Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δημοτική Αστυνομία: Το τελικό ν/σ που ανοίγει το δρόμο σε 1.264 προσλήψεις



Το τελικό νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ: «Δημοτική Αστυνομία, Φορείς Λαϊκών Αγορών, απλούστευση διαδικασιών μεταξύ Ο.Τ.Α. και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, ρυθμίσεις εξομάλυνσης της εκλογικής διαδικασίας κατοίκων εξωτερικού και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών», ψηφίστηκε χθες στη Βουλή (μόνο από τους βουλευτές της ΝΔ). Το εν λόγω νομοσχέδιο ανοίγει τον δρόμο για 1.264 προσλήψεις δημοτικών αστυνομικών μέσω ΑΣΕΠ.
Να σημειωθεί ότι, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου το υπουργείο Εσωτερικών θα κινήσει τις σχετικές διαδικασίες, ώστε η προκήρυξη να δημοσιοποιηθεί τον Φεβρουάριο. Όπως αναφέρει το νομοσχέδιο, μεταξύ των άλλων, οι δημοτικοί αστυνομικοί θα μπορούν να προβαίνουν σε συλλήψεις και να ασκούν καθήκοντα ειδικού ανακριτικού υπαλλήλου, ενώ θα φέρουν στολή και ειδικό εξοπλισμό όπως αλεξίσφαιρο γιλέκο, χειροπέδες και γκλοπ.
Όσον αφορά στο υπόλοιπο ν/σ, περιλαμβάνονται και διατάξεις για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, απλούστευσης της λειτουργίας των αποκεντρωμένων διοικήσεων και αντιμετώπισης ζητημάτων προσωπικού του δημοσίου τομέα, όπως για παράδειγμα, οι υπάλληλοι δήμων και περιφερειών που κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης να μην δικαιούνται μετάθεσης ή απόσπασης για τους δύο επόμενους κύκλους κινητικότητας, ενώ προβλέπεται η χορήγηση άδειας προγεννητικού ελέγχου σε κυοφορούσες υπαλλήλους του Δημοσίου, όπως επίσης και η επέκταση της παροχής δωρεάν σίτισης και καταλύματος διαμονής και σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε ορεινούς, νησιωτικούς δήμους. 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διώχνουμε αριστερούς τεμπέληδες ιατρούς είναι το σωστό

      Διαγραφή
    2. τι πίνεις και τι γιατρός σε εξετάζει ; να μου λυθεί η απορία;

      Διαγραφή
    3. Καλά εσύ 4,01 IQ ανύπαρκτο.Βλαξ.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.