Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αίγυπτος: Με επίσημη παρέμβαση σταμάτησε αρραβώνας ανήλικων 10 και 12 χρόνωνΤο Εθνικό Συμβούλιο για την παιδική ηλικία και τη μητρότητα στην Αίγυπτο παρενέβη για να σταματήσει τον αρραβώνα δύο παιδιών σε ένα χωριό στο Κυβερνείο Sharkia, το τρίτο πιο πολυπληθές κυβερνείο στην Αίγυπτο.

Το συμβούλιο έλαβε δέσμευση από τους γονείς των δύο παιδιών να μην ολοκληρώσουν τον γάμο πριν από τη νόμιμη ηλικία, ειδικά επειδή το κορίτσι είναι στην τέταρτη τάξη του δημοτικού σχολείου 10 ετών και το αγόρι στην έκτη τάξη του δημοτικού και είναι 12 ετών.

Η Γενική Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου για την Παιδική Ηλικία και τη Μητρότητα, Nevine Othman, δήλωσε ότι το περιστατικό παρακολουθήθηκε από τη Γραμμή Παιδικής Βοήθειας 16000 μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δύο παιδιών από επιβλαβείς πρακτικές.

Ο Διευθυντής του Γενικού Τμήματος Παιδικής Βοήθειας, Muhammad Nazmi, δήλωσε πώς « οι γονείς των δύο παιδιών υποσχέθηκαν να τα φροντίσουν σωστά και να σταματήσουν οποιαδήποτε τέτοια διαδικασία, πριν συμπληρώσουν τη νόμιμη ηλικία, και δεσμεύτηκαν να διαγράψουν όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο αυτού περιστατικό από τα social media».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.