Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έκτακτη ανακοίνωσή του υπουργού Άμυνας της Σερβίας μετά την κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους



Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Μίλος Βούτσεβιτς έκανε μια έκτακτη ενημέρωση μετά την κατάρριψη από τον Σερβικό Στρατό ενός εμπορικού drone που κινούνταν προς τη Ράσκα.

Ο υπουργός είπε ότι οι σερβικές Ένοπλες Δυνάμεις ενήργησαν σε ένα drone που κινούνταν από την κατεύθυνση της Ιάρινιε προς τον δήμο Ράσκα το οποίο εντοπίστηκε πάνω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

«Ο Σερβικός Στρατός προστάτευσε τον ουρανό πάνω από τη Σερβία και απέδειξε την ορθότητα της έγκαιρης αντίδρασης της κρατικής ηγεσίας, ότι δεν έχουμε φραγμούς και εμπόδια. Συγχαίρω τα μέλη των Σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων για τη δράση και την ακρίβεια τους, για την αποφασιστικότητά τους να προστατεύσουν τον ουρανό. Ο ουρανός πάνω από τη Σερβία είναι ασφαλής», είπε ο υπουργός.

Ο Βούτσεβιτς επισημαίνει ότι είναι σαφές από πού προήλθε το drone από την κατεύθυνση που κινούνταν και ότι η έρευνα θα καθορίσει ποιος θα μπορούσε να είναι ο αποστολέας του.

«Φυσικά θα βρούμε ποιος θα μπορούσε να είναι ο παραγωγός. Ο Σερβικός Στρατός κατέρριψε αυτό το drone χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικές συσκευές. Είναι το καμάρι του στρατού μας. Δεν χρησιμοποιήθηκαν κανόνια, αλλά συσκευές τελευταίας τεχνολογίας. Αυτό δείχνει ότι δεν αστειευόμαστε, ότι δεν απειλούμε κανέναν, δεν κροταλίζουμε τα όπλα, αλλά είμαστε πολύ αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τη Σερβία, την ανεξαρτησία και την ελευθερία της.

«Η Σερβία είναι πάντα υπέρ του διαλόγου και των συμβιβασμών, αλλά η Σερβία δεν είναι πλέον σάκος του μποξ και ο σερβικός στρατός είναι ικανός να εκτελέσει κάθε εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κυβέρνησης», λέει ο υπουργός.

Ο Βούτσεβιτς πρόσθεσε ότι η χθεσινή ενέργεια του σερβικού στρατού που επέδειξε μεγάλο βαθμό ετοιμότητας, προκάλεσε ανησυχία και οργή σε όσους αισθάνονται ότι τα επιζητούν.

«Δεν στείλαμε πουθενά τον στρατό μας, ούτε ενοχλήσαμε κανέναν. Η εκπαίδευση του στρατού και η ετοιμότητά του να δράσει τα δείχνει όλα. Μην μας υποτιμάτε, γίνετε συνεργάτες με τη Σερβία, ακούστε τι λέει ο πρόεδρος δυνατά και καθαρά: Επιστρέψτε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αφήστε εκείνες τις δραστηριότητες που είναι ενοχλητικές στη φύση τους», είπε.

Ο Βούτσεβιτς επεσήμανε ότι τα drones σίγουρα δεν ήρθαν να θαυμάζουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής και τα όμορφα τοπία της συνοικίας Ράσκα, αλλά αιωρούνταν και κινούνταν πάνω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

«Προσπαθούν να εντοπίσουν τις μονάδες μας που εκτελούν τακτικά καθήκοντα. Δεν υπάρχει τίποτα περίεργο στις δραστηριότητες των Σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων. Έχω την πεποίθηση ότι όλες τις δυνάμεις ασφαλείας, όχι μόνο στις σερβικές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και στα μέλη του Υπουργείου Άμυνας, υπηρεσίες ασφαλείας είναι απόλυτα ικανοί να προστατευόσουν τη ασφάλεια και την ελευθερία της Σερβίας. Έχουν την απάντηση σε όλα τα εμπόδια και τις προσπάθειες επίθεσης στη χώρα μας.

Επαναλαμβάνω, δεν είμαστε σε πόλεμο, κανείς δεν κροταλίζει όπλα, έχουμε υποφέρει και πολεμήσουμε και όταν ήταν απαραίτητο και όταν δεν ήταν. Είμαστε υπέρ του διαλόγου και της κατευνασμού των εντάσεων, αλλά δεν σημαίνει ότι είμαστε αδύναμοι και δειλοί και ότι δεν είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε σε όλες τις προκλήσεις», ήταν ξεκάθαρος ο Βούτσεβιτς.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Ο Σερβικός Στρατός προστάτευσε τον ουρανό πάνω από τη Σερβία...........
    ενώ στον ουρανό πάνω από την Ελλάδα τα τουρκικά drone βολτάρουν ανενόχλητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.