Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επισκέψιμες δύο εγκαταστάσεις του Μετρό ΘεσσαλονίκηςΝα διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τη «ραγδαία πρόοδο» κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης καλεί τους Βορειοελλαδίτες ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος, γνωστοποιώντας ότι με αφορμή το 11o Open House Thessaloniki 2022, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 26-27 Νοεμβρίου, θα ανοίξουν για το κοινό το Αμαξοστάσιο της Πυλαίας, όπου στεγάζεται και το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του Μετρό και ο Σταθμός Παπάφη.

Όσοι επιλέξουν να επισκεφτούν τις δύο αυτές εγκαταστάσεις του μετρό Θεσσαλονίκης, «θα μπορούν να δουν τη δημιουργικότητα των σχεδιαστών και την εξοικείωση των πολυάριθμων ειδικοτήτων συντελεστών του με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες. Και φυσικά, θα διαπιστώσουν τη ραγδαία πρόοδο του έργου, που στην εκπνοή της χρονιάς που έρχεται θα κάνει πραγματικότητα την ενσωμάτωσή του στις λειτουργίες και τα περιουσιακά στοιχεία (assets) της Θεσσαλονίκης, αποτελώντας τη μεγαλύτερη κυκλοφοριακή παρέμβαση στον πολεοδομικό ιστό της», αναφέρει ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό στην ανάρτησή του.

Επισημαίνει δε ότι όσοι ψηφίσουν κάποιες από τις εγκαταστάσεις του μετρό Θεσσαλονίκης, ή πιθανόν και τις δύο, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μία εικόνα του μεγέθους και της πολυπλοκότητας του έργου της κατασκευής και παράδοσης σε λειτουργία ενός δικτύου Μετρό.

Με βάση του κανόνες των διοργανωτών, η είσοδος στις εγκαταστάσεις του μετρό Θεσσαλονίκης που θα ανοίξουν τις πύλες τους με αφορμή τη διοργάνωση του Open House, Θα είναι ελεύθερη για όλους από τις 10 το πρωί έως και τις 3 το μεσημέρι και συνιστάται στους επισκέπτες να προσέρχονται εγκαίρως στους χώρους που θέλουν να επισκεφθούν, καθώς δεν πραγματοποιούνται ξεναγήσεις μετά τη λήξη του ωραρίου, οπότε, αν υπάρχει αναμονή ενδέχεται να μην καταφέρουν να την παρακολουθήσουν.

Για την περιήγηση των δυνάμει ενδιαφερόμενων στις εγκαταστάσεις της Αττικό Μετρό οι επισκέπτες θα πρέπει να ακολουθούν αποκλειστικά τις προδιαγεγραμμένες διαδρομές, καθώς πρόκειται για χώρους με ιδιαίτερες απαιτήσεις ασφαλείας, αφού αφενός μέχρι την παράδοσή τους οι χώροι διατηρούν τον εργοταξιακό χαρακτηρισμό τους και, αφετέρου, τυχόν παρέκκλιση μπορεί να οδηγήσει σε περιοχή που ηλεκτροδοτείται με ρεύμα τάσης 750 Volts. «Όσοι δεν συμμορφώνονται με τις οδηγίες θα καλούνται να απομακρυνθούν», υπογραμμίζει στην ανάρτησή του ο κ. Ταχιάος.

Το Αμαξοστάσιο Πυλαίας βρίσκεται στην οδό Ερυθρού Σταυρού 20-24, Πυλαία 55535 (δίπλα στο The Mart και τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμάτων του δήμου Θεσσαλονίκης), ενώ ο Σταθμός Παπάφη, βρίσκεται ανατολικά από Παπάφη 33, Θεσσαλονίκη 54638 (μπροστά στην είσοδο του Παπαφείου Ορφανοτροφείου) και δυτικά στη συμβολή των οδών Παπάφη και Κωνσταντίνου Καραμανλή.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.