελικός. Αν είναι δύο ομάδες της Αθήνας, θα γίνει στην Αθήνα. Αν είναι μια της Αθήνας και μία της Θεσσαλονίκης, θα γίνει στο Βόλο. Αν είναι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης, τότε θα γίνει στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει και μια πρόθεση να γίνει στο εξωτερικό. Δεν έχουμε κατασταλάξει, μπορεί να το κάνουμε φέτος, αλλιώς του χρόνου».

Οι πρώτες αναμετρήσεις για τη φάση των «16» είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν το διάστημα 15-16 Δεκεμβρίου, ενώ οι αγώνες ρεβάνς θα λάβουν χώρα το διάστημα 10-12 Ιανουαρίου. Τα πρώτα παιχνίδια για τους προημιτελικούς θα γίνουν 17-19 Ιανουαρίου και οι ρεβάνς στις 24-26/1. Τέλος, οι πρώτοι αγώνες για τους «4» του Κυπέλλου θα τελεστούν στις 7-9 Φεβρουαρίου και οι ρεβάνς θα διεξαχθούν το διάστημα 28 Φεβρουαρίου-2 Μαρτίου.

Τα αποτελέσματα της κλήρωσης για τη φάση των «16», τους προημιτελικούς και τους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας:

ΦΑΣΗ «16»

Ολυμπιακός - Ατρόμητος
Πανσερραϊκός - Απόλλων Πόντου
Παναθηναϊκός - Βόλος
Λαμία - Καλλιθέα
Λεβαδειακός - Άρης
Κηφισιά - ΑΕΚ
Καλαμάτα - ΠΑΟΚ
Απόλλων Παραλιμνίου - Άγιος Νικόλαος

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

1. Καλαμάτα ή ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός ή Βόλος
2. Ολυμπιακός ή Ατρόμητος - Λεβαδειακός ή Άρης
3. Απόλλων Παραλιμνίου ή Άγιος Νικόλαος - Λαμία ή Καλλιθέα
4. Κηφισιά ή ΑΕΚ - Πανσερραϊκός-Απόλλων Πόντου

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Νικητής 4-Νικητής 2
Νικητής 3-Νικητής 1
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.