Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κ.Υ. Αριδαίας: Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικώνΗ εξάλειψη κατά της έμφυλης βίας θα βρεθεί στο επίκεντρο δράσεων που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, 10-1 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Αριδαίας (πλατεία Αθ. Σέτσκου) και την Τρίτη 29 Νοεμβρίου τις ίδιες ώρες, στον προαύλιο χώρο του Αγροτικού ιατρείου Εξαπλατάνου.

Την ευθύνη της διοργάνωσης των δράσεων που γίνονται με αφορμή την Διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών την 25η Νοεμβρίου, έχει το επιστημονικό προσωπικό του Κ.Υ. Αριδαίας (κοινωνική λειτουργός, επισκέπτρια υγείας, μαία), σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αλμωπίας.

«Όσο συνεχίζεται η βία κατά των γυναικών, δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι κάνουμε ουσιαστική πρόοδο προς την ισότητα, την ανάπτυξη και την ειρήνη», Παγκόσμια Διάσκεψη Γυναικών, 1995, Πεκίνο. Ο ορισμός περιλαμβάνει κάθε πράξη βίας που στηρίζεται στο φύλο και έχει ως αποτέλεσμα ή είναι δυνατό να έχει ως αποτέλεσμα, την σωματική, σεξουαλική ή ψυχολογική βλάβη ή πόνο για τις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των απειλών τέτοιων πράξεων, τον εξαναγκασμό ή την αυθαίρετη στέρηση της ελευθερίας, είτε αυτό προκύπτει στην δημόσια είτε στην ιδιωτική ζωή» (παρ. 113). Επομένως ο όρος βία περιλαμβάνει:

Ø Τη βία μέσα στην οικογένεια (ενδοοικογενειακή βία).

Ø Τη βία γενικά μέσα στην κοινωνία (βιασμός, σεξουαλική κακοποίηση, σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, trafficking/σωματεμπορία).

H βία κατά των γυναικών είναι μεγάλος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και σημαντική αιτία θανάτου και αναπηρίας για τις γυναίκες και τα κορίτσια, συνήθως άνω των 16 ετών. Πρόκειται για φαινόμενο διαδεδομένο σε όλες τις κοινωνίες και σε όλες τις κοινωνικές τάξεις, ανεξάρτητα από το επίπεδο ανάπτυξης, το βαθμό πολιτικής σταθερότητας, το πολιτισμό ή τη θρησκεία. (Πηγή: http://www.un.org/)
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Για τη βία κατά των ανδρών συζυγων από τις γυναίκες ποιος θα μιλησει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι διαζευγμενοι πατεράδες που δε βλέπουν τα παιδία τους λόγω αποστασης δεν έχουν δικαιώματα Τα παίρνει η μητέρα φεύγει στη μάνα της χιλιόμετρα μακριά και ο πατέρας πληρώνει Αλλά οι γυναίκες είναι κριμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.