Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ψηφίσματα απεργιακών συγκεντρώσεων Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων Έδεσσας & Αλμωπίας και ΓιαννιτσώνΈδεσσας & Αλμωπίας
Εμείς οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες,           η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων σε Ψυγεία – Διαλογητήρια- Κονσερβοποιεία – Κιβωτοποιεία και λοιπούς συναφείς κλάδους, ο Εμπορικός σύλλογος Έδεσσας, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Πέλλας ( ΠΟΕ-ΟΤΑ), η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Ν. Πέλλας με τα σωματεία της: Σωματείο Εμπόρων Επαγγελματιών& Βιοτεχνών Ν. Πέλλας, Σωματείο Κουρέων Κομμωτών  Έδεσσας – Σκύδρας-Αριδαίας, Σύνδεσμος Εγκαταστατών-Υδραυλικών–Θερμικών και Κλιματιστικών Έργων Έδεσσας και Επαρχίας, Σωματείο Κρεοπωλών Έδεσσας, Σωματείο Τεχνιτών Αυτοκινήτου Έδεσσας, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Έδεσσας, Σωματείο  Αρτοποιών Έδεσσας, Σωματείο Ζαχαροπλαστών Έδεσσας, Σωματείο Καφεζυθεστιατόρων Έδεσσας,  συγκεντρωθήκαμε στις 9/11/2022 στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου ΄Έδεσσας και Αλμωπίας συμμετέχοντας στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΓΣΒΕΕ.
Οι τιμές στην ενέργεια, τα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης εκτοξεύονται σε επίπεδα που οδηγούν εκατομμύρια εργαζόμενους στη φτώχεια.
Οι εργαζόμενοι είναι τα θύματα αυτής της κρίσης αύξησης του κόστους ζωής, με την αξία των μισθών να μειώνεται ενώ οι τιμές των καθημερινών αγαθών αυξάνονται. Αυτό αυξάνει τις υπάρχουσες ανισότητες, με τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους και τα ευάλωτα άτομα να πλήττονται περισσότερο.
Οι εργοδότες και η Κυβέρνηση έχουν ευθύνη να λάβουν επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής διασφαλίζοντας αυξήσεις στους μισθούς, έκτακτη στήριξη για οικογένειες που αγωνίζονται άνισα απέναντι στην κρίση, ανώτατο όριο στις τιμές βασικών αγαθών και υπηρεσιών, δίκαιη φορολογία και αναδιανομή πλεοναζόντων κερδών και πλούτου.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!  ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΑΝ!  ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑΝ! ΜΑΣ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΟΛΑ! ( ΧΡΗΜΑΤΑ-ΣΠΙΤΙΑ-ΔΟΥΛΕΙΕΣ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΠΙΔΕΣ-ΧΑΜΟΓΕΛΟ).
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
- Αύξηση των Μισθών σε όλους τους κλάδους της οικονομίας για να καλυφθεί η αύξηση του κόστους ζωής.
- Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΠΑΝΤΟΥ και για ΟΛΟΥΣ.
- Άμεση κατάργηση των εμποδίων στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.
- Άμεση ενίσχυση των ευάλωτων κατηγοριών που αγωνίζονται να αντέξουν οικονομικά τους λογαριασμούς ενέργειας, να βάλουν φαγητό στο τραπέζι και να πληρώσουν το ενοίκιο. 
- Ανώτατα όρια τιμών ειδικά στο κόστος των λογαριασμών ενέργειας και αυστηρός φόρος στα υπερβολικά κέρδη των εταιρειών ενέργειας και άλλων εταιρειών για να διασφαλιστεί ότι δεν θα συνεχίσουν να κερδοσκοπούν σ’ αυτή την κρίση, μαζί με άλλα μέτρα, όπως ο περιορισμός των μερισμάτων και η αποτροπή της κερδοσκοπίας στις τιμές των τροφίμων. 
- Μείωση του ΦΠΑ στα είδη βασικής διατροφής καθώς και στα υγρά καύσιμα (πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο). 
