Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με μεγάλη επιτυχία η ανοιχτή ημερίδα του Επιμελητηρίου Πέλλας για επιχειρήσεις και λογιστές του Ν Πέλλας



Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ανοιχτή ημερίδα που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Πέλλας σε συνεργασία με την Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Νομού Πέλλας στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας για επιχειρήσεις και λογιστές του Νομού Πέλλας με εισηγητή τον κ. Γεώργιο Κορομηλά Φοροτεχνικό – Πρόεδρο Ι.Ο.ΦΟ.Μ. με θέματα:

1. Φορολογικός Έλεγχος Επιχειρήσεων

2. Τελευταίες Εξελίξεις στην πλατφόρμα my-DATA

Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Ιωάννης Σουπιάδης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και υπεύθυνος Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Πέλλας και Πρόεδρος της Ε.Φ.Ε.Ε.Π. όπου στην αρχική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες για τις επιχειρήσεις και τους λογιστές, τον τεράστιο όγκο διαχείρισης λογιστικών πράξεων καθώς και στην αναγκαιότητα δια ζώσης ενημερωτικών συναντήσεων επιχειρήσεων και φοροτεχνικών κάτι που δεν ήταν δυνατό τα τελευταία έτη λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Επίσης, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνη Τσώτσου ο οποίος απουσίαζε λόγω της Γ.Σ της ΚΕΕΕ στην Μυτιλήνη και επεσήμανε την στήριξη του, τόσο του ίδιου όσο και του Επιμελητηρίου, για παρόμοιες ενημερωτικές δράσεις.

Ο κ. Κορομηλάς στην εκτενέστατη παρουσίαση του κατέδειξε τα προβλήματα των ελέγχων από τις φορολογικές αρχές και τόνισε ιδιαίτερα τα θέματα που προκύπτουν από τις έμμεσες τεχνικές ελέγχου, που πλέον εφαρμόζονται, και οδηγούν σε αδιέξοδο πολλές επιχειρήσεις αφού τα πρόστιμα είναι σε τέτοιο βαθμό που καθίστανται μη διαχειρίσιμα από τις περισσότερες Μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στη συνέχεια ανέλυσε τις αλλαγές στην πλατφόρμα my-data και τρόπους για την ορθή καταχώρηση στοιχείων και παραστατικών καθώς και τεχνικές ελέγχου ώστε να μην υπάρχουν αναντιστοιχίες και προβλήματα. Κλείνοντας την παρουσίαση δέχθηκε ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες και δόθηκαν απαντήσεις για καίρια προβλήματα.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μέλη του Διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πέλλας, επιχειρηματίες του Νομού και το μεγαλύτερο μέρος των λογιστών – φοροτεχνικών του Νομού Πέλλας.

Ο κ. Σουπιάδης Ιωάννης στο κλείσιμο της εκδήλωσης αφού ευχαρίστησε τους εισηγητές, τους διοργανωτές και τους παρευρισκόμενους τόνισε την αναγκαιότητα συνέχισης τέτοιων διαδραστικών ενημερώσεων και αφιέρωσε την εκδήλωση στη μνήμη του πρόωρα αποβιώσαντα συναδέλφου - φοροτεχνικού Δημήτριου Πετρίδη.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.