Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Μασκ προειδοποιεί τους εργαζόμενους με χρεοκοπία του Twitter – Κύμα αποχωρήσεων



Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter Ίλον Μασκ ανέδειξε χθες, Πέμπτη, την πιθανότητα μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας της αναφερόμενης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, κλείνοντας μία χαοτική ημέρα, που περιλάμβανε προειδοποίηση από μια ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ, αλλά και τις αποχωρήσειες υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρίας.

Ο δισεκατομμυριούχος είπε στους εργαζόμενους του Twitter στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg News, η οικονομική κατάσταση της Twitter Inc είναι ασταθής, δύο εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς της από τον Μασκ έναντι τιμήματος 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων (43,26 δισεκατομμυρίων ευρώ).

Υψηλόβαθμα στελέχη εξακολουθούν να αποχωρούν
Δύο στελέχη της διοίκησης του Twitter, ο Γιοελ Ροθ και η Ρόμπιν Χουίλερ, οι οποίοι συντόνισαν μία συζήτηση με τον Μασκ την Τετάρτη, σε μία προσπάθεια κατευνασμού των ανησυχιών που εκφράζουν οι διαφημιστές, έχουν ήδη παραιτηθεί, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Reuters μία πηγή που έχει λάβει σχετική ενημέρωση.

Ο Ροθ και η Χουίλερ δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα σε αιτήματα σχολιασμού. Το Bloomberg, αλλά και η σελίδα ειδήσεων τεχνολογίας Platformer δημοσιοποίησαν πρώτα τις δύο αποχωρήσεις.

Νωρίτερα χθες (10/11), η υπεύθυνη ασφαλείας του Twitter Λία Κίσνερ ανέφερε σε μία ανάρτησή της, ότι επίσης, παραιτήθηκε σύμφωνα με ένα εσωτερικό μήνυμα που αναρτήθηκε χθες από έναν δικηγόρο εντός της ιδιωτικής ομάδας του, στο εσωτερικό σύστημα μηνυμάτων του Twitter. Το Reuters έχει διαβάσει το μήνυμα αυτό.

Η Επιτροπή Ομοσπονδιακού Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις στο Twitter με “βαθιά ανησυχία”, μετά τις παραιτήσεις των τριών υψηλόβαθμων στελεχών, καθώς εκθέτουν το Twitter στον κίνδυνο πιθανής παραβίασης ομοσπονδιακών κανόνων.

Στην πρώτη συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους χθες το απόγευμα, ο Μασκ προειδοποίησε ότι η εταιρία είναι ενδεχόμενο να χάσει δισεκατομμύρια δολάρια την επόμενη χρονιά, όπως ανέφερε η ιστοσελίδα ειδήσεων τεχνολογίας The Information.

H Twitter δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αιτήματα σχολιασμού για το ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας, για την προειδοποίηση της FTC ή για τις αποχωρήσεις των στελεχών της διοίκησης.

Η Χουίλερ ήταν το πρόσωπο των διαφημίσεων του Twitter, μετά την ανάληψη του ελέγχου της εταιρίας από τον Μασκ. Ο Ροθ, που ήταν υπεύθυνος ασφάλειας, δήλωσε ότι το Twitter μείωσε τη θέαση επιβλαβούς περιεχομένου στα αποτελέσματα έρευνας κατά 95%, σε σύγκριση με την κατάσταση που επικρατούσε πριν από την εξαγορά της πλατφόρμας από τον Μασκ.

Ο Μασκ, που κινήθηκε χωρίς δισταγμό για την εκκαθάριση της κατάστασης στην εταιρία μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της στις 27 Οκτωβρίου, έχει δηλώσει ότι η Twitter Inc έχει οικονομικές απώλειες 4 εκατομμυρίων την ημέρα, κυρίως εξαιτίας της αποχώρησης διαφημιστών από τότε που ανέλαβε τον έλεγχο ο ίδιος.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.