Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Ξεπαγώνουν» οι ασφαλιστικές εισφορές – Ψυχρολουσία για 1,3 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίεςΝέος “πονοκέφαλος” για 1,3 εκατομμύρια ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς από τον Ιανουάριο του 2023 ξεπαγώνουν οι ασφαλιστικές εισφορές τους και αυξάνονται ακολουθώντας τον πληθωρισμό του 2022.

Με βάση εκτιμήσεις για πληθωρισμό 10% η εισφορά μόνο για τον κλάδο σύνταξης και υγείας θα αυξηθεί κατά 21 ευρώ τον μήνα (στα 231 ευρώ από 210 σήμερα) στην πρώτη ασφαλιστική κατηγορία όπου ασφαλίζονται 8 στους 10 ελεύθεροι επαγγελματίες. Μεγαλύτερη θα είναι η μηνιαία επιβάρυνση στις υψηλότερες κατηγορίες. Μάλιστα για την 6η η αύξηση ξεπερνά τα 56 ευρώ το μήνα.

Ενεργειακή κρίση και συνεχείς ανατιμήσεις απογείωσαν τα λειτουργικά κόστη λένε οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων. Αυτό που ζητούν από το υπουργείο Εργασίας οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι να μείνουν παγωμένες για μια ακόμη χρονιά οι εισφορές τους.

“Η κυβέρνηση έχει αποδείξει τα τελευταία τρία χρόνια ότι λαμβάνει υπόψη της πολύ σοβαρά τις γενικότερες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες απαλλάσσοντας τους πολίτες από δυσανάλογα οικονομικά βάρη. Όμως, αυτό δεν ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Στόχος μας ήταν και παραμένει η δημιουργία όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων προκειμένου το ασφαλιστικό σύστημα να παραμείνει βιώσιμο και οι ασφαλισμένοι να λαμβάνουν αξιοπρεπείς συντάξεις” τόνισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.