Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αθανάσιος Τζούρτζος: Τα μικρά και ασήμαντα που εξυπηρετούν ευσεβείς πόθους τρίτων δεν με αφορούνΣτην πολιτική και ειδικά στην Αυτοδιοίκηση υπάρχουν θεμελιακές αξίες όπως η δημιουργία, η συνεργασία, η συμμετοχή και η σε βάθος ενημέρωση των πολιτών, οι οποίες αποτελούν αποδεδειγμένα τη σταθερά της πορείας μου , όλα τα χρόνια που υπηρετώ τον θεσμό, τους συνδημότες και τις συνδημότισσες μου.

Περιστασιακά όμως εμφανίζονται και μελανά σημεία και συμπεριφορές οι οποίες είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα μετριοτήτων που αυτάρεσκα και με αμετροέπεια φλυαρούν ανεύθυνα, συκοφαντούν, λασπολογούν κι εν τέλει, βυθίζονται και βυθίζουν την τοπική κοινωνία στο βούρκο του λαϊκισμού.

Δυστυχώς στον Δήμο Παιονίας ο πρόεδρος της Κοινότητας Γουμένισσας φαίνεται πως αδυνατεί να ξεφύγει από την "τακτική" της συκοφαντίας, της λασπολογίας, της κινδυνολογίας και ως εκ τούτου, προσβάλλει πέρα από τον ίδιο του τον εαυτό όλους όσους τον έχουν τιμήσει με τη ψήφο τους για ένα καλύτερο αύριο.

Με την συμπεριφορά του αποδεικνύει πως ενδιαφέρεται μόνο για την προσωπική του προβολή και εικόνα, εκτίθεται ανεπανόρθωτα όταν φάσκει και αντιφάσκει, βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και δεν βλέπει πως έτσι το μόνο που πετυχαίνει είναι να βλάψει την τοπική κοινωνία, η οποία στέκεται αυστηρά αντίθετη, απέναντι σε αντίστοιχες πολιτικές συμπεριφορές.

Για μια ακόμη φορά έγινα αποδέκτης μιας προσωπικής επίθεσης που θα την χαρακτήριζα συκοφαντική, γιατί η μοναδική σωστή φράση που εμπεριέχει, αναφέρει ότι «οι πολίτες της Γουμένισσας γνωρίζουν ποιος εργάζεται και παράγει έργο…».

Είναι οι πολίτες που όλα αυτά τα χρόνια που συμμετέχω ενεργά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με κρίνουν καθημερινά αλλά και κάθε φορά στην κάλπη, και τους ευχαριστώ γι αυτό.

Είναι αλήθεια κ. πρόεδρε του Τοπικού Συμβουλίου Γουμένισσας ότι η διοίκηση του Δήμου δεν αρκείται στο Τεχνικό Πρόγραμμα που προτείνατε εσείς . Δεν αντιληφθήκατε ότι ενώ στη Γουμένισσα αναλογεί ΣΑΤΑ 65.392,40 €/ ετησίως που σημαίνει 261.569,61i€ για την τετραετία 2020-2023, τα τεχνικά προγράμματα της Γουμένισσας ανήλθαν σε 543.000,00€; Δεν ακούσατε ότι η διοίκηση του δήμου υλοποιεί σε όλο τον δήμο διπλάσιο τεχνικό πρόγραμμα, αξιοποιώντας τις εκπτώσεις των παρελθόντων ετών;

Είναι αλήθεια, επίσης, ότι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων (για την απελευθέρωση της Παιονίας) δεν υλοποιήθηκε όπως εσείς επιθυμούσατε, αλλά όπως επιβάλλει η λειτουργία ενός οργανωμένου Δήμου, που το συνέταξε σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και συλλόγους και το δημοσίευσε όπως προβλέπεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Η κοινωνία της Γουμένισσας, αλλά και του Δήμου ολόκληρου γνωρίζει την αλήθεια και στηρίζει τη Δημοτική Αρχή, που με συνέπεια προγραμματίζει και υλοποιεί το πρόγραμμά της.

Ο δρόμος για τις εκλογές είναι μακρύς και δύσκολος γι αυτούς που έχουν αυτοσκοπό όχι την κοινωνική προσφορά αλλά την συκοφαντία του αντιπάλου. Είναι ανηφορικός για αυτούς που προβάλλουν τον εγωισμό τους για να ικανοποιήσουν την μισαλλοδοξία τους. Αυτός ο δρόμος είναι τραχύς και επικίνδυνος για εκείνους που αποποιούνται κάθε ευθύνη των πράξεων τους και της πολιτικής τους ανυπαρξίας. Στην ουσία, ο δρόμος αυτός δεν οδηγεί πουθενά, η μάλλον οδηγεί στην απομόνωση και την απαξίωση για όσους τον επιλέγουν.

Τόσο εγώ προσωπικά όσο και συνάδελφοι μου στο Δημοτικό Συμβούλιο επιλέγουμε έναν άλλο δρόμο. Τον δρόμο της συνεργασίας, της αξιοπρέπειας, της ανιδιοτελούς προσφοράς και της αποτελεσματικότητας, ακολουθώντας το όραμα μας και τις δεσμεύσεις μας προς την κοινωνία που μας εμπιστεύτηκε και μας τίμησε στις εκλογές.

Κάθε άλλη συζήτηση για μικρά και ασήμαντα που εξυπηρετούν ευσεβείς πόθους τρίτων , δεν με αφορούν και δεν με αγγίζουν.

Αθανάσιος Τζούρτζος
Δημοτικός Σύμβουλος Παιονίας
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.