- Εθνικά και ευρωπαϊκά μέτρα στήριξης κατά της κρίσης για την προστασία των εισοδημάτων και των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
- Μεταρρύθμιση της λειτουργίας της Αγοράς Ενέργειας. Ν’ αναγνωριστεί ότι η ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό και να υπάρξουν άμεσες επενδύσεις για την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών της κρίσης, όπως η ανεπαρκής επένδυση στην πράσινη ενέργεια και οι συνέπειες των άκρατων ιδιωτικοποιήσεων. 
- Φθηνή στέγη για όλους με άμεσα μέτρα που θα στοχεύσουν στην αναχαίτιση του κόστους στέγασης, μέτρα που θα ελαφρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό των οικογενειών που μισθώνουν την κύρια κατοικία τους, που πληρώνουν ενοίκιο για τους φοιτητές τους αλλά δεν δικαιούται το φοιτητικό επίδομα.
- Τα νοσοκομεία μας και τα κέντρα υγείας έχουν ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, φαρμάκων και εξοπλισμού. 
- Άμεση επιστροφή των γιατρών, νοσηλευτών και όλων όσων βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής.
- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι χιλιάδες οργανικές κενές θέσεις που υπάρχουν στους ΟΤΑ.
- Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμιά περικοπή του.
- Όχι στο ξεπούλημα των υπηρεσιών των ΟΤΑ σε ιδιωτικά συμφέροντα.
ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕ
Την Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας, να επιδώσει το ψήφισμα σε κάθε αρμόδιο και την δημοσίευση στον τύπο.
Εντολή Απεργιακής Συγκέντρωσης

Π.Ε. Πέλλας (Γιαννιτσών)

Σήμερα 9 Νοέμβριου 2022 εμείς οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που συμμετέχουμε στη γενική απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ και ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του εργατικού κέντρου Πέλλας στα Γιαννιτσά,  ενώνουμε τη φωνή μας με τους άνεργους  τους  συνταξιούχους, τους εμπόρους και ελευθέρους επαγγελματίες τους νέους  και τις νέες  και απαιτούμε να μπει ένα τέλος στις πολιτικές που φτωχοποιούν τον κόσμο της εργασίας και τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία προς όφελος των λίγων και των ημέτερων.
Φτάνει πια η κοροϊδία... όλα έχουν ανέβει 100%... μόνο οι μισθοί μένουν καθηλωμένοι... Οι μεγαλέμποροι οι μεγαλοεπιχειρηματίες έχουν τρόπο να ξεφύγουν από την ακρίβεια, αυξάνοντας τις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών τους και μετακυλίοντας το κόστος στους πελάτες τους(δηλαδή όλους εμάς)...
Εμείς με τέτοιους μισθούς πείνας πως θα την παλέψουμε; Κάποτε ο μισθός έφτανε μέχρι την 15η ημέρα του μήνα, τώρα πια από την 6-8η ημέρα εξανεμίζεται!!! Την βγάζουμε με μακαρόνια και ρύζια...
Διαδηλώνουμε όλοι και όλες μαζί  και βάζουμε  τέλος:
• στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, στη συρρίκνωση των συλλογικών συμβάσεων, τα ωράρια λάστιχο, τις απλήρωτες υπερωρίες, τις ανεξέλεγκτες απολύσεις.
• στην ανεξέλεγκτη εργοδοτική αυθαιρεσία και την υποβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών.
• στην απαξίωση της υγείας και ασφάλειας στην εργασία και την ακραία ενταντικοποίηση της εργασίας που οδηγούν σε  συνεχόμενα εργατικά δυστυχήματα.
 Βάζουμε τέλος:
• στη φτωχοποίηση του κόσμου της εργασίας και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας από τα καθηλωμένα εισοδήματα και την ανεξέλεγκτη ακρίβεια.
• στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ , στην ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, στο ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.
• στην κυβερνητική στήριξη της  αισχροκέρδειας των εταιρειών ενέργειας και  του πλουτισμού των λίγων σε βάρος των κοινωνίας.
• στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, με τις  απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους  και   τους υπέρογκους μισθούς στα γαλάζια   golden boys . 
• στα φαινόμενα πλουτισμού κυβερνητικών στελεχών από τη λεηλασία της κοινωνίας.
