Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κουτσούμπας από τη Σκύδρα: «Κοροϊδία το καλάθι του νοικοκυριού» (βίντεο)



Κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ, στον δρόμο της ανατροπής, απηύθυνε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας απόψε στην πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση της ΤΟ Πέλλας, στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο Σκύδρας «Αλέξανδρος Νικολαΐδης».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον γραμματέα της ΤΕ Πέλλας του ΚΚΕ, Μιχάλη Καλαϊτζή ο οποίος καλωσόρισε τους εκατοντάδες εργαζόμενους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, τους νεολαίους που έδωσαν το «παρών» στο προσκλητήριο του ΚΚΕ. 

Ο γενικός γραμματέας ανέφερε ότι «στη θέση της σάπιας εκμεταλλευτικής κοινωνίας μπορούμε να χτίσουμε μια νέα πιο όμορφη κοινωνία με λαϊκή ευημερία»

«Αν πριν από μερικά χρόνια, η επιλογή για τους περισσότερους ήταν η αναμονή, με την προσδοκία ότι τα δύσκολα, όπως ήρθαν έτσι θα περάσουν, τώρα η επιλογή δεν μπορεί παρά να είναι η ανατροπή όλων αυτών. Γιατί τα δύσκολα γίνονται όλο και χειρότερα. Γιατί από την ίδια την πείρα πλέον, μπορούμε να καταλάβουμε, πως αυτή η σάπια εκμεταλλευτική κοινωνία δεν μερεμετίζεται. Δεν επιδέχεται μόνο κάποιες επιμέρους διορθώσεις, παρά μόνο γκρεμίζεται» τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία στη Σκύδρα Πέλλας.

Όπως ανέφερε «στη θέση της σάπιας εκμεταλλευτικής κοινωνίας μπορούμε να χτίσουμε μια νέα πιο όμορφη κοινωνία με λαϊκή ευημερία» και τούτο «γιατί έχουμε τα υλικά: Τις μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, την τεράστια αλματώδη ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, που στα χέρια της εργατικής τάξης και του λαού, μπορεί να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων καπιταλιστών και το έμπειρο και ικανό εργατικό, τεχνικό και επιστημονικό δυναμικό της χώρας».

«Έχουμε τα υλικά, έχουμε και το σχέδιο: Το επιστημονικό επεξεργασμένο, πραγματικά φιλολαϊκό πρόγραμμα του ΚΚΕ» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών «τις οποίες τώρα δήθεν ανακάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και κάνουν σαν απατημένοι σύζυγοι» είπε ότι «κανείς δε μπορεί να μένει απαθής θεατής όχι μόνο γιατί έβγαλε στην επιφάνεια όλο το βρώμικο και αντιδραστικό πλαίσιο που όλα τα άλλα κόμματα έχουν διαμορφώσει, αλλά και γιατί αξιοποιείται, όπως αποδεικνύει και το νομοσχέδιο που έδωσε για διαβούλευση η κυβέρνηση της ΝΔ, για να εδραιωθεί αυτό το αντιδραστικό πλαίσιο».

Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «στην πραγματικότητα η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο, αναβαθμίζει τη δράση της ΕΥΠ και τις λειτουργίες του αστικού επιτελικού κράτους, με σημαία την περιβόητη "εθνική ασφάλεια" του κεφαλαίου. Αυτή η "εθνική ασφάλεια", η οποία έχει γίνει λάστιχο, όπως αποδεικνύεται και στο νομοσχέδιο της ΝΔ, βάζει στο στόχαστρο το λαό, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του».

