Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΥΠΕΞ: Απαράδεκτη η κράτηση και απαγόρευση εισόδου του Απ. Τζιτζικώστα από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη



Την απερίφραστη καταδίκη του για «την απαράδεκτη και εντελώς καταχρηστική κράτηση και απαγόρευση εισόδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη νωρίτερα σήμερα», εξέφρασε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του.

Το Υπουργείο ζητά «από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές να δοθούν άμεσα εξηγήσεις» και τις καλεί «να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Απόστολος Τζιτζικώστας πήγε το πρωί στη Σμύρνη με το πλοίο που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Σμύρνη προκειμένου να προεδρεύσει στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη της Επιτροπής Περιφερειών της ΕΕ. Όχι δηλαδή μόνο ως Έλληνας αλλά και ως Ευρωπαίος αξιωματούχος. Όταν έφθασε του είπαν ότι υπάρχει απαγόρευση εισόδου του στη χώρα. Όταν ζήτησε να του εξηγήσουν τους λόγους δεν δόθηκε απάντηση. Το ίδιο και στις ερωτήσεις που ακολούθησαν. Υπήρξε επικοινωνία του Περιφερειάρχη με το ΥΠΕΞ και τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ. Ούτε σε αυτούς δόθηκε ο λόγος για την απαγόρευση εισόδου. Ο κ. Τζιτζικώστας παραμένει για την ώρα στο πλοίο και θα επιστρέψει στην Ελλάδα, επισημαίνουν οι κυβερνητικές πηγές.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη και εντελώς καταχρηστική κράτηση και απαγόρευση εισόδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη νωρίτερα σήμερα.

Αναμένουμε από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές να δοθούν άμεσα εξηγήσεις και τις καλούμε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Η ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, καθώς και το Γενικό Προξενείο στη Σμύρνη κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή προβαίνοντας σε σχετικές παραστάσεις προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.»

Θεοδωρικάκος: Είναι σαφές ότι η προκλητικότητα του καθεστώτος της γειτονικής χώρας ξεπερνά κάθε όριο
Με ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε γνωστό ότι εξέφρασε την αγανάκτησή του για «την περιπέτεια στην οποία υποβάλλεται από το πρωί από τις τουρκικές αρχές» ο Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά από επικοινωνία που είχε μαζί του.

Στο ίδιο tweet ο κ. Θεοδωρικάκος τονίζει ότι «η προκλητικότητα του καθεστώτος της γειτονικής χώρας ξεπερνά κάθε όριο, απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και στην Ε.Ε.».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αναφορά στα τουρκικά ΜΜΕ σχετικά με το επεισόδιο της απαγόρευσης εισόδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στη Σμύρνη, oύτε επίσημη αντίδραση από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές.

Anadolu: «Τεχνικό λάθος» λόγω ομοιότητας του ονόματος
«Ο Έλληνας αξιωματούχος Τζιτζικώστας αρνήθηκε να εισέλθει στη Σμύρνη, αν και άρθηκε το τεχνικό εμπόδιο της εισόδου του. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας επέλεξε να μην εισέλθει στην Τουρκία, με τη δικαιολογία ότι η είσοδος καθυστέρησε λόγω τεχνικού προβλήματος στο τελωνείο της Σμύρνης εξαιτίας συνωνυμίας, όπου έφτασε ακτοπλοϊκώς για να παρακολουθήσει πρόγραμμα.

Ο Περιφερειάρχης με μήνυμα του στο Twitter ευχαριστεί για τη συμπαράσταση. Και συνεχίζει:
«Σας ευχαριστώ για τη συμπαράστασή σας. Μετά από ενέργειες της ΕΕ και της ελληνικής πλευράς, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να άρει την απαράδεκτη απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία. Παρόλα αυτά εμμένω στην απόφασή μου να αναχωρήσω αμέσως από τη χώρα και να επιστρέψω στην Ελλάδα».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:


  1. Ενώ οι δικοί μας είναι όλο καλοπιάσματα οι Τούρκοι όποτε τους δίνετε η ευκαιρία μας κάνουν πλακίτσες και καζούρες.
    Παρόλα αυτά οι δικοί μας εκεί κολλημένοι.
    Και μπορεί κάποιοι να ανέχονται τέτοια ξεφτιλίκια, όταν όμως εκπροσωπούν τη χώρα ,δεν είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτά και να μένουν αναπάντητα.
    Ξέχασα ,θα κάνουμε διάβημα.
    Το ωραίο ήταν ότι εκπροσωπούσε και την ΕΕ και παρόλα αυτά, έκαναν αυτό που ήθελαν.
    Τι έκανε λέει;
    Επικοινώνησε με την Ε.Ε να διαμαρτυρηθεί;
    Σε ποιους;
    Σε αυτούς των οποίων τα φιλοτουρκικά αισθήματα είναι γνωστά;
    Υπήρξε λένε οι Τούρκοι τεχνικό πρόβλημα.
    Μήπως δεν μπορούσε να σηκωθεί η μπάρα στο τελωνείο της Σμύρνης;
    Όχι, όχι είχε ίδιο όνομα με κάποιον άλλο για τον οποίο υπήρχε απαγόρευση εισόδου.
    Και εδώ ψηφίζουμε κάποιους που έχουν το ίδιο όνομα με κάποιον άλλο πριν πολλά χρόνια
    Η ατμοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης - Σμύρνης μας μάρανε.
    Ξεφτιλίκια χωρίς τέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.