Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εγκρίθηκε «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» στην Φλώρινα



Το Πρωτοδικείο Φλώρινας επικύρωσε το καταστατικό της ΜΚΟ «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας». Ένδειξη φιλίας και καλής γειτονίας, αναφέρει ο Ζάεφ
Το «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» στη Φλώρινα έχει εγγραφεί και έχει εγκριθεί επίσημα ως μη κυβερνητική οργάνωση από τις δικαστικές αρχές της Ελλάδας. Η αίτηση του Συλλόγου εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο Φλώρινας στις 28 Ιουλίου 2022 και η απόφαση ανακοινώθηκε στο Δελτίο Δικαστικών Εκδόσεων στις 7 Νοεμβρίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών η «Μακεδονική» καθορίστηκε ως η επίσημη γλώσσα της Βόρειας Μακεδονίας, με αναφορά ότι έχει σλαβική προέλευση και δεν έχει σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό της Μακεδονίας.
Το Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας έχει ως σκοπό του να εργαστεί για:
  • τη διδασκαλία της μακεδονικής πρότυπης γλώσσας σε πολίτες της Ελλάδας, μέσω διαδικτυακού ιστότοπου.
  • την υποστήριξη της εισαγωγής της μακεδονικής πρότυπης γλώσσας ως προαιρετικού μαθήματος σε δημόσια σχολεία (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) και πανεπιστήμια στην Ελλάδα, που βρίσκονται στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
  • την υποστήριξη της ίδρυσης παιδαγωγικών σχολών/τμημάτων εντός υφιστάμενων πανεπιστημίων στην Ελλάδα για την ανάπτυξη τοπικών καθηγητών της Μακεδονικής γλώσσας, καθώς και του προγράμματος σπουδών και του διδακτικού υλικού.
Ευχαριστίες Ζάεφ
«Αυτοί είναι οι καρποί της Συμφωνίας των Πρεσπών. Φέρνουν χαρά σε όλους όσοι μιλούν τη μακεδονική γλώσσα. Συγχαίρω τους ιδρυτές του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα και όλους τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας που χαίρονται για αυτή την όμορφη πράξη που είναι ιδιαίτερα σημαντική ως μια ακόμη επιβεβαίωση των στενών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ευχαριστώ τόσο τον πρώην όσο και τον νυν Πρωθυπουργό, Τσίπρα και Μητσοτάκη, για την πίστη και τη δέσμευσή τους στην οικοδόμηση ειλικρινούς φιλίας και καλής γειτονίας».



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Γλώσσα χωρίς γραφή χαχαχαααααα.ποσο κορόιδα είστε.μκο χμμμ κάτι μυρίζει.χρηματα .ποιο θα είναι μέσα θα είναι και άτομα από τον νόμο Παλλάς;ένα πουλάκι κάτι τραγουδά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτήν την διαλεκτο
    την μιλάνε εδώ στα χωριά και λίγο μεσα από τα συνορα στο μοναστηρι δεν έχουν καμία σχέση με τα Σκόπιανα που μιλάνε εκεί.εχω επιχείρηση εδώ και πολλά χρόνια εκεί και αυτοί γελάνε μαζί σασ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά θέλετε να πάει μπροστά η Μακεδονία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναναι καλά οι προδότες του Εθνους. Απ όπου κι αν προέρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μακεδονικής ή Βορειομακεδονικής;
    Να ερωτηθεί ο Αλ6ης και κατόπιν ο Μακεδονομάχος Κούλης ως συνεχιστής ανάλογης πολιτικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπάρχει Ελευθερια να μιλάει οποίος θέλει , ότι θέλει , όπου θέλει! Έκπληξη : οποιαδηποτε εμπόδιση θεωρείτε άσκηση βίας! Καλό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφού καταλαβαίνεις και τα πουλιά......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αναρωτιέμαι Ποιοι θα μιλούν τη γλώσσα και που Σε δημόσιους χώρους η αναμεταξύ τους Αυτοί που τη γνωρίζουν είναι άνω των 70 Οι υπόλοιποι έχουν φύγει από το νόμο μας για εργασία Μήπως με SMS θα συνεννοουναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα την μηλούν αυτοί που πάνε να αγοράσουν πιπεριεσ και να φτιάξουμε τα δόντια τους,αλλά πάλι την πάτησαν γιατί εκεί ελληνικά μηλούν χαιβανια που ψηφίσατε το μακεδονικό.τσακρι τσου τσου τσου.γλου γλου γλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η " Σλάβικη " γλώσσα θέλει να αντικαταστήσει την Μακεδονική μέσα στην Μακεδονία με πρόθυμους προδότες πάμπολλους...ο Λαός παλεύει για τον επιούσιον και κοιμάται μην βλέποντας την μάχαιρα στον λαιμό του. Φαίνεται ότι δεν θα ξυπνήσουμε ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.