«Όσο για τα κατασκοπευτικά λογισμικά, τα οποία τώρα όλοι τα ανακάλυψαν -λες και δεν είναι υπό την προστασία και καθοδήγηση της ΕΕ και των άλλων συμμάχων μας χρόνια τώρα- όχι απλά δεν απαγορεύονται, αλλά με τον πλέον επίσημο τρόπο νομιμοποιούνται στα χέρια των κρατικών αρχών και μυστικών υπηρεσιών» συμπλήρωσε, εγκαλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ότι «κοροϊδεύουν χοντρά το λαό» καθώς «προσπαθούν να μας πείσουν, πως όλος αυτός ο βούρκος του συστήματος μπορεί να πλαισιωθεί με ρυθμίσεις και όρους που δήθεν θα προστατεύουν το λαό και τα δικαιώματά του».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι «δεν συμβιβαζόμαστε με τη νέα μορφή φτώχειας, την ενεργειακή, που πλήττει ως συνήθως μόνο τα λαϊκά νοικοκυριά, τους βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες» και αναφέρθηκε στο διεκδικητικό πλαίσιο που προτείνει το ΚΚΕ και στην αναπόσπαστη πρόταση του κόμματος για αξιοποίηση όλων των πηγών ενέργειας που διαθέτει η χώρα.

Χαρακτήρισε κοροϊδία το «καλάθι του νοικοκυριού», όταν «φορτηγά ολόκληρα χρειάζονται, για να μεταφέρουν τα κέρδη των αλυσίδων super market, των βιομηχάνων τροφίμων και όλων των άλλων παράσιτων» και τόνισε: «Για να μπορέσει πραγματικά ο λαός να ανακουφιστεί από την ακρίβεια χρειάζεται εδώ και τώρα:

-- Να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις που έχουν καθηλωθεί για πολλά χρόνια.
-- Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης, αλλά και οι έμμεσοι φόροι στα καύσιμα.
-- Να αποχωρήσει η χώρα από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας που στην πραγματικότητα επιβαρύνουν το λαό μας».

Μιλώντας για τον «ιμπεριαλιστικό πόλεμο ανάμεσα στα δυο στρατόπεδα που προσπαθούν να λύσουν τις διαφορές τους στο έδαφος της Ουκρανίας» επισήμανε «και στη μέση, όχι μόνο ο λαός της Ουκρανίας που ήδη πληρώνει ακριβά με την καταστροφή της ζωής του αυτή την αναμέτρηση, αλλά όλοι οι λαοί που απειλούνται από τον κίνδυνο γενίκευσης του πολέμου».

Είπε ότι πάνω από τα κεφάλια των λαών, κρέμεται η απειλή κλιμάκωσης και γενίκευσης του πολέμου.

«Και ο ελληνικός λαός, δυστυχώς δεν αποτελεί εξαίρεση. Και δεν θα μπορούσε, γιατί η ίδια η Ελλάδα, όχι μόνο δεν εξαιρείται, αλλά αποτελεί τον κανόνα της εμπλοκής και συμμετοχής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο» ανέφερε σημειώνοντας ότι «ορμητήριο πολέμου και στόχος αντιποίνων γίνεται η χώρα μας, όταν στα λιμάνια της σταθμεύουν κάθε τρεις και λίγο δεκάδες πολεμικά πλοία, όταν στον ουρανό και στις θάλασσες της, πραγματοποιούνται συνεχώς στρατιωτικές ασκήσεις, πραγματικές πρόβες πολέμου».

«Και για τη μετατροπή της χώρας μας σε ορμητήριο πολέμου οι ευθύνες βαραίνουν όλα τα αστικά κόμματα, μηδενός εξαιρουμένου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε επίσης ότι «επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος του λαού παίζουν και όσοι επιμένουν να τον καθησυχάζουν ότι η εμπλοκή στα σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ αποτελεί προστασία απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας», σημειώνοντας, στη συνέχεια, «τα δικά τους συμφέροντα θέλουν να προστατέψουν οι ιμπεριαλιστές. Κι επειδή, αυτά προϋποθέτουν να παραμείνει η Τουρκία στο ΝΑΤΟ μακριά από την αγκαλιά της Ρωσίας, σπρώχνουν την Ελλάδα σε επικίνδυνες διευθετήσεις και συμβιβασμούς σε βάρος των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Συμβιβασμούς που βέβαια, μπορεί να φέρουν πιο κοντά ακόμα και ένα θερμό επεισόδιο ή μια πολεμική εμπλοκή με τη γείτονα χώρα».

