Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά: «Όχι» στη φτωχοποίηση και την ανεξέλεγκτη ακρίβεια - Απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο (βίντεο)



"Όχι" στη φτωχοποίηση του κόσμου της εργασίας και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας από τα καθηλωμένα εισοδήματα και την ανεξέλεγκτη ακρίβεια, είπαν σήμερα Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, στην απεργιακή συγκέντρωση, στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών, οι εργαζόμενοι της ευρύτερης περιοχής, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που κήρυξαν οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. 
Ειδικότερα στα Γιαννιτσά, οι εργαζόμενοι -μέλη συνδικαλιστικών φορέων και όχι μόνο, συγκεντρώθηκαν στις 11.00 το πρωί, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο, όπου συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση στέλνοντας το μήνυμα αντίδρασης στην κυβέρνηση  για:
-Τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, στη συρρίκνωση των συλλογικών συμβάσεων, τα ωράρια λάστιχο, τις απλήρωτες υπερωρίες, τις ανεξέλεγκτες απολύσεις.
-Την ανεξέλεγκτη εργοδοτική αυθαιρεσία και την υποβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών.
-Την απαξίωση της υγείας και ασφάλειας στην εργασία και την ακραία ενταντικοποίηση της εργασίας που οδηγούν σε  συνεχόμενα εργατικά δυστυχήματα.

Οι εργαζόμενοι είπαν όχι:
• στη φτωχοποίηση του κόσμου της εργασίας και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας από τα καθηλωμένα εισοδήματα και την ανεξέλεγκτη ακρίβεια.
• στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, στην ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, στο ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.
• στην κυβερνητική στήριξη της αισχροκέρδειας των εταιρειών ενέργειας και  του πλουτισμού των λίγων σε βάρος των κοινωνίας.
• στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, με τις  απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους και τους υπέρογκους μισθούς στα γαλάζια   golden boys . 
• στα φαινόμενα πλουτισμού κυβερνητικών στελεχών από τη λεηλασία της κοινωνίας.
Βάζουμε τέλος:
• στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και στην αστυνομική αυθαιρεσία
• στις παρακολουθήσεις και στον έλεγχο της ενημέρωσης.
• στην περιστολή της ίδιας της δημοκρατίας.
Στη συγκέντρωση, την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε το μέλος του Δ.Σ. και της Εκτελεστικής Γραμματείας του Εργατικού Κέντρου Π.Ε. Πέλλας, Σαράντης Χρυσογωνίδης.




 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Τελικά που είχε περισσότερο λαό;Σε εσάς ή στο ΠΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Παίρνεις 600 € το μήνα πληρώνεις 750 ΔΕΗ και χλευάζεις ρε γκασμα;

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.