Βάζουμε τέλος:
• στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και στην αστυνομική αυθαιρεσία
•  στις παρακολουθήσεις και στον έλεγχο της ενημέρωσης.
• στην περιστολή της ίδιας της δημοκρατίας
Υψώνουμε τη φωνή μας και διεκδικούμε:
• Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης.
• Κατώτατο μισθό 800 ευρώ,  τιμαριθμική αναπροσαρμογή μισθών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, συλλογικές συμβάσεις παντού.
• Ισχυρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς και συνεχείς ελέγχους για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας.
• Μέτρα στήριξης της κοινωνίας απέναντι στην ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια.
• Στήριξη  ανέργων και  ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
• Διαφάνεια, δημοκρατία και δικαιοσύνη παντού.
Όλοι και όλες μαζί  αγωνιζόμαστε για αξιοπρεπή ζωή και εργασία. Για δημοκρατία και δικαιοσύνη. Για να μπει επιτέλους τέλος στην πιο ακραία αντικοινωνική  πολιτική   που γνώρισε ο τόπος από την μεταπολίτευση. Περνάμε στην αντεπίθεση για να επιβάλλουμε πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις, που θα ανατρέψουν τη σημερινή κατάσταση και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την πραγματική προστασία των εργαζομένων, για τη διατήρηση και την αύξηση της αγοραστικής δύναμης των μισθών μας, την επαναφορά του εργατικού δικαίου, της ΕΓΣΣΕ και των συλλογικών μας συμβάσεων παντού.
Απαιτούμε:
1. Αύξηση των Μισθών σε όλους τους κλάδους της οικονομίας για να καλυφθεί η αύξηση του κόστους ζωής και να διασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενοι λαμβάνουν δίκαιο μερίδιο από τα κέρδη, καθώς και μέτρα για την προώθηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων ως τον καλύτερο τρόπο για την επίτευξη δίκαιων αμοιβών και βιώσιμης οικονομίας.
2. Άμεση ενίσχυση των ευάλωτων κατηγοριών που αγωνίζονται να αντέξουν οικονομικά τους λογαριασμούς ενέργειας, να βάλουν φαγητό στο τραπέζι και να πληρώσουν το ενοίκιο. Το δικαίωμα στο φαγητό και σ ́ ένα ζεστό σπίτι είναι ανθρώπινα δικαιώματα και πρέπει να προστατεύονται. Δεν μπορεί να αναμένεται από τους ανθρώπους που βρίσκονται στη φτώχεια να πληρώνουν δυσβάστακτους λογαριασμούς. Απαγόρευση των αποσυνδέσεων.
3. Ανώτατα όρια τιμών ειδικά στο κόστος των λογαριασμών ενέργειας και αυστηρός φόρος στα υπερβολικά κέρδη των εταιρειών ενέργειας και άλλων εταιρειών για να διασφαλιστεί ότι δεν θα συνεχίσουν να κερδοσκοπούν σ’ αυτή την κρίση, μαζί με άλλα μέτρα, όπως ο περιορισμός των μερισμάτων και η αποτροπή της κερδοσκοπίας στις τιμές των τροφίμων.
4. Μείωση του ΦΠΑ στα είδη βασικής διατροφής καθώς και στα υγρά καύσιμα (πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο).
5. Εθνικά και ευρωπαϊκά μέτρα στήριξης κατά της κρίσης για την προστασία των εισοδημάτων και των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων μέτρων τύπου SURE για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης και την ενίσχυση των διαδικασιών δίκαιης μετάβασης.
6. Μεταρρύθμιση της λειτουργίας της Αγοράς Ενέργειας. Ν’ αναγνωριστεί ότι η ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό και να υπάρξουν άμεσες επενδύσεις για την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών της κρίσης, όπως η ανεπαρκής επένδυση στην πράσινη ενέργεια και οι συνέπειες των άκρατων ιδιωτικοποιήσεων.
7. Φθηνή στέγη για όλους με άμεσα μέτρα που θα στοχεύσουν στην αναχαίτιση του κόστους στέγασης, μέτρα που θα ελαφρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό των οικογενειών που μισθώνουν την κύρια κατοικία τους, που πληρώνουν ενοίκιο για τους φοιτητές τους 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.