Είπε ότι «το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για να σημάνει ένα νέο αγωνιστικό ξεκίνημα:

-- Ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια, ενάντια στη λεγόμενη πράσινη μετάβαση των χρηματιστηρίων της Ενέργειας, της αφαίμαξης των εργαζομένων και της περιβαλλοντικής καταστροφής.

-- Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την -με κάθε τρόπο- συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν, ενάντια στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός με τις πολεμικές δαπάνες σήμερα και που θα καταλήξει να τον πληρώνει και με το αίμα των παιδιών του αύριο».

«Μπαίνουμε μπροστά γιατί αυτό που επείγει είναι να ενισχυθεί το αγωνιστικό πνεύμα μέσα στην εργατική τάξη και όλο το λαό, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, που θα εκφράζεται και στην αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών παντού. Από το πρωτοβάθμιο σωματείο και το σύλλογο, μέχρι τις βουλευτικές εκλογές, που θα γίνουν σε λίγους μήνες αλλά και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που θα γίνουν το φθινόπωρο του 2023» υπογράμμισε.

Είπε ότι ο ελληνικός λαός «πρέπει να εμπιστευτεί τη δύναμή του που πολλαπλασιάζεται όταν συμπορεύεται με το ΚΚΕ γιατί το ΚΚΕ είναι με την εργατική τάξη, το λαό, που μπορεί, αν πιστέψει στη δύναμή του, να γυρίσει τον κόσμο ανάποδα. Απέναντι βρίσκονται το κεφάλαιο και τα κόμματά του, τα οποία μπορεί τώρα να τσακώνονται για το ποιος θα επιλεγεί από την πλουτοκρατία για να κάνει τη βρώμικη δουλειά για το σύστημα, αλλά δεν θα διστάσουν και να συμπράξουν κάτω από την ίδια κυβερνητική στέγη, αν αυτό απαιτήσουν οι ανάγκες του».

«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με ή χωρίς τον Μητσοτάκη, με ή χωρίς τον Τσίπρα, μαζί και το ΠΑΣΟΚ, θα μπορούσαν να αποτελέσουν τα δύο, ή περισσότερα κομμάτια μιας νέας αντιλαϊκής κυβέρνησης» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, σημειώνοντας ότι «το συγκολλητικό υλικό μιας τέτοιας κυβερνητικής σύμπραξης» είναι «η προώθηση της στρατηγικής του κεφαλαίου που οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν όλα τα κρίσιμα για τη ζωή του λαού νομοσχέδια».
Νωρίτερα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πέλλα συναντήθηκε με τη δήμαρχο Σκύδρας, Κατερίνα Ιγνατιάδου.
Η δήμαρχος ενημέρωσε τον Δ. Κουτσούμπα για τα βασικότερα προβλήματα του δήμου που αφορούν τους αγρότες, την υγεία, την απουσία κρίσιμων υποδομών, την έλλειψη προσωπικού κ.ά., ενώ προσέφερε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα.
Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπα στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο Σκύδρας «Αλέξανδρος Νικολαΐδης»:

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Κορόιδο Είσαι εσύ πρόεδρε Κουτσούμπα που πηγές να δεις την κ. ιγνατιαδου η μόνη ψήφος που θα πάρεις απο όλο αυτό το συρφετο του δημαρχείου που φωτογραφήθηκε σ είναι απο τον αξιόλογο σύντροφο κύριο Σουμελίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην είσαι σίγουρος για τις ψήφους που θα πάρει. Θα τρίβεις τα μάτια σου στις εκλογές. Καλά σαράντα

      Διαγραφή
    2. Μέχρι και ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα έλθει να στηρίξει τόν Μητσάρα σύντροφε...

      Διαγραφή
  2. Λαέ ακούμπα στην πλάτη του Κουτσούμπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.